Последние новости

19:25
Закон про мобілізацію набуде чинності вже цієї суботи – 18-го травня, що потрібно знати та чого очікувати військовозобов’язаним
12:59
⚓️ 45 млн тонн вантажів експортовано Українським коридором до 44 країн світу.
20:28
🏦Програма «ВЛАСНА СПРАВА» – це реальність і вона працює!
12:39
До уваги споживачів м. Южне!
13:15
Сьогодні в Южному відбувся мітинг – реквієм, приурочений до Дня Пам’яті та примирення у МПК «Дружба».
12:39
🕯️Сьогодні на еспланаді памʼяті відкрили ще дві конструкції зі світлинами наших полеглих захисників.
22:11
Кабмін виділив Фонду державного майна 168 млн гривень на утримання аміакопроводу Тольятті-Одеса в належному стані.
15:47
19 квітня близько 15:00 години було завдано удару балістичною ракетою по сінгапурському агропромисловому підприємстві на Одещині, яке спеціалізується на виготовлені та перевалці рослинних олій
11:13
Благодійний Фонд «Серце Южного» роздав пасочки на святкування Великодня декільком бригадам
07:39
Інспектори Одеське районне управління ГУ ДСНС України в Одеській області провели заняття в Новобілярській гімназії Южненської міської ради Одеського району Одеської області.
13:27
ДП “МТП “Південний” вітає свою колегу, Олену САМУНЬ, із важливою подією у її житті – виходом першої поетичної збірки під назвою «Відблиски»!
10:24
💫 З Воскресінням Христовим щиро Вас вітаємо! Великдень 2024
15:31
Центром професійного розвитку педагогічних працівників було організовано проведення першого конкурсу VI обласного фестивалю «Педагогічна надія Одещини» на територіальному рівні
15:19
У травні 2024 року продовжать отримувати виплати на проживання ті внутрішньо переміщені особи (ВПО), кому вони призначені автоматично, і ті, хто писав заяву на їхнє продовження.
09:45
В одному так званому «ЗМІ» зʼявилося гарне політичне гасло «ЮЖНЕНСЬКІ ДЕПУТАТИ РАЗОМ ІЗ НАРДЕПОМ ВИБОРЮЮТЬ НАЗВУ «ПІВДЕННЕ». І хто ж ці депутати?
15:45
В Южному відкрився “дзеркальний туалет”
13:50
В ДП «МТП «Південний» провели масштабне навчання з ліквідації надзвичайної ситуації – гасіння пожежі внаслідок обстрілу
14:58
Із самого ранку на будівельному об’єкті біля магазину «Казка» триває робота. На місці співробітники підрядної організації, представники УКБ ЮМР, газової служби та секретар міської ради Ігор Чугунніков
14:59
🏆19-річний южненський байдарочник Владислав ВОЛОШИН (тренери – Сергій МАЛЬКОВ, Сергій ЧЕРНИШОВ) став переможцем Кубка України та відправиться на олімпійський відбір!🇺🇦
17:53
В Южненській громаді планують додати ще 1,2 мільйона гривень на виплати неповнолітніх дітей полеглих Героїв🇺🇦
14:27
Петиція про присвоєння звання Героя України южненцю МАЗУРОВУ СЕРГІЮ набрала необхідну кількість голосів.
09:14
🇺🇦🏆 ЗАВОДЧАНИН ВИБОРОВ ЗОЛОТО НА ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ ІЗ СУДНОМОДЕЛІЗМУ
09:58
💨🌳Сильний вітер повалив дерево в Южному
08:13
🚣🏻19-річний южненський веслувальник – один з головних претендентів на участь в олімпійському відборі
13:35
“Соціальний” автобус в Южному курсуватиме за новим графіком
20:58
Ракетний удар зруйнував ємності з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки, повідомили у Міністерстві відновлення України.
17:26
В Южному співробітники КП «Екосервіс» висадили 3000 квітів у різних локаціях нашого міста
15:17
Засідання комісії в Южненській громаді: результати обговорення плати за землю
08:17
Южненська громада отримала 140 ноутбуків від ЮНІСЕФ!
15:41
Сьогодні в Южному відбулося засідання атестаційної комісії
Больше новостей

Мер Южного провів нараду з головами ОСББ щодо стану укриттів та доступу до них

Новости Южного
115
0

Орендарі приміщень, де розташовані об’єкти цивільного захисту населення – сховища та укриття, зобов’язані забезпечувати вільний доступ до них під час повітряної тривоги. З тими, хто не буде цього дотримуватися, розриватимуть договори в односторонньому порядку. Про це зокрема йшлося під час розширеної наради, яка відбулась 20 червня в Южненській міськраді під головуванням очільника громади Володимира Новацького. Участь в засіданні взяли відповідальні за доступ до укриттів особи, голови ОСББ, представники ДСНС, Нацполіції та КП «Муніципальна варта». Міська влада спільно з рятувальниками та правоохоронцями реагуватиме на випадки недопуску людей в укриття. Міський голова озвучив, в разі, якщо сховище під час повітряної тривоги буде закрите, правоохоронці мають прибути на місце, викликати відповідальну за укриття особу та доставити її в відділення поліції для отримання письмового пояснення, чому доступ до сховища був обмежений. Більше того, він зазначив, що інспектори «Муніципальної варти» та правоохоронці посилять перевірку щодо доступності підвальних приміщень для населення під час повітряної тривоги.

