Последние новости

10:24
💫 З Воскресінням Христовим щиро Вас вітаємо! Великдень 2024
15:31
Центром професійного розвитку педагогічних працівників було організовано проведення першого конкурсу VI обласного фестивалю «Педагогічна надія Одещини» на територіальному рівні
15:19
У травні 2024 року продовжать отримувати виплати на проживання ті внутрішньо переміщені особи (ВПО), кому вони призначені автоматично, і ті, хто писав заяву на їхнє продовження.
09:45
В одному так званому «ЗМІ» зʼявилося гарне політичне гасло «ЮЖНЕНСЬКІ ДЕПУТАТИ РАЗОМ ІЗ НАРДЕПОМ ВИБОРЮЮТЬ НАЗВУ «ПІВДЕННЕ». І хто ж ці депутати?
15:45
В Южному відкрився “дзеркальний туалет”
13:50
В ДП «МТП «Південний» провели масштабне навчання з ліквідації надзвичайної ситуації – гасіння пожежі внаслідок обстрілу
14:58
Із самого ранку на будівельному об’єкті біля магазину «Казка» триває робота. На місці співробітники підрядної організації, представники УКБ ЮМР, газової служби та секретар міської ради Ігор Чугунніков
14:59
🏆19-річний южненський байдарочник Владислав ВОЛОШИН (тренери – Сергій МАЛЬКОВ, Сергій ЧЕРНИШОВ) став переможцем Кубка України та відправиться на олімпійський відбір!🇺🇦
17:53
В Южненській громаді планують додати ще 1,2 мільйона гривень на виплати неповнолітніх дітей полеглих Героїв🇺🇦
14:27
Петиція про присвоєння звання Героя України южненцю МАЗУРОВУ СЕРГІЮ набрала необхідну кількість голосів.
09:14
🇺🇦🏆 ЗАВОДЧАНИН ВИБОРОВ ЗОЛОТО НА ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ ІЗ СУДНОМОДЕЛІЗМУ
09:58
💨🌳Сильний вітер повалив дерево в Южному
08:13
🚣🏻19-річний южненський веслувальник – один з головних претендентів на участь в олімпійському відборі
13:35
“Соціальний” автобус в Южному курсуватиме за новим графіком
20:58
Ракетний удар зруйнував ємності з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки, повідомили у Міністерстві відновлення України.
17:26
В Южному співробітники КП «Екосервіс» висадили 3000 квітів у різних локаціях нашого міста
15:17
Засідання комісії в Южненській громаді: результати обговорення плати за землю
08:17
Южненська громада отримала 140 ноутбуків від ЮНІСЕФ!
15:41
Сьогодні в Южному відбулося засідання атестаційної комісії
15:35
В Южному відбулася робоча зустріч з представниками центру зайнятості та КП “Южненське узбережжя”
09:14
АТ «ОПЗ» ЗАПРОШУЄ НА РОБОТУ
13:05
🚑В Южному працюватиме мобільна медична бригада: місцеві можуть отримати безкоштовні послуги
10:30
Южненські спортсмени посіли призові місця на Чемпіонаті України з вільної боротьби
09:43
В Южному провели інтелектуальну гру-вікторину (ФОТО)
09:18
🇺🇦 12 квітня у Чернівцях відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад, в якому взяв участь Президент України Володимир Зеленський.
19:34
Служба зайнятості Южного сприяє компанії«Робота для ВПО: ти потрібен!»
10:38
Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію. Що він передбачає?
11:43
Одеса відзначає 80-ту річницю звільнення від нацистських окупантів
08:04
🕯️ГРОМАДА ПРОЩАЄТЬСЯ З ЗАХИСНИКОМ УКРАЇНИ…
16:26
Благодійний фонд «Серце Южного» продовжує робити добрі справи
Больше новостей

В Южному окремій категорій учнів видали шкільні набори від ГО «Дівчата» (фото)

Фото / Новости Южного
127
0

В приміщенні управління освіти Южненської міськради 19 червня здійснювалась видача портфелів та канцелярських наборів для учнів шкіл нашої громади з числа внутрішньо переміщених осіб. В основному отримати їх приходили батьки школярів. Гуманітарну допомогу на цей раз привезла громадська організація «Дівчата». ГО реалізує проєкти надання гуманітарної допомоги для дітей та жінок, постраждалих від війни за підтримки донорів, партнерів та приватних благодійників. Сьогодні учні южненських закладів загальної середньої освіти отримали 200 рюкзаків. Наплічники видають в межах проєкту «Підтримка ВПО в Україні» за фінансового сприяння World Vision International. В інтерв’ю Yuzhny.info регіональна координаторка цієї громадської організації Анна Ільїна розповіла, що рюкзаки розраховані для трьох вікових категорій і відрізняються своєю наповненістю.

