Последние новости

10:24
💫 З Воскресінням Христовим щиро Вас вітаємо! Великдень 2024
15:31
Центром професійного розвитку педагогічних працівників було організовано проведення першого конкурсу VI обласного фестивалю «Педагогічна надія Одещини» на територіальному рівні
15:19
У травні 2024 року продовжать отримувати виплати на проживання ті внутрішньо переміщені особи (ВПО), кому вони призначені автоматично, і ті, хто писав заяву на їхнє продовження.
09:45
В одному так званому «ЗМІ» зʼявилося гарне політичне гасло «ЮЖНЕНСЬКІ ДЕПУТАТИ РАЗОМ ІЗ НАРДЕПОМ ВИБОРЮЮТЬ НАЗВУ «ПІВДЕННЕ». І хто ж ці депутати?
15:45
В Южному відкрився “дзеркальний туалет”
13:50
В ДП «МТП «Південний» провели масштабне навчання з ліквідації надзвичайної ситуації – гасіння пожежі внаслідок обстрілу
14:58
Із самого ранку на будівельному об’єкті біля магазину «Казка» триває робота. На місці співробітники підрядної організації, представники УКБ ЮМР, газової служби та секретар міської ради Ігор Чугунніков
14:59
🏆19-річний южненський байдарочник Владислав ВОЛОШИН (тренери – Сергій МАЛЬКОВ, Сергій ЧЕРНИШОВ) став переможцем Кубка України та відправиться на олімпійський відбір!🇺🇦
17:53
В Южненській громаді планують додати ще 1,2 мільйона гривень на виплати неповнолітніх дітей полеглих Героїв🇺🇦
14:27
Петиція про присвоєння звання Героя України южненцю МАЗУРОВУ СЕРГІЮ набрала необхідну кількість голосів.
09:14
🇺🇦🏆 ЗАВОДЧАНИН ВИБОРОВ ЗОЛОТО НА ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ ІЗ СУДНОМОДЕЛІЗМУ
09:58
💨🌳Сильний вітер повалив дерево в Южному
08:13
🚣🏻19-річний южненський веслувальник – один з головних претендентів на участь в олімпійському відборі
13:35
“Соціальний” автобус в Южному курсуватиме за новим графіком
20:58
Ракетний удар зруйнував ємності з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки, повідомили у Міністерстві відновлення України.
17:26
В Южному співробітники КП «Екосервіс» висадили 3000 квітів у різних локаціях нашого міста
15:17
Засідання комісії в Южненській громаді: результати обговорення плати за землю
08:17
Южненська громада отримала 140 ноутбуків від ЮНІСЕФ!
15:41
Сьогодні в Южному відбулося засідання атестаційної комісії
15:35
В Южному відбулася робоча зустріч з представниками центру зайнятості та КП “Южненське узбережжя”
09:14
АТ «ОПЗ» ЗАПРОШУЄ НА РОБОТУ
13:05
🚑В Южному працюватиме мобільна медична бригада: місцеві можуть отримати безкоштовні послуги
10:30
Южненські спортсмени посіли призові місця на Чемпіонаті України з вільної боротьби
09:43
В Южному провели інтелектуальну гру-вікторину (ФОТО)
09:18
🇺🇦 12 квітня у Чернівцях відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад, в якому взяв участь Президент України Володимир Зеленський.
19:34
Служба зайнятості Южного сприяє компанії«Робота для ВПО: ти потрібен!»
10:38
Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію. Що він передбачає?
11:43
Одеса відзначає 80-ту річницю звільнення від нацистських окупантів
08:04
🕯️ГРОМАДА ПРОЩАЄТЬСЯ З ЗАХИСНИКОМ УКРАЇНИ…
16:26
Благодійний фонд «Серце Южного» продовжує робити добрі справи
Больше новостей

В Южному попрощалися з 36-річним азовцем Сергієм Дмитрієвим (фото)

Фото / Новости Южного
115
0

Сергій Володимирович Дмитрієв – 36-й військовослужбовець, якого втратила наша громада. В понеділок, 16 жовтня, южненці провели свого Захисника в останню путь. Церемонія прощання відбулась в центрі міста. Віддати шану хороброму Воїну прийшли його сім’я, побратими, друзі, вчителі та однокласники, представники міської влади та небайдужі жителі ОТГ.

Сергій Дмитрієв – навідник-оператор 1-го розвідувального відділення взводу розвідки спеціального призначення, старший солдат бригади «Азов» військової частини А3057 Нацгвардії України. Загинув 10 жовтня цього року під час виконання бойових завдань із забезпечення відсічі збройної агресії РФ біля населеного пункту Кремінна Сєвєродонецького району Луганської області.

Побратими Сергія Володимировича запам’ятали його, як сміливого та справного Воїна, який став на захист Батьківщини ще задовго до повномасштабного вторгнення рашистів:

«За дорученням командування 12-ї бригади Нацгвардії «Азов», особисто підполковника Дениса Прокопенка, висловлюю щирі співчуття та подяку сім’ї Сергія за те, що виховали такого сина, такого Воїна. Захищаючи Україну на Сході, він боронив і своє рідне місто, і свою родину та друзів. Загинув він під час танкового обстрілу, отримав несумісні з життям осколкові поранення. Він прожив не дуже довге життя, але можна прожити і 90, і 120 років, але не зробити того, що зробив Сергій. «Друг Чорноморець» – такий був його позивний в «Азові», він був справним військовим, таких, як він – тисячі і їх боїться наш ворог. Саме завдяки йому і тисячам інших ворог не просувається далі, завдяки героїзму таких відчайдушних Воїнів і сміливців наші міста на Півдні, Заході, в центрі країни – зараз в безпеці від вторгнення. Яскраве життя та трагічна загибель Сергія для всіх нас, військових на фронті, цивільних в тилу, має стати зразком, має надихнути нас, щоб потім, вже в іншому житті, нам було не соромно подивитися в очі Сергію і сказати йому, що ми таки здобули перемогу і його мрія про вільну Україну, здійснилася…».

Сергій Володимирович був учасником АТО з 2019 року. В 2022-му за мужність та героїзм, вірність українському народові та високий професіоналізм, проявлений в умовах збройної агресії РФ проти України, був нагороджений нагрудним знаком «Ветеран війни» за особливі заслуги перед Батьківщиною, а також подякою Міністерства оборони за підписом тодішнього міністра Олексія Резнікова. Про це під час прощальної церемонії повідомила начальниця відділу з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Южненської міськради Вероніка Клімова.

Сергій Дмитрієв був випускником першої школи. Вчителі пригадують його як впевнену, харизматичну, комунікабельну людину:

«Я була класним керівником Сергія з 9-го по 11-й клас. 19 років тому Сергій закінчив нашу школу. Я його пам’ятаю високим та струнким, з легкою посмішкою на вустах. Він був впевненою в собі людиною, харизматичною, міг знайти спільну мову з будь-ким. Інколи нам здається, що наші учні дещо легковажні, але ця війна показала, які вони насправді мужні, відчайдушні, ті, ким пишається вся Україна! Ми вдячні всім нашим Воїнам за те, що захищають нас. Вони найкращі учні, найкращі військові, найкращі громадяни своєї країни».

У 36-річного Сергія Володимировича залишились батьки, сестри, дружина та син. Жителі Южненської ОТГ проводжали свого Героя стоячи на колінах і назавжди пам’ятатимуть про його подвиг …

0 комментариев

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.