Последние новости

14:58
Із самого ранку на будівельному об’єкті біля магазину «Казка» триває робота. На місці співробітники підрядної організації, представники УКБ ЮМР, газової служби та секретар міської ради Ігор Чугунніков
14:59
🏆19-річний южненський байдарочник Владислав ВОЛОШИН (тренери – Сергій МАЛЬКОВ, Сергій ЧЕРНИШОВ) став переможцем Кубка України та відправиться на олімпійський відбір!🇺🇦
17:53
В Южненській громаді планують додати ще 1,2 мільйона гривень на виплати неповнолітніх дітей полеглих Героїв🇺🇦
14:27
Петиція про присвоєння звання Героя України южненцю МАЗУРОВУ СЕРГІЮ набрала необхідну кількість голосів.
09:14
🇺🇦🏆 ЗАВОДЧАНИН ВИБОРОВ ЗОЛОТО НА ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ ІЗ СУДНОМОДЕЛІЗМУ
09:58
💨🌳Сильний вітер повалив дерево в Южному
08:13
🚣🏻19-річний южненський веслувальник – один з головних претендентів на участь в олімпійському відборі
13:35
“Соціальний” автобус в Южному курсуватиме за новим графіком
20:58
Ракетний удар зруйнував ємності з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки, повідомили у Міністерстві відновлення України.
17:26
В Южному співробітники КП «Екосервіс» висадили 3000 квітів у різних локаціях нашого міста
15:17
Засідання комісії в Южненській громаді: результати обговорення плати за землю
08:17
Южненська громада отримала 140 ноутбуків від ЮНІСЕФ!
15:41
Сьогодні в Южному відбулося засідання атестаційної комісії
15:35
В Южному відбулася робоча зустріч з представниками центру зайнятості та КП “Южненське узбережжя”
09:14
АТ «ОПЗ» ЗАПРОШУЄ НА РОБОТУ
13:05
🚑В Южному працюватиме мобільна медична бригада: місцеві можуть отримати безкоштовні послуги
10:30
Южненські спортсмени посіли призові місця на Чемпіонаті України з вільної боротьби
09:43
В Южному провели інтелектуальну гру-вікторину (ФОТО)
09:18
🇺🇦 12 квітня у Чернівцях відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад, в якому взяв участь Президент України Володимир Зеленський.
19:34
Служба зайнятості Южного сприяє компанії«Робота для ВПО: ти потрібен!»
10:38
Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію. Що він передбачає?
11:43
Одеса відзначає 80-ту річницю звільнення від нацистських окупантів
08:04
🕯️ГРОМАДА ПРОЩАЄТЬСЯ З ЗАХИСНИКОМ УКРАЇНИ…
16:26
Благодійний фонд «Серце Южного» продовжує робити добрі справи
20:13
В Южненській громаді з’явився молодіжний простір
10:28
Южненська громада провела в останню путь загиблого військового Анатолія Пашали
08:33
Комітет Верховної Ради підтримав перейменування семи міст
09:29
В Одеській області викрили схему ухилення від служби шляхом довідок
18:53
Створення е-кабінету, “зникнення” обмежено придатних та зниження призовного віку: президент підписав низку законів
09:00
Дитячий садок в Южному відкриває набір дітей на наступний навчальний рік
Больше новостей

В Южненській ОТГ планують витратити більше 7 млн грн на ліквідацію сміттєзвалищ

Новости Южного
140
0

Члени виконкому погодили Екологічну програму заходів з охорони навколишнього природного середовища Южненської громади на наступні три роки. Проект програми включає заходи, які потребують фінансування за рахунок міського цільового фонду охорони навколишнього природного середовища. В межах програми планується реалізувати заходів на суму 25,3 млн гривень. Про це доповів начальник управління архітектури та містобудування Южненської міськради Сергій Оришака, озвучивши перелік запланованих до 2026 року заходів.

Один з них – ліквідація стихійних сміттєзвалищ на території Южного, Сичавки, Нових Біляр (7,7 млн гривень на три роки). Вищевказані заходи виконуються відповідно до ст. 26 Закону України  «Про управління відходами». Екологічний ефект від наданих заходів дозволить забезпечити рівень поліпшення санітарно-екологічного стану за рахунок зменшення несанкціонованих звалищ – пояснили в управлінні. Сергій Оришака озвучив, що таких стихійних звалищ зі сміттям в нашій громаді більше 30. Нагадаємо, в 2021 році ми розповідали, як відбувався процес ліквідації таких звалищ в нашому матеріалі – https://www.yuzhny.info/yuzhniy-vestnik/chronika/v-juzhnenskoj-otg-pristupili-k-likvidacii-musorosvalok-vsego-ih-polsotni-video-foto/

Перелік запланованих заходів Екологічної програми на 2024-2026 роки:


Нове будівництво мереж зливової каналізації з відновленням благоустрою по вул. Приморська, 19-Б на загальну суму 12,7 млн гривень. Екологічний ефект від проведеного заходу дозволяє запобігти потрапляння неочищених зливових стоків в акваторію Чорного моря.
Придбання установок, обладнання для збору та складування побутових відходів для КП «Ритуальні послуги» на 652 тисячі гривень, що дозволить запобігти забруднення навколишнього середовища та утримання кладовищ Южненської громади в належному санітарно-екологічному та протипожежному стані.
Придбання установок, обладнання для збору та складування побутових відходів для КП «Екосервіс» на суму 335 тисяч 355 гривень задля запобігання забруднення навколишнього природного середовища побутовими відходами  та забезпечення рівня поліпшення екологічного стану за рахунок зменшення несанкціонованих звалищ.
Придбання установок, обладнання для збору та складування побутових відходів для закладів освіти на 91 тисячу 578 гривень.
Ліквідація стихійних сміттєзвалищ на території громади на загальну суму 7 млн 752 тисячі 125 гривень.
Розроблення Схеми санітарної очистки для Сичавки, Кошар, Нових Біляр, Григорівки і Булдинки, у тому числі розрахунків норм надання послуг з вивезення побутових відходів та визначення їх морфологічного складу на суму 390 тисяч гривень.
Розроблення норм надання послуг з вивезення побутових відходів та визначення морфологічного складу  побутових відходів для міста Южного на 145 тисяч гривень. Це необхідно для визначення обсягів виробництва та реалізації послуг з  поводження з побутовими відходами під час укладання договорів  на відповідні послуги  та розрахунків із замовниками даної послуги.
Озеленення території Южненської громади працівниками КП «Екосервіс» на загальну суму 930 тисяч гривень.
Озеленення території громади працівниками КП «Южненське узбережжя» на 1 млн 108 тисяч 350 гривень.
Озеленення територій закладів освіти нашої ОТГ на 178 тисяч гривень, придбання чорнозему на 38 тисяч 182 гривні та обладнання для висадки вуличних квітів на 14 тисяч 837 гривень.
Послуги з проведення інвентаризації і паспортизації зелених насаджень Южненської громади на загальну суму 985 тисяч 966 гривень. Екологічний ефект від проведеного заходу дозволить одержувати достовірні данні щодо кількісних і якісних характеристик зелених насаджень на території населеного пункту; посилити відповідальність за збереження рослин балансоутримувачів, власників чи користувачів земельних ділянок; сприяти створенню та формуванню високодекоративних та стійких до несприятливих умов навколишнього природного середовища насаджень; використовувати дані інвентаризації під час розроблення у населених пунктах програм розвитку зеленого господарства, відновлення, реконструкції та експлуатації об’єктів зеленого господарства.

0 комментариев

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.