Последние новости

12:59
⚓️ 45 млн тонн вантажів експортовано Українським коридором до 44 країн світу.
20:28
🏦Програма «ВЛАСНА СПРАВА» – це реальність і вона працює!
12:39
До уваги споживачів м. Южне!
13:15
Сьогодні в Южному відбувся мітинг – реквієм, приурочений до Дня Пам’яті та примирення у МПК «Дружба».
12:39
🕯️Сьогодні на еспланаді памʼяті відкрили ще дві конструкції зі світлинами наших полеглих захисників.
22:11
Кабмін виділив Фонду державного майна 168 млн гривень на утримання аміакопроводу Тольятті-Одеса в належному стані.
15:47
19 квітня близько 15:00 години було завдано удару балістичною ракетою по сінгапурському агропромисловому підприємстві на Одещині, яке спеціалізується на виготовлені та перевалці рослинних олій
11:13
Благодійний Фонд «Серце Южного» роздав пасочки на святкування Великодня декільком бригадам
07:39
Інспектори Одеське районне управління ГУ ДСНС України в Одеській області провели заняття в Новобілярській гімназії Южненської міської ради Одеського району Одеської області.
13:27
ДП “МТП “Південний” вітає свою колегу, Олену САМУНЬ, із важливою подією у її житті – виходом першої поетичної збірки під назвою «Відблиски»!
10:24
💫 З Воскресінням Христовим щиро Вас вітаємо! Великдень 2024
15:31
Центром професійного розвитку педагогічних працівників було організовано проведення першого конкурсу VI обласного фестивалю «Педагогічна надія Одещини» на територіальному рівні
15:19
У травні 2024 року продовжать отримувати виплати на проживання ті внутрішньо переміщені особи (ВПО), кому вони призначені автоматично, і ті, хто писав заяву на їхнє продовження.
09:45
В одному так званому «ЗМІ» зʼявилося гарне політичне гасло «ЮЖНЕНСЬКІ ДЕПУТАТИ РАЗОМ ІЗ НАРДЕПОМ ВИБОРЮЮТЬ НАЗВУ «ПІВДЕННЕ». І хто ж ці депутати?
15:45
В Южному відкрився “дзеркальний туалет”
13:50
В ДП «МТП «Південний» провели масштабне навчання з ліквідації надзвичайної ситуації – гасіння пожежі внаслідок обстрілу
14:58
Із самого ранку на будівельному об’єкті біля магазину «Казка» триває робота. На місці співробітники підрядної організації, представники УКБ ЮМР, газової служби та секретар міської ради Ігор Чугунніков
14:59
🏆19-річний южненський байдарочник Владислав ВОЛОШИН (тренери – Сергій МАЛЬКОВ, Сергій ЧЕРНИШОВ) став переможцем Кубка України та відправиться на олімпійський відбір!🇺🇦
17:53
В Южненській громаді планують додати ще 1,2 мільйона гривень на виплати неповнолітніх дітей полеглих Героїв🇺🇦
14:27
Петиція про присвоєння звання Героя України южненцю МАЗУРОВУ СЕРГІЮ набрала необхідну кількість голосів.
09:14
🇺🇦🏆 ЗАВОДЧАНИН ВИБОРОВ ЗОЛОТО НА ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ ІЗ СУДНОМОДЕЛІЗМУ
09:58
💨🌳Сильний вітер повалив дерево в Южному
08:13
🚣🏻19-річний южненський веслувальник – один з головних претендентів на участь в олімпійському відборі
13:35
“Соціальний” автобус в Южному курсуватиме за новим графіком
20:58
Ракетний удар зруйнував ємності з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки, повідомили у Міністерстві відновлення України.
17:26
В Южному співробітники КП «Екосервіс» висадили 3000 квітів у різних локаціях нашого міста
15:17
Засідання комісії в Южненській громаді: результати обговорення плати за землю
08:17
Южненська громада отримала 140 ноутбуків від ЮНІСЕФ!
15:41
Сьогодні в Южному відбулося засідання атестаційної комісії
15:35
В Южному відбулася робоча зустріч з представниками центру зайнятості та КП “Южненське узбережжя”
Больше новостей

Останній дзвоник в школах Южного: коли відбудеться і скільки випускників цьогоріч

Новости Южного
225
0

Три з чотирьох шкіл нашого міста вже визначилися з датою проведення свята останнього дзвоника. Цього року в Южному 226 випускників 11 класів, але не всі з них будуть присутні на святковому заході в рідній школі через те, що, у зв’язку з повномасштабною війною, перебувають за кордоном.

Як повідомила Yuzhny.info директорка Ліцею №1 Ольга Книшук, цьогоріч шкільна лінійка запланована вранці 26 травня (п’ятниця). За її словами, на свято запрошені тільки учні 9 та 11 класів, які цього року покинуть стіни рідного навчального закладу. Для всіх інших школярів класні керівники організують останній дзвоник в іншому форматі – розважальному (квест, пікнік, поїздка на екскурсію тощо). В школі вже не перший рік намагаються відійти від звичного формату шкільних лінійок на подвір’ї закладу. Цього року, як повідомили нам в Ліцеї №1, кількість випускників 11 класів становить 73.

В Ліцеї №2 традиційна лінійка запланована також на 26 травня, запрошені як учні початкової школи, так і середньої та старшої, але в різний час. Назавжди попрощаються зі школою та її вчителями цьогоріч 44 випускники (11 класи).

В Ліцеї №3 «Авторська школа М.П. Гузика» свято останнього дзвоника відбудеться пізніше, ніж в інших навчальних закладах міста, воно пройде в останній день цього місяця – зранку 31 травня (середа). В цей день свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти отримають 64 випускники школи.

В Ліцеї №4 імені В’ячеслава Чорновола станом на 22 травня з датою проведення свята останнього дзвоника ще не визначились. Зазначимо, що четверта школа вже декілька років поспіль також проводить шкільні лінійки без офіціозу, зосереджуючись більше на тому, аби організувати в цей день для здобувачів освіти розважальний формат. В 2023 році в школі налічується 45 випускників 11 класів.

Раніше ми повідомляли, що в цьому році Міністерство освіти визначило базові дати літнього відпочинку – із 25 травня по 1 вересня. Як повідомила Yuzhny.info заступниця міського голови-начальниця управління освіти Олена Баранецька, за всіма керівниками шкіл нашої ОТГ залишається право самим вирішити, коли вийти на літні канікули, проте є гранична дата, коли кожна школа має встигнути це зробити – до 30 червня. Терміни завершення навчального року не вплинуть на проведення Національного мультипредметного тесту чи на вступну кампанію. 

Про НМТ 2023:


Перша сесія НМТ розпочнеться 5 червня та триватиме до 23 червня.
Запрошення учні отримають 25 – 26 травня.
На складання іспиту учні матимуть 180 хвилин.
Завдання будуть складатися з трьох блоків, розподілення часу між завданнями – справа кожного учня.
У разі виявлення спроб списати чи схитрувати в інший спосіб учня виведуть з центру проведення НМТ, а результати тесту анулюють.

Завдання національного мультипредметного тесту, що пропонуватимуться учасникам тестування в різні тестові дні, не будуть повторюватися. Про це в коментарі «Освіта.ua» сказала директор Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко. За її словами, база тестових завдань, підготовлена фахівцями УЦОЯО, містить достатню кількість унікальних завдань. Водночас усі завдання НМТ відповідатимуть вимогам програм ЗНО, що затверджені Міністерством освіти і науки.

0 комментариев

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.