Последние новости

20:58
Ракетний удар зруйнував ємності з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки, повідомили у Міністерстві відновлення України.
17:26
В Южному співробітники КП «Екосервіс» висадили 3000 квітів у різних локаціях нашого міста
15:17
Засідання комісії в Южненській громаді: результати обговорення плати за землю
08:17
Южненська громада отримала 140 ноутбуків від ЮНІСЕФ!
15:41
Сьогодні в Южному відбулося засідання атестаційної комісії
15:35
В Южному відбулася робоча зустріч з представниками центру зайнятості та КП “Южненське узбережжя”
09:14
АТ «ОПЗ» ЗАПРОШУЄ НА РОБОТУ
13:05
🚑В Южному працюватиме мобільна медична бригада: місцеві можуть отримати безкоштовні послуги
10:30
Южненські спортсмени посіли призові місця на Чемпіонаті України з вільної боротьби
09:43
В Южному провели інтелектуальну гру-вікторину (ФОТО)
09:18
🇺🇦 12 квітня у Чернівцях відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад, в якому взяв участь Президент України Володимир Зеленський.
19:34
Служба зайнятості Южного сприяє компанії«Робота для ВПО: ти потрібен!»
10:38
Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію. Що він передбачає?
11:43
Одеса відзначає 80-ту річницю звільнення від нацистських окупантів
08:04
🕯️ГРОМАДА ПРОЩАЄТЬСЯ З ЗАХИСНИКОМ УКРАЇНИ…
16:26
Благодійний фонд «Серце Южного» продовжує робити добрі справи
20:13
В Южненській громаді з’явився молодіжний простір
10:28
Южненська громада провела в останню путь загиблого військового Анатолія Пашали
08:33
Комітет Верховної Ради підтримав перейменування семи міст
09:29
В Одеській області викрили схему ухилення від служби шляхом довідок
18:53
Створення е-кабінету, “зникнення” обмежено придатних та зниження призовного віку: президент підписав низку законів
09:00
Дитячий садок в Южному відкриває набір дітей на наступний навчальний рік
08:15
За перший квартал 2024 року українським коридором експортовано понад 22 млн тонн вантажів
15:22
Кікбоксери з Южного отримали 20 перемог на Чемпіонаті України
12:58
Мільйони на допомогу: заступник міського голови Южного Леонід Нейков прозвітував, куди виділили кошти з місцевого бюджету
11:31
Що зміниться в Україні з 1 квітня 2024: перерахунок пенсій, зростання податків і демобілізація та ін.
11:41
Україна в неділю 31 березня переходить на літній час
21:36
ДТЕК Одеські електромережі не відключать від електроенергії мешканців гуртожитку по вул. Будівельників, 7.
12:34
В Южному відзначили посмертно трьох захисників
11:47
В Южному провели в останню путь 43-річного бійця Юрія Стецюка (фото)
Больше новостей

Ще один депутат Южненської міськради вирішив достроково припинити повноваження

Новости Южного
160
0

Депутатка від політичної партії «Сила людей» Інна Полякова надіслала заяву до Южненської міської ради про дострокове припинення своїх депутатських повноважень. Заяву підписано за допомогою додатку «Дія». Про це 27 травня повідомили на сторінці Южненської міської організації ПП «Сила людей» у Facebook, оприлюднивши текст заяви (орфографія автора збережена):

«Відповідно до п.2 ч.2 ст.5 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» я, Полякова Інна Петрівна, депутат Южненської міської ради Одеського району Одеської області VIІІ скликання від Політичної партії «Сила Людей», заявляю про дострокове припинення повноважень депутата місцевої ради. Прошу підготувати відповідний проект рішення і на найближчій сесії Южненської міської ради розглянути дану заяву. Депутат Інна Полякова також звертається до своїх колег по депутатському корпусу з проханням підтримати її заяву та на найближчій сесії міської ради проголосувати за її задоволення. Право достроково припинити депутатські повноваження за власною ініціативою передбачено п.2 ч.2 ст.5 Закону України “Про статус депутатів місцевих рад”, і в цивілізованій правовій демократичній державі це право має бути реалізованим. Непідтримання цієї заяви на сесії депутат Полякова Інна буде вважати грубим порушенням її прав і свобод і стане підставою звернення до суду».

Сама Інна Полякова на свій сторінці у Facebook зазначила, що близько двох років проживає за кордоном, через позбавлення її можливості підключатися до сесій в режимі онлайн (відеозв’язок), останнім часом не бере участь у засіданнях депутатських комісій і, відповідно, сесій.

«Сподіваюся, що колеги – депутати Южненської міської ради, на найближчій сесії підтримають мою заяву. Немає жодних підстав для того, щоб цього не сталося. Я близько двох років проживаю за кордоном, через позбавлення можливості брати участь у онлайн сесіях, останнім часом не відвідую депутатських комісій і сесій, і наразі не виконую своїх депутатських повноважень. В списку партії «Сила Людей» є гідні кандидати, які здатні взяти на себе виконання депутатських повноважень і представляти інтереси наших виборців в місцевій раді», – написала Інна Полякова.

В теперішній час, окрім Інни Полякової, політичну партію «Сила Людей» в депутатському корпусі Южненської міськради представляють Ілля Юрченко та Анна Студнікова (остання перебуває за кордоном).

Нагадаємо, що Інна Полякова не єдиний депутат Южненської міськради, який виявив бажання достроково припинити повноваження. Серед таких представник політичної партії «НАШІ» Денис Щамбура, проте йому досі це зробити не вдалося. Міський обранець вже декілька разів звертався до свої колег, аби ті підтримали його рішення. В квітні 2021 року це питання до порядку денного не включили і, відповідно, воно розглянуто не було, в червні того ж року питання все-таки розглянули, але тоді більшість депутатів утрималась під час голосування з цього питання. Нещодавно, 4 травня цього року, ситуація повторилась (за – 7 голосів, проти – 0, утримались – 11).  Тоді Южненський міський голова Володимир Новацький озвучив, що поведінку більшості представників депутатського корпусу в ситуації з Щамбурою вважає неправильною. За його словами, якщо депутат хоче вийти з депкорпусу та скласти повноваження, то має на це право і його треба підтримати в такому рішенні. Новацький також озвучив, що Денис Щамбура може звернутися за вирішенням питання через суд.

Джерело фото Інни Полякової: https://www.facebook.com/sila.lyudey.yuzhne/photos .

0 комментариев

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.