Последние новости

09:45
В одному так званому «ЗМІ» зʼявилося гарне політичне гасло «ЮЖНЕНСЬКІ ДЕПУТАТИ РАЗОМ ІЗ НАРДЕПОМ ВИБОРЮЮТЬ НАЗВУ «ПІВДЕННЕ». І хто ж ці депутати?
15:45
В Южному відкрився “дзеркальний туалет”
13:50
В ДП «МТП «Південний» провели масштабне навчання з ліквідації надзвичайної ситуації – гасіння пожежі внаслідок обстрілу
14:58
Із самого ранку на будівельному об’єкті біля магазину «Казка» триває робота. На місці співробітники підрядної організації, представники УКБ ЮМР, газової служби та секретар міської ради Ігор Чугунніков
14:59
🏆19-річний южненський байдарочник Владислав ВОЛОШИН (тренери – Сергій МАЛЬКОВ, Сергій ЧЕРНИШОВ) став переможцем Кубка України та відправиться на олімпійський відбір!🇺🇦
17:53
В Южненській громаді планують додати ще 1,2 мільйона гривень на виплати неповнолітніх дітей полеглих Героїв🇺🇦
14:27
Петиція про присвоєння звання Героя України южненцю МАЗУРОВУ СЕРГІЮ набрала необхідну кількість голосів.
09:14
🇺🇦🏆 ЗАВОДЧАНИН ВИБОРОВ ЗОЛОТО НА ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ ІЗ СУДНОМОДЕЛІЗМУ
09:58
💨🌳Сильний вітер повалив дерево в Южному
08:13
🚣🏻19-річний южненський веслувальник – один з головних претендентів на участь в олімпійському відборі
13:35
“Соціальний” автобус в Южному курсуватиме за новим графіком
20:58
Ракетний удар зруйнував ємності з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки, повідомили у Міністерстві відновлення України.
17:26
В Южному співробітники КП «Екосервіс» висадили 3000 квітів у різних локаціях нашого міста
15:17
Засідання комісії в Южненській громаді: результати обговорення плати за землю
08:17
Южненська громада отримала 140 ноутбуків від ЮНІСЕФ!
15:41
Сьогодні в Южному відбулося засідання атестаційної комісії
15:35
В Южному відбулася робоча зустріч з представниками центру зайнятості та КП “Южненське узбережжя”
09:14
АТ «ОПЗ» ЗАПРОШУЄ НА РОБОТУ
13:05
🚑В Южному працюватиме мобільна медична бригада: місцеві можуть отримати безкоштовні послуги
10:30
Южненські спортсмени посіли призові місця на Чемпіонаті України з вільної боротьби
09:43
В Южному провели інтелектуальну гру-вікторину (ФОТО)
09:18
🇺🇦 12 квітня у Чернівцях відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад, в якому взяв участь Президент України Володимир Зеленський.
19:34
Служба зайнятості Южного сприяє компанії«Робота для ВПО: ти потрібен!»
10:38
Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію. Що він передбачає?
11:43
Одеса відзначає 80-ту річницю звільнення від нацистських окупантів
08:04
🕯️ГРОМАДА ПРОЩАЄТЬСЯ З ЗАХИСНИКОМ УКРАЇНИ…
16:26
Благодійний фонд «Серце Южного» продовжує робити добрі справи
20:13
В Южненській громаді з’явився молодіжний простір
10:28
Южненська громада провела в останню путь загиблого військового Анатолія Пашали
08:33
Комітет Верховної Ради підтримав перейменування семи міст
Больше новостей

Які пільги можуть отримувати діти військових в Україні

Новости Южного
101
0

В Україні діти військовослужбовців та учасників бойових дій можуть розраховувати на певні пільги. Вони базуються на правах дитини про освіту, відпочинок та отримання медичної допомоги. Що входить до пільг, розповідає “РБК-Україна” з посиланням на Закон України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей”.

Повнолітнім дітям, які проживають разом з татом, мамою чи іншим законним представником виплачують допомогу в разі захоплення військовослужбовців у полон, інтернування військовослужбовців чи їхнє звільнення, чи визнання їх у встановленому законом порядку безвісно відсутніми чи померлими. У кожному випадку виплата здійснюється не більше ніж до дня виключення військовослужбовця зі списків особового складу військової частини.

Військовослужбовці та їхні родичі мають право не більше одного разу на рік на санаторно-курортне лікування та відпочинок у санаторіях. Таким же правом користуються члени сімей військовослужбовців, які загинули чи пропали безвісти. До таких членів сімей належать: батьки, дружина/чоловік, неповнолітні діти, а також діти – особи з інвалідністю з дитинства незалежно від віку.

Дітям військовослужбовців за місцем проживання в першочерговому порядку надають місця в державних навчальних закладах і дитячих оздоровчих таборах незалежно від форм власності. До того ж діти, які не досягли повноліття, мають право на пенсію відповідно до ЗУ “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб” за загиблого військовослужбовця, військовозобов’язаного чи резервіста.


Соціальні гарантії для дорослих членів сімей

Члени сімей військовослужбовців мають переважне право при прийнятті на роботу і на залишення при посаді під час скорочення штату працівників. Крім того, такі громадяни мають право на першочергове направлення для професійної підготовки, підвищення кваліфікації й перепідготовки з виплатою на період навчання середньої зарплати.

Дружинам чи чоловікам військовослужбовців за місцем роботи виплачують грошову допомогу в розмірі середньомісячної зарплати при розірванні трудового договору у зв’язку з переведенням чоловіка чи дружини на службу в іншу місцевість. Якщо дружина чи чоловік військового тимчасово втрачає працездатність, листки непрацездатності оплачують в розмірі 100% середньомісячної зарплати незалежно від страхового стажу.

До речі, стосовно страхового стажу, то родичам військового зараховується період проживання разом з чоловіком чи дружиною в місцевостях, де не було можливості працевлаштування за спеціальністю, але не більше 10 років.

Дія цього Закону не поширюється на:


членів сімей військовослужбовців, військовозобов’язаних і резервістів, які загинули чи померли під час проходження військової служби (зборів), проходження служби у резерві внаслідок вчинення ними кримінального чи адміністративного правопорушення;
якщо загибель (смерть) військовослужбовця, військовозобов’язаного чи резервіста сталася внаслідок вчинення ними дій у стані алкогольного, наркотичного чи токсичного сп’яніння, є наслідком навмисного заподіяння собі тілесного ушкодження;
іноземців та осіб без громадянства, які проходять військову службу у ЗСУ, крім положень, що стосуються грошового забезпечення та надання відпусток військовослужбовцям.

0 комментариев

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.