Последние новости

14:58
Із самого ранку на будівельному об’єкті біля магазину «Казка» триває робота. На місці співробітники підрядної організації, представники УКБ ЮМР, газової служби та секретар міської ради Ігор Чугунніков
14:59
🏆19-річний южненський байдарочник Владислав ВОЛОШИН (тренери – Сергій МАЛЬКОВ, Сергій ЧЕРНИШОВ) став переможцем Кубка України та відправиться на олімпійський відбір!🇺🇦
17:53
В Южненській громаді планують додати ще 1,2 мільйона гривень на виплати неповнолітніх дітей полеглих Героїв🇺🇦
14:27
Петиція про присвоєння звання Героя України южненцю МАЗУРОВУ СЕРГІЮ набрала необхідну кількість голосів.
09:14
🇺🇦🏆 ЗАВОДЧАНИН ВИБОРОВ ЗОЛОТО НА ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ ІЗ СУДНОМОДЕЛІЗМУ
09:58
💨🌳Сильний вітер повалив дерево в Южному
08:13
🚣🏻19-річний южненський веслувальник – один з головних претендентів на участь в олімпійському відборі
13:35
“Соціальний” автобус в Южному курсуватиме за новим графіком
20:58
Ракетний удар зруйнував ємності з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки, повідомили у Міністерстві відновлення України.
17:26
В Южному співробітники КП «Екосервіс» висадили 3000 квітів у різних локаціях нашого міста
15:17
Засідання комісії в Южненській громаді: результати обговорення плати за землю
08:17
Южненська громада отримала 140 ноутбуків від ЮНІСЕФ!
15:41
Сьогодні в Южному відбулося засідання атестаційної комісії
15:35
В Южному відбулася робоча зустріч з представниками центру зайнятості та КП “Южненське узбережжя”
09:14
АТ «ОПЗ» ЗАПРОШУЄ НА РОБОТУ
13:05
🚑В Южному працюватиме мобільна медична бригада: місцеві можуть отримати безкоштовні послуги
10:30
Южненські спортсмени посіли призові місця на Чемпіонаті України з вільної боротьби
09:43
В Южному провели інтелектуальну гру-вікторину (ФОТО)
09:18
🇺🇦 12 квітня у Чернівцях відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад, в якому взяв участь Президент України Володимир Зеленський.
19:34
Служба зайнятості Южного сприяє компанії«Робота для ВПО: ти потрібен!»
10:38
Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію. Що він передбачає?
11:43
Одеса відзначає 80-ту річницю звільнення від нацистських окупантів
08:04
🕯️ГРОМАДА ПРОЩАЄТЬСЯ З ЗАХИСНИКОМ УКРАЇНИ…
16:26
Благодійний фонд «Серце Южного» продовжує робити добрі справи
20:13
В Южненській громаді з’явився молодіжний простір
10:28
Южненська громада провела в останню путь загиблого військового Анатолія Пашали
08:33
Комітет Верховної Ради підтримав перейменування семи міст
09:29
В Одеській області викрили схему ухилення від служби шляхом довідок
18:53
Створення е-кабінету, “зникнення” обмежено придатних та зниження призовного віку: президент підписав низку законів
09:00
Дитячий садок в Южному відкриває набір дітей на наступний навчальний рік
Больше новостей

Новацький під час звітування відповів на запитання жителів Южненської ОТГ та ЗМІ

Новости Южного
110
0

Южненський міський голова Володимир Новацький 26 березня прозвітував про роботу виконавчих органів влади за минулий рік. Звіт проходив у новому форматі: спочатку виступ, який записувався на камеру студії телебачення «МИГ» (зачитав звіт); потім прессекретарка Новацького озвучила йому запитання в кількості – 11, які надійшли на електронну пошту міськради від населення; наприкінці присутні журналісти мали змогу постави запитання від себе особисто. Зустріч міського голови з представниками ЗМІ можна буде подивитися на каналі Южненського телебачення, а також на сторінці ЮТБ в YouTube. Міський голова пояснив, що, як раніше звітувати на широкий загал в присутності великої кількості людей, працівників міськради, комунальних установ та підприємств в умовах воєнного стану – небезпечно, тому вирішив змінити формат цього заходу.


Запитання, які зачитала прессекретарка, що надійшли від жителів ОТГ, були такі:
Чи планується цього року відкрити громадські вбиральні, як вони будуть функціонувати: на платній основі чи безоплатній?

