Последние новости

14:58
Із самого ранку на будівельному об’єкті біля магазину «Казка» триває робота. На місці співробітники підрядної організації, представники УКБ ЮМР, газової служби та секретар міської ради Ігор Чугунніков
14:59
🏆19-річний южненський байдарочник Владислав ВОЛОШИН (тренери – Сергій МАЛЬКОВ, Сергій ЧЕРНИШОВ) став переможцем Кубка України та відправиться на олімпійський відбір!🇺🇦
17:53
В Южненській громаді планують додати ще 1,2 мільйона гривень на виплати неповнолітніх дітей полеглих Героїв🇺🇦
14:27
Петиція про присвоєння звання Героя України южненцю МАЗУРОВУ СЕРГІЮ набрала необхідну кількість голосів.
09:14
🇺🇦🏆 ЗАВОДЧАНИН ВИБОРОВ ЗОЛОТО НА ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ ІЗ СУДНОМОДЕЛІЗМУ
09:58
💨🌳Сильний вітер повалив дерево в Южному
08:13
🚣🏻19-річний южненський веслувальник – один з головних претендентів на участь в олімпійському відборі
13:35
“Соціальний” автобус в Южному курсуватиме за новим графіком
20:58
Ракетний удар зруйнував ємності з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки, повідомили у Міністерстві відновлення України.
17:26
В Южному співробітники КП «Екосервіс» висадили 3000 квітів у різних локаціях нашого міста
15:17
Засідання комісії в Южненській громаді: результати обговорення плати за землю
08:17
Южненська громада отримала 140 ноутбуків від ЮНІСЕФ!
15:41
Сьогодні в Южному відбулося засідання атестаційної комісії
15:35
В Южному відбулася робоча зустріч з представниками центру зайнятості та КП “Южненське узбережжя”
09:14
АТ «ОПЗ» ЗАПРОШУЄ НА РОБОТУ
13:05
🚑В Южному працюватиме мобільна медична бригада: місцеві можуть отримати безкоштовні послуги
10:30
Южненські спортсмени посіли призові місця на Чемпіонаті України з вільної боротьби
09:43
В Южному провели інтелектуальну гру-вікторину (ФОТО)
09:18
🇺🇦 12 квітня у Чернівцях відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад, в якому взяв участь Президент України Володимир Зеленський.
19:34
Служба зайнятості Южного сприяє компанії«Робота для ВПО: ти потрібен!»
10:38
Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію. Що він передбачає?
11:43
Одеса відзначає 80-ту річницю звільнення від нацистських окупантів
08:04
🕯️ГРОМАДА ПРОЩАЄТЬСЯ З ЗАХИСНИКОМ УКРАЇНИ…
16:26
Благодійний фонд «Серце Южного» продовжує робити добрі справи
20:13
В Южненській громаді з’явився молодіжний простір
10:28
Южненська громада провела в останню путь загиблого військового Анатолія Пашали
08:33
Комітет Верховної Ради підтримав перейменування семи міст
09:29
В Одеській області викрили схему ухилення від служби шляхом довідок
18:53
Створення е-кабінету, “зникнення” обмежено придатних та зниження призовного віку: президент підписав низку законів
09:00
Дитячий садок в Южному відкриває набір дітей на наступний навчальний рік
Больше новостей

Южненські школярі долучилися до Всеукраїнської акції допомоги безпритульним тваринам (фото)

Фото / Новости Южного
41
0

Щороку 1 березня відзначається День котів. Цього тижня школярі Ліцею №2 в черговий раз долучились до проведення акцій, які ініціює благодійний фонд Happy Paw («Щаслива лапа»), який опікується долею безпритульних котиків та собак. Цього разу такою стала Всеукраїнська акція «Happy Мяу для Мурчика», її мета – аби у навчальному закладі всі охочі зібрали допомогу (корм, крупу, іграшки чи медикаменти) для тварин, які перебувають в притулках.

