Последние новости

14:58
Із самого ранку на будівельному об’єкті біля магазину «Казка» триває робота. На місці співробітники підрядної організації, представники УКБ ЮМР, газової служби та секретар міської ради Ігор Чугунніков
14:59
🏆19-річний южненський байдарочник Владислав ВОЛОШИН (тренери – Сергій МАЛЬКОВ, Сергій ЧЕРНИШОВ) став переможцем Кубка України та відправиться на олімпійський відбір!🇺🇦
17:53
В Южненській громаді планують додати ще 1,2 мільйона гривень на виплати неповнолітніх дітей полеглих Героїв🇺🇦
14:27
Петиція про присвоєння звання Героя України южненцю МАЗУРОВУ СЕРГІЮ набрала необхідну кількість голосів.
09:14
🇺🇦🏆 ЗАВОДЧАНИН ВИБОРОВ ЗОЛОТО НА ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ ІЗ СУДНОМОДЕЛІЗМУ
09:58
💨🌳Сильний вітер повалив дерево в Южному
08:13
🚣🏻19-річний южненський веслувальник – один з головних претендентів на участь в олімпійському відборі
13:35
“Соціальний” автобус в Южному курсуватиме за новим графіком
20:58
Ракетний удар зруйнував ємності з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки, повідомили у Міністерстві відновлення України.
17:26
В Южному співробітники КП «Екосервіс» висадили 3000 квітів у різних локаціях нашого міста
15:17
Засідання комісії в Южненській громаді: результати обговорення плати за землю
08:17
Южненська громада отримала 140 ноутбуків від ЮНІСЕФ!
15:41
Сьогодні в Южному відбулося засідання атестаційної комісії
15:35
В Южному відбулася робоча зустріч з представниками центру зайнятості та КП “Южненське узбережжя”
09:14
АТ «ОПЗ» ЗАПРОШУЄ НА РОБОТУ
13:05
🚑В Южному працюватиме мобільна медична бригада: місцеві можуть отримати безкоштовні послуги
10:30
Южненські спортсмени посіли призові місця на Чемпіонаті України з вільної боротьби
09:43
В Южному провели інтелектуальну гру-вікторину (ФОТО)
09:18
🇺🇦 12 квітня у Чернівцях відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад, в якому взяв участь Президент України Володимир Зеленський.
19:34
Служба зайнятості Южного сприяє компанії«Робота для ВПО: ти потрібен!»
10:38
Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію. Що він передбачає?
11:43
Одеса відзначає 80-ту річницю звільнення від нацистських окупантів
08:04
🕯️ГРОМАДА ПРОЩАЄТЬСЯ З ЗАХИСНИКОМ УКРАЇНИ…
16:26
Благодійний фонд «Серце Южного» продовжує робити добрі справи
20:13
В Южненській громаді з’явився молодіжний простір
10:28
Южненська громада провела в останню путь загиблого військового Анатолія Пашали
08:33
Комітет Верховної Ради підтримав перейменування семи міст
09:29
В Одеській області викрили схему ухилення від служби шляхом довідок
18:53
Створення е-кабінету, “зникнення” обмежено придатних та зниження призовного віку: президент підписав низку законів
09:00
Дитячий садок в Южному відкриває набір дітей на наступний навчальний рік
Больше новостей

Южний виділить 3,5 млн гривень на тероборону, але ініціативу підтримали не всі депутати

Новости Южного
332
0

Южненська громада отримала листа від керівництва Одеського району з проханням фінансового допомогти підрозділам тероборони в рамках районної програми підтримки. Мова йде про виділення 3,5 млн гривень. Як пояснила під час засідання сесії заступниця міського голови-начальниця фінансового управління Людмила Паскаль, кожен бюджет має декілька способів реалізувати своє право в допомозі теробороні, як за рахунок місцевої програми (така в нашій громаді є), також і шляхом виділення субвенції на інші рівні бюджету, в даному випадку – направлення коштів в район, де допомога буде надаватись в рамках їхньої районної програми.

