Последние новости

14:58
Із самого ранку на будівельному об’єкті біля магазину «Казка» триває робота. На місці співробітники підрядної організації, представники УКБ ЮМР, газової служби та секретар міської ради Ігор Чугунніков
14:59
🏆19-річний южненський байдарочник Владислав ВОЛОШИН (тренери – Сергій МАЛЬКОВ, Сергій ЧЕРНИШОВ) став переможцем Кубка України та відправиться на олімпійський відбір!🇺🇦
17:53
В Южненській громаді планують додати ще 1,2 мільйона гривень на виплати неповнолітніх дітей полеглих Героїв🇺🇦
14:27
Петиція про присвоєння звання Героя України южненцю МАЗУРОВУ СЕРГІЮ набрала необхідну кількість голосів.
09:14
🇺🇦🏆 ЗАВОДЧАНИН ВИБОРОВ ЗОЛОТО НА ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ ІЗ СУДНОМОДЕЛІЗМУ
09:58
💨🌳Сильний вітер повалив дерево в Южному
08:13
🚣🏻19-річний южненський веслувальник – один з головних претендентів на участь в олімпійському відборі
13:35
“Соціальний” автобус в Южному курсуватиме за новим графіком
20:58
Ракетний удар зруйнував ємності з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки, повідомили у Міністерстві відновлення України.
17:26
В Южному співробітники КП «Екосервіс» висадили 3000 квітів у різних локаціях нашого міста
15:17
Засідання комісії в Южненській громаді: результати обговорення плати за землю
08:17
Южненська громада отримала 140 ноутбуків від ЮНІСЕФ!
15:41
Сьогодні в Южному відбулося засідання атестаційної комісії
15:35
В Южному відбулася робоча зустріч з представниками центру зайнятості та КП “Южненське узбережжя”
09:14
АТ «ОПЗ» ЗАПРОШУЄ НА РОБОТУ
13:05
🚑В Южному працюватиме мобільна медична бригада: місцеві можуть отримати безкоштовні послуги
10:30
Южненські спортсмени посіли призові місця на Чемпіонаті України з вільної боротьби
09:43
В Южному провели інтелектуальну гру-вікторину (ФОТО)
09:18
🇺🇦 12 квітня у Чернівцях відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад, в якому взяв участь Президент України Володимир Зеленський.
19:34
Служба зайнятості Южного сприяє компанії«Робота для ВПО: ти потрібен!»
10:38
Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію. Що він передбачає?
11:43
Одеса відзначає 80-ту річницю звільнення від нацистських окупантів
08:04
🕯️ГРОМАДА ПРОЩАЄТЬСЯ З ЗАХИСНИКОМ УКРАЇНИ…
16:26
Благодійний фонд «Серце Южного» продовжує робити добрі справи
20:13
В Южненській громаді з’явився молодіжний простір
10:28
Южненська громада провела в останню путь загиблого військового Анатолія Пашали
08:33
Комітет Верховної Ради підтримав перейменування семи міст
09:29
В Одеській області викрили схему ухилення від служби шляхом довідок
18:53
Створення е-кабінету, “зникнення” обмежено придатних та зниження призовного віку: президент підписав низку законів
09:00
Дитячий садок в Южному відкриває набір дітей на наступний навчальний рік
Больше новостей

«Совість громади»: в Южному створюють новий дорадчий орган при міськраді

Новости Южного
89
0

Сьогодні в Южненській громаді одна з актуальних проблем – це зниження довіри до місцевої влади та представників депутатського корпусу з боку громадян. Про це під час першого засідання ініціативної групи з підготовки установчих зборів з формування складу громадської ради озвучила Олена Камалова-Кутинець, заступниця начальниці управління-начальниця відділу з зовнішньоекономічної діяльності, інвестицій та туризму управління економіки. За її словами, проаналізувавши існуючі в Южному канали комунікації органів місцевого самоврядування з громадою, дійшли таких висновків:


незручний для користування офіційний сайт Южненської громади (міськради) – https://ymtg.gov.ua;
незрозумілий для більшості жителів формат висвітлення актуальної інформації, рішень міськради та виконкому з питань використання місцевого бюджету;
маніпуляції інформації з боку політичних лідерів на власних інформаційних ресурсах;
обмежений доступ до представників органів місцевого самоврядування внаслідок воєнного стану;
відсутність швидкого зворотного зв’язку від влади, відсутність комунікативного майданчика для публічних обговорень.

Вона також доповіла, що за результатами дослідження в межах проекту USAID «Говерла», в якому наша громада бере участь, рівень відкритості Южненської міськради до жителів ОТГ наразі складає лише десять відсотків від ста можливих.