«Ми роздаємо портфелі для трьох вікових категорій: для учнів початкової, середньої та старшої шкіл. Відповідно, вони та їхня наповнюваність відрізняється між собою згідно з потребами школярів. Ми вже видавали такі набори в Одесі, сьогодні здійснюємо видачу вдруге, але вже в місті Южному. Ми співпрацюємо зі всіма громадами і максимально намагаємося допомогти, долучаємо місцеву владу та депутатський корпус до співпраці. Перш ніж видати набір, отримувач має заповнити спеціальну форму (анкету), також робимо фотозвіт», – розповіла Анна Ільїна.

Заступниця міського голови-начальниця управління освіти Олена Баранецька вкотре наголосила, що будь-яка гуманітарна допомога буде в нагоді для людей, які опинилися в складних життєвих умовах, тому управлінці намагаються на постійні основі співпрацювати з благодійниками і залучати їх в нашу громаду для реалізації подібних сьогоднішньому проєктів.

«Ми подали інформацію для тих дітей з числа ВПО, які навчаються в школах громади через соціальних педагогів. На всіх дітей ми не подавали, бо обмежена кількість портфелів. Батьки реєструвалися самостійно, ми ніяких списків не надавали, а лише дали посилання на гугл-форму. Сьогодні вони вже приходять з документами для отримання гуманітарної допомоги. Сподіваюсь, що це буде корисний канцелярський набір для дітей як раз до 1 вересня. Іноді ми самі знаходимо благодійників, буває, що навпаки, вони нас. Ми ніколи не відмовляємося від отримання гуманітарної допомоги і намагаємося співпрацювати з такими організаціями, аби максимально допомогти тій категорії людей, яка опинилася в складних обставинах, без житла, без роботи, для них це дуже важливо», – розповіла Олена Баранецька.

Сьогоднішня видача допомоги – це пілотний проєкт ГО «Дівчата» в нашому місті, тобто реалізується тут вперше. Представник депутатського корпусу Южненської міськради Володимир Сівак зазначив, що в планах налагодити комунікацію з вказаною ГО і не тільки з нею, аби в подальшому збільшити кількість «гуманітарки», щоб охопити потреби не лише ВПО, а й місцевих жителів громади, які також потребують допомоги.

«Я зв’язався з представниками цієї організації, запитав, чи можуть вони приїхати в наше місто і надати тут допомогу нашим учням, вони погодилися. Показово те, що сьогодні є взаємодія представників місцевого самоврядування з міжнародними донорами і партнерами, які надають допомогу. Проєкт реалізується по всій Одеській області. В місті Южному він пілотний. Думаю, що і в подальшому будемо співпрацювати з цією громадською організацією і налагоджувати комунікацію, тому що сьогодні це потрібно робити, аби розширювати можливості нашої ОТГ, щоб вона виходила на інші ГО та на міжнародних донорів», – озвучив Володимир Сівак.

Нагадаємо, на минулому тижні наша громада також отримала чергову велику партію гуманітарної допомоги від дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Меблі розподіли для трьох шкіл міста. Розподіл допомоги фонд проводив самостійно. На наступний навчальний рік отримано «гуманітарку» у вигляді меблів для класів (парти і стільці для учнів; шафи; столи і стільці для вчителів). Такі комплекти отримали перша, третя і четверта школи Южного. Крім того, в місті планують провести ремонт другої частини укриття в третій школі за підтримки фонду ЮНІСЕФ, який також буде допомагати клеїти противибухову плівку на всі вікна в закладах загальної середньої освіти. Також Южненська громада отримала через Одеську обласну військову адміністрацію від фонду великі гігієнічні набори для закладів освіти. Фонд допомагає не тільки школам, а й позашкільним закладам, зокрема клубу юних техніків «Чорноморець», який нещодавно отримав 20 ноутбуків.

0 комментариев

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.