Последние новости

14:58
Із самого ранку на будівельному об’єкті біля магазину «Казка» триває робота. На місці співробітники підрядної організації, представники УКБ ЮМР, газової служби та секретар міської ради Ігор Чугунніков
14:59
🏆19-річний южненський байдарочник Владислав ВОЛОШИН (тренери – Сергій МАЛЬКОВ, Сергій ЧЕРНИШОВ) став переможцем Кубка України та відправиться на олімпійський відбір!🇺🇦
17:53
В Южненській громаді планують додати ще 1,2 мільйона гривень на виплати неповнолітніх дітей полеглих Героїв🇺🇦
14:27
Петиція про присвоєння звання Героя України южненцю МАЗУРОВУ СЕРГІЮ набрала необхідну кількість голосів.
09:14
🇺🇦🏆 ЗАВОДЧАНИН ВИБОРОВ ЗОЛОТО НА ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ ІЗ СУДНОМОДЕЛІЗМУ
09:58
💨🌳Сильний вітер повалив дерево в Южному
08:13
🚣🏻19-річний южненський веслувальник – один з головних претендентів на участь в олімпійському відборі
13:35
“Соціальний” автобус в Южному курсуватиме за новим графіком
20:58
Ракетний удар зруйнував ємності з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки, повідомили у Міністерстві відновлення України.
17:26
В Южному співробітники КП «Екосервіс» висадили 3000 квітів у різних локаціях нашого міста
15:17
Засідання комісії в Южненській громаді: результати обговорення плати за землю
08:17
Южненська громада отримала 140 ноутбуків від ЮНІСЕФ!
15:41
Сьогодні в Южному відбулося засідання атестаційної комісії
15:35
В Южному відбулася робоча зустріч з представниками центру зайнятості та КП “Южненське узбережжя”
09:14
АТ «ОПЗ» ЗАПРОШУЄ НА РОБОТУ
13:05
🚑В Южному працюватиме мобільна медична бригада: місцеві можуть отримати безкоштовні послуги
10:30
Южненські спортсмени посіли призові місця на Чемпіонаті України з вільної боротьби
09:43
В Южному провели інтелектуальну гру-вікторину (ФОТО)
09:18
🇺🇦 12 квітня у Чернівцях відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад, в якому взяв участь Президент України Володимир Зеленський.
19:34
Служба зайнятості Южного сприяє компанії«Робота для ВПО: ти потрібен!»
10:38
Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію. Що він передбачає?
11:43
Одеса відзначає 80-ту річницю звільнення від нацистських окупантів
08:04
🕯️ГРОМАДА ПРОЩАЄТЬСЯ З ЗАХИСНИКОМ УКРАЇНИ…
16:26
Благодійний фонд «Серце Южного» продовжує робити добрі справи
20:13
В Южненській громаді з’явився молодіжний простір
10:28
Южненська громада провела в останню путь загиблого військового Анатолія Пашали
08:33
Комітет Верховної Ради підтримав перейменування семи міст
09:29
В Одеській області викрили схему ухилення від служби шляхом довідок
18:53
Створення е-кабінету, “зникнення” обмежено придатних та зниження призовного віку: президент підписав низку законів
09:00
Дитячий садок в Южному відкриває набір дітей на наступний навчальний рік
Больше новостей

Южненці долучися до вшанування пам’яті жертв голодоморів (фото)

Фото / Новости Южного
155
0

Щороку в четверту суботу листопада українці вшановують пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років і масових штучних голодів 1921-1923 і 1946-1947 років. Цьогорічна кампанія на вшанування пам’яті проходитиме під гаслом «Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо!». Южненці зібралися біля центральної стели ввечері п’ятниці, 24 листопада. Містяни хвилиною мовчання вшанували пам’ять жертв голодоморів, а також долучилися до всеукраїнської акції «Запали свічку», виклавши лампадки у вигляді хреста.

До присутніх звернулась директорка міської студії телебачення «МИГ» Ольга Годовенко. Вона озвучила, посилаючись на видання The Independent, що ще до повномасштабного вторгнення РФ розпочала підготовку голодомору в Україні. Експерти та міжнародні юристи зібрали докази, що Росія активно готувалася до викрадення запасів зерна, що мало позбавити українське населення продовольства. Підготовка до цього розпочалася і тривала протягом кількох місяців до того, як Путін віддав наказ про вторгнення в Україну в лютому 2022 року.

Ольга Годовенко: «Експерти наводять факти, що до повномасштабного вторгнення РФ через свої підрядні оборонні організації закупила багато вантажівок і три 170-метрові суховантажні судна для того, щоб вивозити зерно з України. Тільки завдяки нашим ЗСУ, нашим чоловікам, цим планам не вдалося реалізуватися і ми не повторили долю наших пращурів. Наш святий обов’язок, аби в кожному місті імена наших янголів-оборонців були назавжди в історії, бо вони врятували нас. Меморіальний комплекс пам’яті в нашому місті має бути в центрі, ми розуміємо, що виділення коштів на це відбудеться в кращому разі через рік після закінчення війни. Але сьогодні важливо визначитися з концепцією такого об’єкту і з розташуванням. Його місце має бути тут – в центрі Южного…»

У новому звіті міжнародної юридичної компанії з прав людини Global Rights Compliance (GRC) зазначається, що ще в грудні 2021 року російський оборонний підрядник почав закуповувати вантажівки для перевезення зерна, що свідчить про попереднє планування пограбування українських продовольчих ресурсів “у безпрецедентних масштабах”. І вже менше, ніж за тиждень після вторгнення, Росія почала захоплювати українські ферми, де викрадала 12 000 тонн зерна на день. Докази “скоординованого рівня попереднього планування” будуть надані Міжнародному кримінальному суду.

GRC сподівається, що це призведе до першого міжнародного переслідування проти Путіна за воєнний злочин голоду як методу ведення війни. Дуже ймовірно, що Росію визнають винною, вважає Катріона Мердок, партнер Global Rights Compliance. І якщо так станеться, Путін може зіткнутися з ще одним ордером на арешт МКС на додаток до того, який був виданий у березні цього року за незаконну депортацію дітей з окупованих українських територій.

“Росія не лише застосувала багатосторонній підхід, взявши в облогу цивільне населення, зруйнувавши критично важливу інфраструктуру, але й заздалегідь спланувала захоплення та пограбування сільськогосподарської продукції за підступним планом. Москва спровокувала глобальну продовольчу кризу і застосувала атаки на сільськогосподарський сектор України як тактику ведення війни”, – сказала Мердок в інтерв’ю The Independent.

Награбоване в Україні зерно наразі оцінюється в 1 млрд доларів на рік. Кілька приватних українських зернових компаній були примусово включені до складу російського державного оператора, повідомили в GRC.

0 комментариев

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.