Последние новости

13:27
ДП “МТП “Південний” вітає свою колегу, Олену САМУНЬ, із важливою подією у її житті – виходом першої поетичної збірки під назвою «Відблиски»!
10:24
💫 З Воскресінням Христовим щиро Вас вітаємо! Великдень 2024
15:31
Центром професійного розвитку педагогічних працівників було організовано проведення першого конкурсу VI обласного фестивалю «Педагогічна надія Одещини» на територіальному рівні
15:19
У травні 2024 року продовжать отримувати виплати на проживання ті внутрішньо переміщені особи (ВПО), кому вони призначені автоматично, і ті, хто писав заяву на їхнє продовження.
09:45
В одному так званому «ЗМІ» зʼявилося гарне політичне гасло «ЮЖНЕНСЬКІ ДЕПУТАТИ РАЗОМ ІЗ НАРДЕПОМ ВИБОРЮЮТЬ НАЗВУ «ПІВДЕННЕ». І хто ж ці депутати?
15:45
В Южному відкрився “дзеркальний туалет”
13:50
В ДП «МТП «Південний» провели масштабне навчання з ліквідації надзвичайної ситуації – гасіння пожежі внаслідок обстрілу
14:58
Із самого ранку на будівельному об’єкті біля магазину «Казка» триває робота. На місці співробітники підрядної організації, представники УКБ ЮМР, газової служби та секретар міської ради Ігор Чугунніков
14:59
🏆19-річний южненський байдарочник Владислав ВОЛОШИН (тренери – Сергій МАЛЬКОВ, Сергій ЧЕРНИШОВ) став переможцем Кубка України та відправиться на олімпійський відбір!🇺🇦
17:53
В Южненській громаді планують додати ще 1,2 мільйона гривень на виплати неповнолітніх дітей полеглих Героїв🇺🇦
14:27
Петиція про присвоєння звання Героя України южненцю МАЗУРОВУ СЕРГІЮ набрала необхідну кількість голосів.
09:14
🇺🇦🏆 ЗАВОДЧАНИН ВИБОРОВ ЗОЛОТО НА ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ ІЗ СУДНОМОДЕЛІЗМУ
09:58
💨🌳Сильний вітер повалив дерево в Южному
08:13
🚣🏻19-річний южненський веслувальник – один з головних претендентів на участь в олімпійському відборі
13:35
“Соціальний” автобус в Южному курсуватиме за новим графіком
20:58
Ракетний удар зруйнував ємності з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки, повідомили у Міністерстві відновлення України.
17:26
В Южному співробітники КП «Екосервіс» висадили 3000 квітів у різних локаціях нашого міста
15:17
Засідання комісії в Южненській громаді: результати обговорення плати за землю
08:17
Южненська громада отримала 140 ноутбуків від ЮНІСЕФ!
15:41
Сьогодні в Южному відбулося засідання атестаційної комісії
15:35
В Южному відбулася робоча зустріч з представниками центру зайнятості та КП “Южненське узбережжя”
09:14
АТ «ОПЗ» ЗАПРОШУЄ НА РОБОТУ
13:05
🚑В Южному працюватиме мобільна медична бригада: місцеві можуть отримати безкоштовні послуги
10:30
Южненські спортсмени посіли призові місця на Чемпіонаті України з вільної боротьби
09:43
В Южному провели інтелектуальну гру-вікторину (ФОТО)
09:18
🇺🇦 12 квітня у Чернівцях відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад, в якому взяв участь Президент України Володимир Зеленський.
19:34
Служба зайнятості Южного сприяє компанії«Робота для ВПО: ти потрібен!»
10:38
Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію. Що він передбачає?
11:43
Одеса відзначає 80-ту річницю звільнення від нацистських окупантів
08:04
🕯️ГРОМАДА ПРОЩАЄТЬСЯ З ЗАХИСНИКОМ УКРАЇНИ…
Больше новостей

До Кримінального кодексу введуть новий вид покарання

Новости Южного
183
0

У Кримінальному кодексі з’явиться пробаційний нагляд як основний вид покарання. Його введуть до більш, ніж 140 статей КК. В основному, на заміну арешту. Відповідний законопроект 9185 щодо внесення змін до Кримінального, Кримінального процесуального кодексів та інших законодавчих актів 23 серпня Верховна Рада ухвалила в цілому як закон.