«Зараз питання доступності укриттів порушуються на всіх рівнях: на рівні району, області, держави! Повинна бути відповідальна особа, яка після сигналу повітряної тривоги максимально швидко відкриє укриття, або ж, якщо вони будуть відкриті цілодобово, тоді треба забезпечити охорону об’єкту. Відносно наших орендарів, якщо підвальне приміщення здається в оренду, і орендарі створили там умови для того, аби люди могли безперешкодно спускатися туди і перебувати там, тоді з ними конфліктувати не треба. Навпаки, треба залучати їх, аби допомогли створили належні умови в сховищах. А якщо орендарі зачиняють підвали і тим самим не дають доступу населенню до цих укриттів під час повітряної тривоги, в такому випадку треба розривати договір в односторонньому порядку», – озвучив Володимир Новацький.

Представниця відділення поліції Яна Чумак доповіла, що під час однієї з перевірок було зафіксовано, що під час повітряної тривоги в одному з ПРУ з 10-12 приміщень було відчинено тільки 4. Начальник КП «Муніципальна варта» Володимир Панченко навів приклади до декільком будинкам. Так, в момент перевірки був обмежений доступ до укриттів по вулиці Хіміків, 14/10; Хіміків 20/3; Приморська, 19/3; Миру, 16/3; Миру, 25/3; Новобілярська, 20 і 28; Будівельників, 21/3; Приморська, 11.

Голова правління ОСББ по вулиці Приморська, 19 Віктор Самойленко вважає, що залишати укриття відкритим цілодобово доволі складно і пояснив чому, навівши приклад ситуації, яка склалася взимку в його будинку.

“Залишити підвали відкритими цілодобово складно, наприклад, в нас на Приморській, 19 таке вже впроваджувалось. Як результат – взимку там проходили вечірки, бо поряд з будинком є магазин, де продають алкоголь, тож компанія людей в укритті влаштовувала посиденьки, не обходилося без бійок. Викликали навіть поліцію. Тому тримати укриття постійно відкритим неправильно.

Я вважаю, що голова ОСББ не може бути відповідальним за укриття. Є такі голови, що взагалі наразі не знаходяться в місті. Ми будемо намагатися вивести це питання в юридичну площину. Голова ОСББ він такий самий мешканець будинку, як і всі. Він не завжди має змогу в будь-який момент покинути всі справи і вибігти відкрити укриття. Це треба впроваджувати чергування. Навіть робітники, які займаються охороною об’єктів, вони мають змінну роботу, не може людина цілодобово бути відповідальною. Якщо голова ОСББ знайде помічників, які будуть допомагати і відкривати в будь-який проміжок часу  протягом доби сховище, то хто погодиться це робити на безкоштовній основі? Якщо це буде безкоштовно, то й відповідальність буде на такому ж рівні. Це важке питання, дискусійне, звісно, будемо намагатися врегулювати його, знайти варіанти виходу з ситуації”, – озвучив Віктор Самойленко.

Голова правління ОСББ по вулиці Шевченка, 5 Ілля Юрченко звернув увагу на ситуацію щодо системи вентиляції в укриттях та необхідность встановити стаціонарні телефони.

“Я озвучив дві пропозиції. По-перше, стосовно вентиляції, коли багато людей в укритті, просто немає чим дихати. Другий момент – щодо зв’язку. Зі слів моїх знайомих, коли вони евакуювалися із Маріуполя, тоді критично важливим був зв’язок. В нас була аналогічна ситуація, коли в громаді він зник через те, що не було електроенергії протягом трьох діб. Тема зв’язку дуже важлива, адже у населення має бути можливість викликати швидку або інші екстрені служби”, – озвучив Ілля Юрченко.

Станом на 20 червня в Южненській громаді налічується 14 ПРУ, чотири з них потребують вжиття заходів  щодо приведення їх в належний стан (по вулиці Шевченка, 7; Приморській, 19; Хіміків, 20; проспекту Григорівського десанту, 10). Відповідна робота вже проводиться, для здійснення ремонту трьох з цих ПРУ планується виділення коштів з місцевого бюджету. Про це Yuzhny.info повідомив заступник міського голови-начальник управління ЖКГ Дмитро Любівий. На ремонт одного укриття планується передбачити близько 2,5 млн гривень. Він також розповів, що в нашій ОТГ є 18 підвальних приміщень, які використовуються в якості найпростіших укритів, 10 з них розташовані у житлових будинках, інші – в комунальних закладах міста. Крім того, на території головних підприємств громади (ДП «МТП «Південний» та АТ «ОПЗ») знаходиться шість сховищ державної власності.

0 комментариев

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.