Володимир Новацький: «Коли буде більша активність людей на прогулянках містом, стане тепліше на вулиці, безумовно, всі наші вбиральні запрацюють безкоштовно, крім однієї – в кінці проспекту Миру, яка була збудована нещодавно. Ця споруда недешева, треба її утримувати в порядку. Багато розмов довкола того, що цей туалет коштує 3 млн гривень, це не так, вартість цього об’єкту складає лише половину від суми, інша частка – роботи з будівництва інженерних мереж (каналізація, освітлення і т.д.). Зараз обговорюється питання, чи буде ця вбиральня функціонувати безкоштовно чи все-таки платно.


Жителі громади цікавляться станом покриття на проспекті Миру.

Володимир Новацький: «На наступну сесію готується рішення про передачу проспекту для обслуговування КП «Екорсервіс», ми вже намагалися це зробити і раніше, декілька разів це питання розглядалось на сесії, але тоді більшість депутатів не підтримала таку ініціативу. Проспект треба утримувати і слідкувати за його станом. Але мова йде про саме покриття, фонтани не входять в перелік, там є проблемні питання щодо будівництва цих водограїв, з приводу яких ми звернулись до правоохоронних органів.


Коли відремонтують дорогу «Одеса-Южне»?

Володимир Новацький: «Це дорога облавтодору, ми, як місцева влада, не маємо права виділяти кошти з бюджету на її ремонт. Ці питання неодноразово я порушував і тримаю на контролі. Там вже була підготовка до проведення ямкового ремонту, як тільки перестане дощити – думаю, розпочнуться ремонтні роботи.


Коли цьогоріч планують завершити опалювальний сезон?

Володимир Новацький: «Цікаве питання, ніхто однозначно відповісти на нього не може. В нас є вимоги, що відключення опалення має відбутися, коли три доби поспіль середня температура повітря буде +8 градусів. Минулого року ми відключили опалення 1 квітня, побачимо, якою буде погода цього року».


Жителі села Сичавка по вулиці Чорноморській цікавляться питанням вуличного освітлення.

Володимир Новацький: «Там декілька вулиць, які зараз проблемні відносно освітлення. Триває наразі взяття відповідного обладнання для обслуговування на баланс КП «Екосервіс». Як тільки процес завершиться, комунальники відразу почнуть утримувати мережі зовнішнього освітлення».


Запитують люди, коли буде здійснено ямковий ремонт доріг на території Южненської громади та облаштовано пішохідні доріжки на МІЗі.

Володимир Новацький: «Думаю, що під час війни роботи з облаштування пішохідних доріжок ми проводити не будемо, не на часі. Щодо ямкового ремонту, чекаємо на покращення погодних умов, аби провести обстеження дорожнього покриття, а згодом і ремонт. Орієнтовно роботи розпочнуться наприкінці квітня».


Жителі за адресою Будівельників, 21 цікавляться питанням благоустрою прибудинкової території.

Володимир Новацький: «Ми планували ці роботи проводити, але знову ж таки, під час війни ми їх здійснювати не будемо, треба чекати завершення воєнного стану і потім приступимо до благоустрою».


Запитують також щодо можливого скорочення штату закладів дошкільної освіти (дитсадки).

Володимир Новацький: «Скорочувати штат ми не будемо, плануємо перевести один з дитсадків в резерв, це буде консервація, всі працівники дитсадка будуть працевлаштовані. За першої потреби відкрити садок (за наявності необхідної кількості дітей), ми обов’язково його відкриємо. Зараз практично немає черги в дитсадки».


Чи планується цьогоріч відкриття пляжу в місті?

Володимир Новацький: «Це питання абсолютно не залежить від місцевої влади. На це мають давати дозвіл військові. В нас наразі немає доступу до прибережної зони, її контролюють військовослужбовці. Якщо буде можливість відкрити пляж, ми обов’язково будемо займатись цим процесом і підготовкою».


Яким чином місцева влада допомагає ЗСУ?

Володимир Новацький: «В 2022 році з місцевого бюджету було виділено 18,7 млн грн на ЗСУ, в 2023 – трохи більше 50 млн, цього року на наступну сесію винесено питання щодо виділення 16,5 млн гривень. Це немалі суми, будемо продовжувати виділяти гроші на військові формування».


Чи планується продовження ремонтів в укриттях громади?

Володимир Новацький: «Так, ми маємо дозвіл на фінансування цих робіт і маємо намір в подальшому продовжити роботи в цьому напрямку».


Запитання, які поставили очільнику громади присутні журналісти:

Світлана Тарасенко, журналістка Южненського телебачення:


Які проблеми в місті, на вашу думку, багато років не вирішуються?
Є декілька незавершених ремонтів, до закінчення війни вони так і будуть залишатися не в такому стані, зокрема, дорога по вулиці Приморській?
Містяни зазначають, що збільшується кількість безпритульних тварин, що може зробити з цього приводу місцева влада?