Олена Камалова-Кутинець: «Южненська ОТГ бере активну участь в проекті «Громада-влада: діалог, довіра, дія»,  яка реалізується за підтримки USAID «Демократичне врядування у Східній Україні». Проект розпочато з вересня 2023 року і триватиме до вересня поточного року в 16 громадах (сім областей України). Діяльність проекту спрямована на розширення взаємодії громадян з органами місцевої влади. Ця робота вже триває, проведена широка інформаційна кампанія для розвитку конструктивного діалогу між громадою та владою. Сьогодні в ОТГ розпочався процес створення дорадчого органу – громадської ради. Застосунок «Разом» має стати її неформалізованим інструментом діалогу з громадою і владою, платформою для проведення громадських обговорень. Южненська ОТГ брала участь в грантовому конкурсі «Успішна участь громади», заявку подавала ГО «Центр соціального партнерства» за підтримки міського голови, яка стала одним з переможців конкурсу і найближчим часом отримає фінансування на реалізацію проекту, а саме: на створення інформаційної платформи, яка об’єднає електронні інструменти участі громадян, сервіси адміністративних послуг та інші корисні функції для полегшення взаємодії між жителями та владою».

В Южному розпочався процес створення громадської ради, це новий дорадчий орган при Южненській міськраді. 12 березня відбулось перше засідання ініціативної групи. До засідання онлайн підключилась представниця Всеукраїнської благодійної організації «Інститут місцевого розвитку» Юлія Свєженцева. Вона неформально назвала такий дорадчий орган – «Совістю громади», зазначивши, що до складу цього органу мають входити активні жителі ОТГ, які мають на меті не пропіарити себе, а, дійсно, працювати на користь жителів, представляти їхні інтереси під час формування та реалізації політики на місцях. Цей консультатично-дорадчий орган повинен буде інформувати населення нашої ОТГ про результати своєї діяльності й забезпечувати зв’язок між органами влади та громадськістю, пропонуючи на розгляд питання, які мають важливе суспільне значення. Цей орган працюватиме над підвищенням прозорості, підзвітності та ефективності органів влади.


Серед присутніх на засіданні були:
Ігор Чугунников, секретар Южненської міськради;
Вероніка Клімова, начальниця відділу з питань внутрішньої політики та зав’язків з громадськістю;
Олена Камалова-Кутинець, заступниця начальниці-начальниця віділу з зовнішньоекономічної діяльності, інвестицій та туризму управління економіки;
Григорій Денов, начальник юридичного відділу;
Ольга Шаякубова, заступниця директора громадської організації «Агенція розвитку міста Южного»;
Арсен Ілюхін, директор благодійного фонду «Серце Южного»;
Юрій Квочка, голова ГО «Штаб волонтерів «Незламні»;
Ірина Яковлєва, голова ГО вимушених переселенців Донецької та Луганської області, Автономної республіки Крим – «Нова мрія»;
Наталя Безрук, членкиня ГО «Центр правозахисту – ВЮС».

На засіданні присутні затвердили терміни підготовки та проведення установчих зборів, обговорили механізм проведення цих зборів, підготували текст оголошення щодо прийому документів для участі в зборах з подальшим входженням до складу ради (заяви прийматимуться з 29 березня). Громадська рада в Южному складатиметься з 20 осіб. Відповідальна за збір інформації – начальниця відділу з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Вероніка Клімова (04842 3 30 03).

Вероніка Клімова: «Южненська міськрада, керуючись Постановою Кабміну № 996 розпочинає  роботу з формування складу громадської ради. Установчі збори орієнтовно відбудуться 14 травня о 10:00 в адмінбудівлі виконкому. Формування громадської ради на установчих зборах відбуватиметься шляхом рейтингового голосування (заповнення бюлетенів) за внесених кандидатів, які особисто повинні бути присутні на зборах. До складу громадської ради можуть бути обрані представники громадських та релігійних об’єднань, благодійних організацій, творчих та професійних спілок, асоціацій, організацій роботодавців та їх об’єднання, ЗМІ, які зареєстровані в установленому порядку. Для участі в установчих зборах до ініціативної групи подаються документи: заява; рішення про делегування для участі в зборах представника, який є кандидатом в члени громадської ради; заява про згоду на обробку персональних даних; біографічна довідка; відомості про результати діяльності організації чи об’єднання (за пів року), яке представляє кандидат; відомості про місце знаходження, електронна пошта; мотиваційний лист; фото».


З її слів, на сайті міськради найближчим часом буде оприлюднено оголошення щодо прийому документів для подання кандидатур до складу громадської ради, перелік необхідних документів. Вона також зазначила, що на цьому сайті створено окремий розділ “Громадська участь”, який в подальшому планується заповнити інформацією щодо громадської ради і де будуть проводитись електронні косультації та можна буде подавати петиції.

0 комментариев

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.