Последние новости

10:24
💫 З Воскресінням Христовим щиро Вас вітаємо! Великдень 2024
15:31
Центром професійного розвитку педагогічних працівників було організовано проведення першого конкурсу VI обласного фестивалю «Педагогічна надія Одещини» на територіальному рівні
15:19
У травні 2024 року продовжать отримувати виплати на проживання ті внутрішньо переміщені особи (ВПО), кому вони призначені автоматично, і ті, хто писав заяву на їхнє продовження.
09:45
В одному так званому «ЗМІ» зʼявилося гарне політичне гасло «ЮЖНЕНСЬКІ ДЕПУТАТИ РАЗОМ ІЗ НАРДЕПОМ ВИБОРЮЮТЬ НАЗВУ «ПІВДЕННЕ». І хто ж ці депутати?
15:45
В Южному відкрився “дзеркальний туалет”
13:50
В ДП «МТП «Південний» провели масштабне навчання з ліквідації надзвичайної ситуації – гасіння пожежі внаслідок обстрілу
14:58
Із самого ранку на будівельному об’єкті біля магазину «Казка» триває робота. На місці співробітники підрядної організації, представники УКБ ЮМР, газової служби та секретар міської ради Ігор Чугунніков
14:59
🏆19-річний южненський байдарочник Владислав ВОЛОШИН (тренери – Сергій МАЛЬКОВ, Сергій ЧЕРНИШОВ) став переможцем Кубка України та відправиться на олімпійський відбір!🇺🇦
17:53
В Южненській громаді планують додати ще 1,2 мільйона гривень на виплати неповнолітніх дітей полеглих Героїв🇺🇦
14:27
Петиція про присвоєння звання Героя України южненцю МАЗУРОВУ СЕРГІЮ набрала необхідну кількість голосів.
09:14
🇺🇦🏆 ЗАВОДЧАНИН ВИБОРОВ ЗОЛОТО НА ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ ІЗ СУДНОМОДЕЛІЗМУ
09:58
💨🌳Сильний вітер повалив дерево в Южному
08:13
🚣🏻19-річний южненський веслувальник – один з головних претендентів на участь в олімпійському відборі
13:35
“Соціальний” автобус в Южному курсуватиме за новим графіком
20:58
Ракетний удар зруйнував ємності з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки, повідомили у Міністерстві відновлення України.
17:26
В Южному співробітники КП «Екосервіс» висадили 3000 квітів у різних локаціях нашого міста
15:17
Засідання комісії в Южненській громаді: результати обговорення плати за землю
08:17
Южненська громада отримала 140 ноутбуків від ЮНІСЕФ!
15:41
Сьогодні в Южному відбулося засідання атестаційної комісії
15:35
В Южному відбулася робоча зустріч з представниками центру зайнятості та КП “Южненське узбережжя”
09:14
АТ «ОПЗ» ЗАПРОШУЄ НА РОБОТУ
13:05
🚑В Южному працюватиме мобільна медична бригада: місцеві можуть отримати безкоштовні послуги
10:30
Южненські спортсмени посіли призові місця на Чемпіонаті України з вільної боротьби
09:43
В Южному провели інтелектуальну гру-вікторину (ФОТО)
09:18
🇺🇦 12 квітня у Чернівцях відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад, в якому взяв участь Президент України Володимир Зеленський.
19:34
Служба зайнятості Южного сприяє компанії«Робота для ВПО: ти потрібен!»
10:38
Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію. Що він передбачає?
11:43
Одеса відзначає 80-ту річницю звільнення від нацистських окупантів
08:04
🕯️ГРОМАДА ПРОЩАЄТЬСЯ З ЗАХИСНИКОМ УКРАЇНИ…
16:26
Благодійний фонд «Серце Южного» продовжує робити добрі справи
Больше новостей

В Южному вдруге заблокували створення Молодіжної ради

Новости Южного
121
0

Питання щодо створення в Южному Молодіжної ради було винесено на розгляд депутатів вдруге, його повторно розглянули на сесії 14 грудня. Як і минулого разу, 26 жовтня, не вистачило необхідної кількості голосів депутатів, аби такий дорадчий орган був в нашому місті. Ініціативу підтримали тільки десять міських обранців, в тому числі міський голова, п’ятеро утримались під час голосування (Світлана Вишня, Оксана Воротнікова, Олександр Гречкін, Сергій Козак, Вадим Яблунівський), один не брав участі в голосуванні (Олександр Діденко). То ж рішення не вступило в силу.

Голова профільної депутатської комісії Світлана Вишня озвучила, що, на її думку, це питання не було відпрацьоване на сто відсотків. Під час сесії вона дорікнула, що в складі ініціативної групи з підготовки установчих зборів лише управлінці, закликала детальніше обговорити це питання за участі депутатів профільної комісії, яку вона очолює, а також переконатися, чи дійсно в місті є представники молоді з вказаних в положенні напрямків (спорт; культура; журналістика; політика; екологія; волонтерство; підприємництво; інше).