Володимир Новацький: «До повномасштабної війни практично таких питань не виникало, всі задачі, які ми ставили перед собою – виконували. На сьогодні в нас бажань багато, але можливостей мало, бо значно зменшився бюджет розвитку, який раніше складав сотні мільйонів гривень. В нас виникають складні питання щодо ремонтів, також ми не будуємо нічого нового, бо немає фінансової можливості.

В нас є велика проблема щодо стану дороги в Кошарах, була заборона на фінансування цих робіт. Ми все-таки думаємо, що цьогоріч ми приступимо до цих робіт, в нас є проєкт. Стосовно дороги по вулиці Приморській, поки що там роботи проводитись не будуть, побачимо, як буде виконаний бюджет громади за перше півріччя, можливо, повернемося до цього питання.

Щодо безпритульних тварин, вже виділяли і місце для притулку, і кошти, але на першому плані в цьому питанні мають проявляти себе активісти. Якщо вони хочуть це зробити (облаштувати притулок), запевняю, ми допоможемо їм. Будь ласка, нехай вони приходять до нас і ми разом вирішимо це питання».

Юля Гринишина, журналістка інформаційного сайту Yuzhny.info:


Коли завершиться ремонт біля магазину «Казка»?
Чи працюють в місті камери відеоспостереження, враховуючи неодноразові факти вандалізму, які фіксують щорічно комунальні служби?
Чому на сайті та сторінці Южненської міськради у Facebook немає інформації щодо результатів засідань виконкому, сесій, комісій та зустрічей, які майже щотижня проходять в стінах міськради. Чому не використовуєте офіційні інформаційні ресурси, як інструмент діалогу з жителями громади, як інструмент інформування населення щодо діяльності міськради, як це робиться в інших громадах (як приклад, Доброславська селищна рада)?
Як місцева влада планує допомогти у вирішенні питання щодо ситуації, яка сказалася в гуртожитку по вулиці Будівельників, 7 (через заборгованість за світло працівники ДТЕК хотіли відключити в будинку електроенергію)?

Володимир Новацький: «Щодо ями біля «Казки», на наступній сесії буде розглядатися питання щодо виділення коштів, аби завершити там ремонт. Щодо відеокамер по місту, ті, що є – працюють, але їх недостатньо, на апаратній нараді порушував це питання. Є технічна затримка, але плануємо завершити процес встановлення камер по всім скверам, паркам, громадським місцям. Але й люди мають бережно ставить до комунального майна. Навіщо вони приходять і цілеспрямовано руйнують це майно, воно ж наше міське, це те саме, що прийти і пошкодити щось у власному будинку.

Щодо третього питання, так, є проблема з цим, абсолютно згоден, що треба працювати над цим (сайт і сторінка міськради). Інформацію щодо засідань виконкому чи сесій сьогодні ми даємо через Южненське телебачення, всі можуть подивитися ефіри засідань. Можливо, треба повернути прямі трансляції і засідань депутатських комісій. А те, що треба сьогодні відновлювати сайт і наповнювати його матеріалами – погоджуюсь, будемо над цим працювати.

Стосовно ситуації в гуртожитку. Там є борги за світло. Вже декілька разів приїжджали працівники ДТЕК, щоб відключити світло в гуртожиках по вулицям Новобілярській і Будівельників. Все ж таки ми вмовляли їх не робити це, плануємо на наступній сесії розглянути питання щодо виділення коштів з бюджету на погашення цього боргу. Але остаточне рішення за депутатами».

Наталя Полякова, директорка газети «Новини Южного»:


Нашому виданню виповнилося 30 років. Дуже резонансе питання, яке збурило наше суспільство – перейменування міста. У зв’язку з цим, чи змінювати нам назву нашого друкованого видання, адже це тягне за собою суттєві фінансові витрати, це рівнозначно тому, аби зареєструвати нове підприємство. Як ви нам порадите: чекати поки закінчиться війна, чи приступати до цього процесу? Чи зможе допомогти нам в цьому місцевий бюджет, бо це немалі кошти?

Володимир Новацький: «Немає такої людини в місті, яка б сьогодні не обговорювала питання перейменування Южного. Я був здивований, що в райадміністрації нас вже називають Порт-Аненталь, не треба поспішати, остаточно це ріщення ще не затверджено ВР. Люди по-різному сприймають перейменування. Южненські депутати не використали свою можливість з цього питання, не проголовували ні за один варіант, який ми б могли офіційно за рішенням сесії надіслати в свій час в Київ. Я говорив, якщо ми самі тут не проголосуємо, то Верховна Рада матиме можливість перейменувати самостійно. Щодо організаційних питань, прийде час і ми разом з вами сядемо і будемо їх вирішувати (зміна назви газети). Для жителів міста це будуть не такі вже й великі витрати, для вашого ЗМІ так, для населення – ні».

0 комментариев

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.