В Южному повноцінного притулку для тварин немає, але функціонує на волонтерських засадах пункт тимчасової перетримки. Саме туди 7 березня навідалися учні другої школи разом зі своїми педагогами. Дітлахи принесли корм для тваринок і мали змогу познайомитися з цуценятами, яких в наше місто декілька днів тому привезли з узбіччя Сичавки. Малеча була покинута напризволяще, але, на щастя, врятована небайдужими людьми. Зараз чотирилапі під опікою южненських волонтерів, вони вже отримали щеплення та були оброблені від празитів. Собачата продовжують пошуки турботливих господарів, це три чудові грайливі дівчинки. Телефонуйте за номерами: 093 505 73 91, 066 234 72 94 та приходьте знайомитись з цуценятами.

Для учнів Ліцею №2 сьогодні екскурсію пунктом перетримки тварин в Южному провела одна з зооволонтерок нашої громади Світлана Компанієць. Один з учнів, Микита Григоренко (7-В), приніс два великих пакети з кормом, 20 кг, зробивши значний внесок в загальний збір школи.

Олена Ілляшенко, педагог-організатор Ліцею №2: «Цей фонд організовує для дітей безліч різноманітних акцій та конкурсів. В жовтні це «Уроки доброти», в березні проходить «Happy Мяу для Мурчика». Організатори мають на меті, аби дітки по всій України проявляли турботу до безпритульних тварин і допомогали їм, хто чим зможе, зокрема ліками чи кормом. Ми всією школою збирали корм, а 3-А клас під керівництвом вчительки Алли Байтаз пішов і відніс його в притулок для тварин, бо всі охочі наші школярі піти туди не можуть, дітей дуже багато. Учні з великою радістю подивилися на цуценят, нагодували їх, погралися, носили на руках, робили з ними фото, отримали безліч позитивних емоцій. Ми вже не вперше допомагаємо цьому притулку, стараємося робити це на постійній основі. Минулого року в акції брали участь школярі п’ятих класів, потім вони проводили уроки доброти для менших учнів школи, розповідаючи про відповідальне ставлення до тварин».

Нагадаємо, в Южному цьогоріч планується облаштувати притулок для тварин, для реалізації проєкту активна молодь нашої громади розраховує залучити грантові кошти. В серпні минулого року за рішенням сесії для цього об’єкту була виділена земельна ділянка орієнтовною площею 0,1260 га по вулиці Комунальна (неподалік міської котельні). Цільове призначення  цієї ділянки визначено для будівництва та обслуговування споруд притулку для тимчасового утримання тварин. Наразі важливим кроком є розроблення схеми цих споруд, які будуть розміщені на цій ділянці, аби в подальшому надати її в управління архітектури та містобудування міськради, надалі – винести на розгляд депутатів для затвердження.

Будівництво притулку, зокрема 30 вольєрів та адмінбудівлі, планується профінансувати за грантові кошти, а от підведення до цієї ділянки інженерних мереж, аби об’єкт міг повноцінно функціонувати, має взяти на себе місцевий бюджет. Таку думку висловив депутат Ілля Юрченко під час зустрічі з волонтерами та активною молоддю нашої громади, яка пройшла 21 лютого в ПК «Дружба». З його слів, на комунальному підприємстві «Екосервіс» треба передбачити окремий відділ з декількома працівниками, які б допомагали зооволонтерам в обслуговуванні притулку. Це питання вже обговорювалось на профільних депутатських комісіях. Але для того, щоб все озвучене якнайшвидше втілити в життя, потрібна підтримка і депутатського корпусу, і посадовців.

На сьогоднішній день під опікою волонтерів перебуває близько 40 собак та 60 котів. Всі вони в свій час опинилися на вулиці. Притулок для тварин, який планується облаштувати по вулиці Комунальній, буде розрахований на 60 собак.

0 комментариев

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.