Зокрема, пробаційний нагляд буде передбачений як можливе покарання за статтями:

126 (Побої і мордування), 126-1 (Домашнє насильство), 129 (Погроза вбивством), 130 (Зараження вірусом імунодефіциту людини чи іншої невиліковної інфекційної хвороби), 139 (Ненадання допомоги хворому медичним працівником), 144 (Насильницьке донорство), 150 (Експлуатація дітей), 154 (Примушування до вступу в статевий зв’язок), 159-1 (Порушення порядку фінансування політичної партії, передвиборної агітації чи агітації референдуму), 185 (Крадіжка), 186 (Грабіж), 190 (Шахрайство), 201-2 (Незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги), 239-2 (Незаконне заволодіння землями водного фонду в особливо великих розмірах), 248 (Незаконне полювання), 252 (Умисне знищення або пошкодження територій, взятих під охорону держави, та об’єктів природно-заповідного фонду), 351-2 (Перешкоджання діяльності Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України), 364 (Зловживання владою або службовим становищем), 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), 371 (Завідомо незаконні затримання, привід, домашній арешт або тримання під вартою), 374 (Порушення права на захист), 376 (Втручання в діяльність судових органів), 377 (Погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного) тощо.

Законом у новій редакції викладено статтю 60 КК «Арешт». Його будуть застосовувати лише до військовослужбовців.

«Покарання у виді арешту полягає в триманні засудженого військовослужбовця в умовах ізоляції на гауптвахті і встановлюється на строк від одного до шести місяців. Арешт не застосовується до вагітних жінок та жінок, які мають дітей віком до семи років», – пропонують визначити автори.

У Кримінально-виконавчому кодексі з переліку установ виконання покарань виключать арештні доми, а також скасують частину глави, яка регулює виконання покарання у виді арешту. Натомість змінами до КК до видів покарань за злочини віднесуть пробаційний нагляд (доповнення до ст. 51). При цьому його віднесуть до основних видів покарань, на рівні з обмеженням чи позбавленням волі. У КК з’явиться нова стаття 59-1 «Пробаційний нагляд».

Відповідно до неї покарання у виді пробаційного нагляду полягає в обмеженні прав і свобод засудженого, визначених законом і встановлених вироком суду, із застосуванням наглядових та соціально-виховних заходів без ізоляції від суспільства.

Суд покладає на засудженого до пробаційного нагляду такі обов’язки:


періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації
повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну свого місця проживання, роботи або навчання
не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Суд може покласти на засудженого до пробаційного нагляду обов’язки:


використовувати електронний засіб контролю і нагляду та проживати за вказаною у рішенні суду адресою;
дотримуватися встановлених судом вимог щодо вчинення певних дій, обмеження спілкування, пересування та проведення дозвілля;
працевлаштуватися або за направленням уповноваженого органу з питань пробації звернутися до органів державної служби зайнятості для реєстрації як безробітного та працевлаштуватися, якщо йому буде запропоновано посаду (роботу);
виконувати заходи, передбачені пробаційною програмою;
пройти курс лікування від наркотичної, алкогольної залежності, розладів психіки та поведінки внаслідок вживання психоактивних речовин або захворювання, що становить небезпеку для здоров’я інших осіб.

Обовʼязок використовувати електронний засіб контролю і нагляду встановлюється судом на строк від одного місяця до одного року. Пробаційний нагляд призначається на строк від одного до 5 років. Пробаційний нагляд не призначається особам, які під час відбування цього виду покарання вчинили кримінальне правопорушення. Вносяться зміни також до статті 72, яка регулює правила складання покарань та зарахування строку попереднього ув’язнення. Тепер вона також регулюватиме зарахування домашнього арешту.

А саме, у разі внесення змін:


Одному дню позбавлення волі будуть відповідати два дні пробаційного нагляду.
Одному дню тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців або арешту відповідатимуть два дні пробаційного нагляду.
Одному дню обмеження волі відповідатиме один день пробаційного нагляду.
Домашній арешт буде зараховуватися судом у строк покарання за правилами, передбаченими в частині 1 ст. 72, виходячи з такого їх співвідношення – три дні цілодобового домашнього арешту відповідають одному дню позбавлення волі.

З дня набрання чинності цим новим законом «засудженим, які відбувають покарання у виді арешту в арештних домах, замінять невідбуту частину покарання на інший вид покарання відповідно до статті 72 КК, зміни до якої ми описували вище.

Закон набере чинності через 6 місяців з дня, наступного за днем його опублікування.

Джерело: sud.ua.

0 комментариев

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.