Світлана Вишня: «У нас молодь від 14 до 35 років. Колись я успішно цю категорію завершила, працювала теж дуже плідно з командою молоді, стала лауреатом премії Кабміну за популяризацію здорового способу життя серед населення, тепер наголошую на тому, що в цьому проекті рішення вказано: утворити Молодіжну раду, затвердити положення, склад ініціативної групи, яка не відповідає тому положенню, яке прописано. Контроль покласти на Вишню, але я не можу відповідати за таке рішення. Це питання має відпрацьовуватися стовідсотково, а саме з членами профільної депутатської комісії, треба запросити людей з тих напрямків, що вказані (спорт, культура, екологія, волонтерство і т.д.). Якщо ми побачимо, що, дійсно, цей напрямок ефективний і є основа для створення Молодіжної ради, ми відпрацюємо питання з комісією».

Депутат Ілля Юрченко наголосив, що це питання деякі його колеги перетворюють на політичне, хоча воно таким не є і вкотре нагадав присутнім, що створення Молодіжної ради не передбачає ані виділення коштів з бюджету міста, ані майна, це буде дорадчий консультативний орган.  Він також запропонував колегам, хто має бажання увійти до складу ініціативної групи з підготовки установчих зборів – внести пропозицію і увійти туди. Але, з його слів, навіть це не вплине на рішення деяких депутатів з цього питання.

Ілля Юрченко: «Фактично планувалося створити молодіжну комісію, а це питання перетворили на політичне і чвари. Коли я став депутатом, то ще був представником молоді, зараз вже не являюсь таким. Довкола цього питання, створення Молодіжної ради, є декілька маніпуляцій. Цим проектом рішення  пропонувалось створити раду, це консультативний дорадчий орган при міськраді, тобто молодь міста зможе до нас з вами, депутатів, доносити свої думки, пропозиції, ідеї і робити це протокольно (офіційно). Є розроблене положення, як саме ця Молодіжна рада має працювати, все чітко згідно з Постановою Кабміну. Є комісія з відбору людей, які увійдуть в Молодіжну раду. Якщо хтось хоче увійти в цю комісію з депутатів, зробіть пропозицію та внесіть зміни зараз, але підтримайте цей проект рішення та проголосуйте за створення молодіжного осередку, бо гальмування цього питання – це сміх».

Депутатка Світлана Дінул впевнена, що це питання деякі її колеги гальмують через те, що в ньому фігурує Ілля Юрченко, який зокрема в період воєнного стану згуртував навколо себе команду волонтерів, молоді, активних жителів нашої громади.

Світлана Дінул: «Тут навіть якщо б Ілля станцював би танці, питання не пройде, це політика. Хочу відповісти (Гречкіну), що молодь в місті є, не всі пішли воювати. В нас проходять концерти, збирається молодь на благодійні заходи, грають на гітарі, проводять низку заходів. Всі забули, що ми тут депутати, які мають голосувати на благо людей, в тому числі молоді, але в нас виходить так: з цього питання сказали голосувати, а з цього ні, бо там фігурує депутат Юрченко, так, Світлана Вишня? А якщо б там були Ви, тоді б голосували за цей проект рішення? Всі все розуміють і бачать».

Секретарка міськради Оксана Воротнікова дорікнула управлінцям, що поцікавилась, чи обізнані в школах міста щодо створення Молодіжно ради і констатувала, що учні про це не знають.

Оксана Воротнікова: «Вже не перший раз це питання ми обговорюємо. Коли не вистачило в перший раз голосів, я почала звертатись в школи, аби дізнатися, чи знають там учні про те, що в нас утворюється Молодіжна рада, чи розповідали їм щодо цього. Ніхто з молоді в нашому місті не знає про це. Тому, якщо ми хочемо прийняти таке рішення, треба працювати в цьому напрямку».

Начальниця управління культури, спорту та молодіжної політики Надія Конопацька пояснила, що, перш ніж йти в школи і розповідати учням про Молодіжну раду, її роботу, набір до її складу – депутати мають підтримати даний проект рішення, що досі не зробили.

Надія Конопацька: «Перед тим, як йти в школи та інформувати молодь про створення ради, нам треба мати на руках відповідні документи. Зараз нам просто не дають можливість почати працювати, бо це питання вдруге не набрало необхідної кількості голосів депутатів. Зрозуміло, що основна молодь – це особи з 14 років, вони всі вчаться в школах, куди ми в першу чергу і прийдемо, але з чим ми туди підемо зараз, якщо проект рішення депутати знову не підтримали?».

Нагадаємо, даний проект рішення, який сесія вкотре не погодила, був підготовлений управлінням культури, спорту та молодіжної політики Южненської міськради на виконання постанови Кабміну №1198, а також згідно листа Одеської ОДА від 02.10.2023 № 4/01-37/10446/2-23 і неодноразових звернень обладміністрації щодо роботи або створення Молодіжної ради в Южненській громаді.

0 комментариев

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.