Питання грошового розміру допомоги, яку могла б надати Южненська громада Одеському району для тероборони – викликало дискусію. Не всі депутати були згодні з тим, аби виділити саме 3,5 млн гривен. Так, депутат від новоствореної нещодавно групи «За мир і незалежність» (в минулому представник партії «ОПЗЖ») Сергій Козак озвучив, що профільна комісія з питань бюджету, яку він очолює, рекомендує зменшити вказану суму до 500 тисяч гривень.

«Згідно листа, яке надійшло з Одеського району, нас просять виділити 3,5 млн гривень на програму тероборони, але у нас на сьогодні є южненська програма тероборони, де у нас закладено 8 млн гривень, з яких ми вже витратили близько 3 млн гривень. В даному випадку ми просто віддаємо в район кошти… В їхній програмі закладено на 2022 рік всього 3 млн гривень, де зазначається, що 1 млн – районний бюджет, 1 млн – Фонтанка, 300 тисяч гривень – Южний і ще дві громади дають 500 і 200 тисяч. Ми рекомендуємо все-таки виділили 500 тисяч гривень. Ми готові, якщо у військових є якась необхідність в закупці чого-небудь, допомогти, хай звертаються і ми через свою програму посприяємо це придбати. Ми на комісії відштовхувались від того, що в Одеському районі є три підрозділи тероборони, якщо не помиляюся. Так от, одному з них – ми (ред. – наша ОТГ) допомагаємо. Інші ОТГ не мають таких підрозділів, якими опікуються і тому не витрачають кошти на це, в той час, як ми витрачаємо на южненську тероборону і нас ще й просять допомогти Одеському району. Виходячи з того, що в нас є своя міська програма підтримки тероборони, ми готові дати грошей, але менше зазначеної суми», – озвучив Сергій Козак.

Людмила Паскаль звернула увагу присутніх, що дані, які озвучив Сергій Козак – це цифри станом на березень і назвала більш актуальні.

«Можу озвучити обсяг коштів, який запланували у себе інші громади (станом на 1 травня, можливо, були внесені зміни): Одеська – 51,6 млн гривень; Дальницька – 6,7 млн гривень; Авангардівська – 5,6 млн гривень; Усатівська – 4,5 млн гривень; Фонтанська – 2,8 млн гривень; Таїровська – 2,4 млн гривень, Ізмаїльська – 7 млн гривень», – Людмила Паскаль.

Після тривалого обговорення даного питання своє завершальне слово перед початком голосування взяв міський голова Володимир Новацький, закликавши депутатів підтримати прохання Одеського району і виділити необхідних 3,5 млн гривень з бюджету. Він також наголосив, що наразі бюджет нашої громади має фінансову спроможність допомогти військовим.

«Якщо раніше ми могли допомагати теробороні напряму, то зараз ми повинні погоджувати це з районною військовою адміністрацією, яка потім погоджує з обласною військовою адміністрацією, вже після цього до нас повертається цей лист з погодженнями і ми тільки тоді можемо допомагати навіть нашій місцевій теробороні, не кажучи про інші військові формування. Ми сьогодні говоримо про 2-3 млн гривень, але я хочу, щоб всі розуміли, що може настати такий час, що ми перерахуємо все до копійки, і 100 млн, і більше, і ніхто й питати в нас не буде. Тому я думаю, що сьогодні ці 3,5 млн гривень треба перерахувати на потреби ЗСУ, адже така можливість в нашому бюджеті є! Я, як керівник громади, знаю фінансову ситуацію в нашій ОТГ і хочу сказати, що ми маємо сьогодні можливість допомогти військовим, але рішення за депутатами», – озвучив Володимир Новацький.

Більшість южненських депутатів підтримала виділення 3,5 млн гривень (18 голосів «за»), утримались в голосуванні троє депутатів: Сергій Козак, Олександр Гречкін, Вадим Яблуновський.

0 комментариев

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.