Последние новости

14:58
Із самого ранку на будівельному об’єкті біля магазину «Казка» триває робота. На місці співробітники підрядної організації, представники УКБ ЮМР, газової служби та секретар міської ради Ігор Чугунніков
14:59
🏆19-річний южненський байдарочник Владислав ВОЛОШИН (тренери – Сергій МАЛЬКОВ, Сергій ЧЕРНИШОВ) став переможцем Кубка України та відправиться на олімпійський відбір!🇺🇦
17:53
В Южненській громаді планують додати ще 1,2 мільйона гривень на виплати неповнолітніх дітей полеглих Героїв🇺🇦
14:27
Петиція про присвоєння звання Героя України южненцю МАЗУРОВУ СЕРГІЮ набрала необхідну кількість голосів.
09:14
🇺🇦🏆 ЗАВОДЧАНИН ВИБОРОВ ЗОЛОТО НА ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ ІЗ СУДНОМОДЕЛІЗМУ
09:58
💨🌳Сильний вітер повалив дерево в Южному
08:13
🚣🏻19-річний южненський веслувальник – один з головних претендентів на участь в олімпійському відборі
13:35
“Соціальний” автобус в Южному курсуватиме за новим графіком
20:58
Ракетний удар зруйнував ємності з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки, повідомили у Міністерстві відновлення України.
17:26
В Южному співробітники КП «Екосервіс» висадили 3000 квітів у різних локаціях нашого міста
15:17
Засідання комісії в Южненській громаді: результати обговорення плати за землю
08:17
Южненська громада отримала 140 ноутбуків від ЮНІСЕФ!
15:41
Сьогодні в Южному відбулося засідання атестаційної комісії
15:35
В Южному відбулася робоча зустріч з представниками центру зайнятості та КП “Южненське узбережжя”
09:14
АТ «ОПЗ» ЗАПРОШУЄ НА РОБОТУ
13:05
🚑В Южному працюватиме мобільна медична бригада: місцеві можуть отримати безкоштовні послуги
10:30
Южненські спортсмени посіли призові місця на Чемпіонаті України з вільної боротьби
09:43
В Южному провели інтелектуальну гру-вікторину (ФОТО)
09:18
🇺🇦 12 квітня у Чернівцях відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад, в якому взяв участь Президент України Володимир Зеленський.
19:34
Служба зайнятості Южного сприяє компанії«Робота для ВПО: ти потрібен!»
10:38
Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію. Що він передбачає?
11:43
Одеса відзначає 80-ту річницю звільнення від нацистських окупантів
08:04
🕯️ГРОМАДА ПРОЩАЄТЬСЯ З ЗАХИСНИКОМ УКРАЇНИ…
16:26
Благодійний фонд «Серце Южного» продовжує робити добрі справи
20:13
В Южненській громаді з’явився молодіжний простір
10:28
Южненська громада провела в останню путь загиблого військового Анатолія Пашали
08:33
Комітет Верховної Ради підтримав перейменування семи міст
09:29
В Одеській області викрили схему ухилення від служби шляхом довідок
18:53
Створення е-кабінету, “зникнення” обмежено придатних та зниження призовного віку: президент підписав низку законів
09:00
Дитячий садок в Южному відкриває набір дітей на наступний навчальний рік
Больше новостей

В школі Южного відкрили меморіальну стіну на честь загиблих на війні випускників (фото)

Фото / Новости Южного
162
0

В понеділок, 11 березня, в Ліцеї №2 на запрошення шкільної спільноти зібралися сім’ї полеглих в російсько-українській війні військовослужбовців, які були випускниками цієї школи. Таких Героїв, які віддали своє життя за наше світле майбутнє, виборюючи територіальну цілісність та незалежність України, на що посягнули російські загарбники, навчальний заклад налічує 11:


Кандалюк Віктор Вікторович;
Костенко Артем Володимирович;
Чепура Артур Олександрович;
Потушанський Артем Миколайович;
Кравченко Віктор Сергійович;
Мальченко Олексій Вікторович;
Померанцев Артур Геннадійович;
Неприцький Віктор Андрійович;
Єфімчук Андрій Анатолійович;
Прокопчук Олександр Станіславович;
Духновський Сергій Олександрович.

Меморіальну дошку зі світлинами загиблих випускників Ліцею №2 встановили в холі навчального закладу. Перед цим в актовій залі школи відбувся тематичний захід, тут вчителька ліцею Раїса Артюшевська познайомила старшокласників з родинами полеглих Героїв, розповіла про кожного з них. Присутні вшанували пам’ять Захисників України хвилиною мовчання. Матір полеглого бійця Артема Костенко, який вчився в другій школі, Катерина Костенко, звернулась до присутніх з закликом ніколи не забувати про тих мужніх військовослужбовців, які віддали за кожного з нас і за Україну найцінніше – своє життя.

Катерина Костенко: «Ми повинні не забувати про наших хлопців ні на хвилину, про їхній подвиг, який вони зробили заради майбутнього нашої країни. А її майбутнє – це ви, діти, які сьогодні присутні тут. Бажаю вам, щоб ви жили в Україні з високо піднятою головою, щоб гордилися, що ви українці, щоб пам’ятали наших хлопців, які тут також вчилися. Мій син дуже часто виступав на цій сцені, я сиділа в залі, дивилася, як вони веселились, як і ви, з вірою в світле майбутнє… У всіх загиблих Захисників було багато мрій, як і в нашого сина Артема. Він з дитинства мріяв бути військовим, бо ми родина військових. Він вчився в Харківському національному університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, був на четвертому курсі. В перші дні повномасштабного вторгнення, коли на Харків пішла російська орда, він став на захист авіаційного заводу, 26 лютого 2022 року загинув. Пам’ятайте всіх, не лише наших хлопців, а всіх Захисників та Захисниць України!».

Учні 4 класу, в якому вчиться донька полеглого військовослужбовця, випускника Ліцею №2 Олексія Мальченка, передали його побратимам, які сьогодні також прийшли на шкільний захід, посилку: дітки зібрали солодощі та підготували малюнки для бійців. В цей день в шкільному музеї за ініціативи побратимів Олексія Мальченка було відкрито на його честь окрему меморіальну дошку. Вчителька Раїса Артюшевська розповіла журналістам, що від сьогодні оголошено збір речей полеглих випускників навчального закладу, аби створити в музеї експозицію, присвячену пам’яті цих Воїнів. Родичі військовослужбовців вже зголосилися долучитись до процесу збору експонатів.

Раїса Артюшевська: «Коли почали гинути наші випускники, відтоді в нас зародилася думка, що треба обов’язково вшанувати пам’ять кожного з них. Поступово, на превеликий жаль, в нас накопичувалися світлини наших Героїв. Ми вирішили до річниці повномасштабного вторгнення відкрити меморіальну стіну пам’яті. В актовій залі провели невеличкий захід, поіменно пригадали кожного нашого полеглого випускника, познайомили наших учнів з родинами загиблих, щоб наші дітки знали ці сім’ї. А побратими загиблого Олексія Мальченка виявили бажання встановити меморіальну дошку на його честь, було вирішено зробити це в шкільному музеї. Він постійно діючий, там проводяться регулярно екскурсії для учнів, тому в майбутньому ми підготуємо окрему виставку речей наших Воїнів, будемо розповідати дітям про реалії цієї страшної війни».

Завершився захід покладанням квітів до стіни пам’яті полеглих військовослужбовців, які були випускниками Ліцею №2. Їхні імена назавжди залишиться в пам’яті кожного з нас, їхній подвиг неоціненний і всі вони Герої України!

0 комментариев

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.