Последние новости

14:58
Із самого ранку на будівельному об’єкті біля магазину «Казка» триває робота. На місці співробітники підрядної організації, представники УКБ ЮМР, газової служби та секретар міської ради Ігор Чугунніков
14:59
🏆19-річний южненський байдарочник Владислав ВОЛОШИН (тренери – Сергій МАЛЬКОВ, Сергій ЧЕРНИШОВ) став переможцем Кубка України та відправиться на олімпійський відбір!🇺🇦
17:53
В Южненській громаді планують додати ще 1,2 мільйона гривень на виплати неповнолітніх дітей полеглих Героїв🇺🇦
14:27
Петиція про присвоєння звання Героя України южненцю МАЗУРОВУ СЕРГІЮ набрала необхідну кількість голосів.
09:14
🇺🇦🏆 ЗАВОДЧАНИН ВИБОРОВ ЗОЛОТО НА ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ ІЗ СУДНОМОДЕЛІЗМУ
09:58
💨🌳Сильний вітер повалив дерево в Южному
08:13
🚣🏻19-річний южненський веслувальник – один з головних претендентів на участь в олімпійському відборі
13:35
“Соціальний” автобус в Южному курсуватиме за новим графіком
20:58
Ракетний удар зруйнував ємності з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки, повідомили у Міністерстві відновлення України.
17:26
В Южному співробітники КП «Екосервіс» висадили 3000 квітів у різних локаціях нашого міста
15:17
Засідання комісії в Южненській громаді: результати обговорення плати за землю
08:17
Южненська громада отримала 140 ноутбуків від ЮНІСЕФ!
15:41
Сьогодні в Южному відбулося засідання атестаційної комісії
15:35
В Южному відбулася робоча зустріч з представниками центру зайнятості та КП “Южненське узбережжя”
09:14
АТ «ОПЗ» ЗАПРОШУЄ НА РОБОТУ
13:05
🚑В Южному працюватиме мобільна медична бригада: місцеві можуть отримати безкоштовні послуги
10:30
Южненські спортсмени посіли призові місця на Чемпіонаті України з вільної боротьби
09:43
В Южному провели інтелектуальну гру-вікторину (ФОТО)
09:18
🇺🇦 12 квітня у Чернівцях відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад, в якому взяв участь Президент України Володимир Зеленський.
19:34
Служба зайнятості Южного сприяє компанії«Робота для ВПО: ти потрібен!»
10:38
Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію. Що він передбачає?
11:43
Одеса відзначає 80-ту річницю звільнення від нацистських окупантів
08:04
🕯️ГРОМАДА ПРОЩАЄТЬСЯ З ЗАХИСНИКОМ УКРАЇНИ…
16:26
Благодійний фонд «Серце Южного» продовжує робити добрі справи
20:13
В Южненській громаді з’явився молодіжний простір
10:28
Южненська громада провела в останню путь загиблого військового Анатолія Пашали
08:33
Комітет Верховної Ради підтримав перейменування семи міст
09:29
В Одеській області викрили схему ухилення від служби шляхом довідок
18:53
Створення е-кабінету, “зникнення” обмежено придатних та зниження призовного віку: президент підписав низку законів
09:00
Дитячий садок в Южному відкриває набір дітей на наступний навчальний рік
Больше новостей

В Южному на території храму УГКЦ відкрили бювет (фото)

Фото / Новости Южного
206
0

Відтепер в нашому місті є бювет, де кожен матиме можливість прийти і безкоштовно набрати питну воду. Споруду офіційно відкрили в п’ятницю, 15 грудня, на території храму Св. Петра і Павла Української греко-католицької церкви по вулиці Будівельників, 10.  Настоятель храму Василь Колодчин розповів журналістам, що ідея створити автономне джерело питної води виникла тоді, коли в сусідньому Миколаєві через ворожий обстріл і пошкодження водоводу люди залишились без водопостачання. Реалізувати проект в Южному вдалося за фінансової підтримки міжнародного благодійного фонду Oxfam, представники якого сьогодні прийшли на відкриття бювету. Серед присутніх були також парафіяни та посадовці (заступник міського голови-начальник УЖКГ Дмитро Любівий та секретарка Южненської міськради Оксана Воротнікова). Споруду освятив Одеський екзарх владика Михайло Бубній. Після чого присутні мали змогу спробувати на смак воду з бювету.

Василь Колодчин: «Від самої ідеї створення бювету до завершення проекту минуло дев’ять місяців. Будівельні роботи тут розпочалися в липні, тоді почали бурити свердловину, паралельно будували приміщення бювету, де знаходиться додаткове обладнання, за допомогою якого здійснюється доочищення води, яку ми добуваємо з-під землі. Наша потужність дозволяє подавати воду 4 км на годину. Всередині є спеціальні ємності, які накопичують рідину. По мірі їх випорожнення – підкачується вода для наповнення. Абсолютно всі жителі нашого міста можуть прийти і набрати тут воду, ця споруда зроблена не лише суто для спільноти храму, ні, для всіх людей. Ми так і задумали на початку, щоб бюветом могли користуватися всі жителі, всі ті, хто приїхав та знайшов в Южному прихисток. Коли в Миколаєві сталася біда і місто залишилось без питної води, ми тоді дуже сильно переживали за наших сусідів, це наші герої, вони нас врятували від окупації, ми дуже багато води туди возили. Але возити воду ложками – це нераціонально і дорого. Я хвилювався тоді й за наше місто. Тоді спала на думку ідея створити автономне джерело в Южному, став озвучувати її нашим друзям. Реалізувати проект нам допомогли наші партнери – це благодійний фонд Oxfam з Англії, з яким ми давно співпрацюємо і який підтримав нас. Ми залучили до процесу створення бювету професіоналів, які розуміються на цій справі, бо ми, як церква і фонд, в цьому напрямку не компетентні, а хотілося зробити все на належному рівні. Обладнання тут задіяне американське, європейське і частина вітчизняного. Глибина свердловини – 71 метр. Аналіз води ми проводимо обов’язково».

Присутні на заході представники місцевої влади Дмитро Любівий та Оксана Воротнікова подякували настоятелю храму та благодійникам, зазначивши, що такий бювет для нашого міста – вкрай важлива та корисна споруда. Воду з бювету можна набирати щодня з 06:00 до 19:00. Для подачі води треба натиснути кнопку. На території храму встановлені камери відеоспостереження, аби запобігти вандалізму.

0 комментариев

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.