Последние новости

17:53
В Южненській громаді планують додати ще 1,2 мільйона гривень на виплати неповнолітніх дітей полеглих Героїв🇺🇦
14:27
Петиція про присвоєння звання Героя України южненцю МАЗУРОВУ СЕРГІЮ набрала необхідну кількість голосів.
09:14
🇺🇦🏆 ЗАВОДЧАНИН ВИБОРОВ ЗОЛОТО НА ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ ІЗ СУДНОМОДЕЛІЗМУ
09:58
💨🌳Сильний вітер повалив дерево в Южному
08:13
🚣🏻19-річний южненський веслувальник – один з головних претендентів на участь в олімпійському відборі
13:35
“Соціальний” автобус в Южному курсуватиме за новим графіком
20:58
Ракетний удар зруйнував ємності з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки, повідомили у Міністерстві відновлення України.
17:26
В Южному співробітники КП «Екосервіс» висадили 3000 квітів у різних локаціях нашого міста
15:17
Засідання комісії в Южненській громаді: результати обговорення плати за землю
08:17
Южненська громада отримала 140 ноутбуків від ЮНІСЕФ!
15:41
Сьогодні в Южному відбулося засідання атестаційної комісії
15:35
В Южному відбулася робоча зустріч з представниками центру зайнятості та КП “Южненське узбережжя”
09:14
АТ «ОПЗ» ЗАПРОШУЄ НА РОБОТУ
13:05
🚑В Южному працюватиме мобільна медична бригада: місцеві можуть отримати безкоштовні послуги
10:30
Южненські спортсмени посіли призові місця на Чемпіонаті України з вільної боротьби
09:43
В Южному провели інтелектуальну гру-вікторину (ФОТО)
09:18
🇺🇦 12 квітня у Чернівцях відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад, в якому взяв участь Президент України Володимир Зеленський.
19:34
Служба зайнятості Южного сприяє компанії«Робота для ВПО: ти потрібен!»
10:38
Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію. Що він передбачає?
11:43
Одеса відзначає 80-ту річницю звільнення від нацистських окупантів
08:04
🕯️ГРОМАДА ПРОЩАЄТЬСЯ З ЗАХИСНИКОМ УКРАЇНИ…
16:26
Благодійний фонд «Серце Южного» продовжує робити добрі справи
20:13
В Южненській громаді з’явився молодіжний простір
10:28
Южненська громада провела в останню путь загиблого військового Анатолія Пашали
08:33
Комітет Верховної Ради підтримав перейменування семи міст
09:29
В Одеській області викрили схему ухилення від служби шляхом довідок
18:53
Створення е-кабінету, “зникнення” обмежено придатних та зниження призовного віку: президент підписав низку законів
09:00
Дитячий садок в Южному відкриває набір дітей на наступний навчальний рік
08:15
За перший квартал 2024 року українським коридором експортовано понад 22 млн тонн вантажів
15:22
Кікбоксери з Южного отримали 20 перемог на Чемпіонаті України
Больше новостей

Жителі Нових Біляр поскаржилися меру Южного на проблеми в селищі (відео, фото)

Фото / Новости Южного
166
0

Відсутність шкільного автобусу для учнів молодших класів, проблеми з оформленням права власності земельних ділянок, недостатня кількість працівників для покосу трави, відсутність табличок на будинках з новою назвою вулиці (імені Віталія Гуляєва), слабий напір води в деяких домівках, незручний графік маршрутки – питання, з якими жителі Новобілярського старостинського округу звернулись 30 березня до Южненського міського голови. Зустріч з представниками міської влади проходила в селищному клубі. Найобговорюванішим стало питання щодо доставки дітей до шкіл Южного. Батьки поскаржилися, що той шкільний автобус, який наразі передбачений в громаді, доставляє в школи тільки учнів 10-11 класів, а діти, які навчаються в інших класах, вимушені самостійно добиратися в Южне. Заступниця міського голови-начальниця управління освіти Олена Баранецька пояснила, що згідно з законодавством, якщо батьки приймають рішення, щоб їхня дитина навчалася не в тій школі, яка за нею територіально закріплена, а в іншому навчальному закладі (в даному випадку в Южному), тоді доставка дитини лягає повністю на плечі батьків. В нашій громаді є шкільний автобус, але він перевозить тільки учнів Сичавського старостинського округу 10-11 класів, бо в їхній місцевій школі передбачене навчання лише з 1 по 9 класи.

«В Нових Білярах є школа, яка забезпечує дітей Новобілярського старостинського округу навчанням (з 1 по 9 клас), 10 і 11 класу в цій школі немає, саме тому відповідно до законодавства ми зобов’язані забезпечити шкільним автобусом до найближчого місця навчання дітей старших класів, що ми і робимо. Сьогодні таких дітей з Нових Біляр – дев’ять. Так само цей автобус забезпечує потреби дітей, які їдуть сюди (в Біляри) із Булдинки. Їх ми також зобов’язані доставляти до Новобілярської школи. Якщо батьки з якихось причин вирішують, що їхня дитина буде навчатися не в тій школі, яка за нею територіально закріплена, а в іншому навчальному закладі (наприклад в Южному), то в такому випадку доставка дитини лягає повністю на плечі батьківна засіданні сесії 7 березня питання стосовно затвердження проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність декільком жителям Нових Біляр викликало жваве обговорення серед депутатів. Дискусія полягала в тому, що деякі з них вважають не вірним виділяти людям земельні ділянки, на яких розташовані їхні будинки, адже в перспективі там, з їх слів, планується будівництво промислових підприємств. Інші депутати висловили думку, що місцеві жителі мають право на цю землю, так як проживають там десятки років, а коли потенційний інвестор почне там будівництво – невідомо. Міський голова Володимир Новацький і тоді, і під час сьогоднішньої зустрічі озвучив, що відмовляти людям в такому випадку він вважає утиском їх прав і звернувся до присутнього на зустрічі депутата і голови «земельної» комісії Олександра Гречкіна, аби ці питання на наступній сесії все ж таки підтримати і дали людям можливість оформити свої ділянки.

Люди поскаржилися на недостатню кількість рейсів маршрутки №67. За їх словами, добиратися в Южне тепер проблематично, адже звичні раніше рейси вже відмінили. Як пояснила начальниця управління економіки Наталя Гнєушева, це питання вирішується не на місцевому рівні, а тільки на обласному. Володимир Новацький доручив з’ясувати, які є варіанти для того, аби змінити графік маршрутки з урахуванням побажань жителів Нових Біляр.  

Одна з жительок селища порушила питання стосовно відсутності нових табличок на будинках по тій вулиці, назву якої було змінено. Нагадаємо, що в Нових Білярах вулицю Жовтневу перейменували на вулицю Віталія Гуляєва (загиблий командир 28-ї ОМБ). Жінка також поскаржилася на те, що влітку покос трави біля будинків проводиться незадовільно, вона звернулась з проханням збільшити кількість працівників для цього виду робіт, адже однієї людини для території всього населеного пункту недостатньо. Міський голова погодився з пропозицією і озвучив, що штат працівників КП «Южненське узбережжя», яке займається прибиранням території в Нових Білярах, буде збільшено.

Жителі Григорівки поскаржилися на незадовільний стан дороги, але посадовці озвучили, що на цей рік поточний ремонт планується в Сичавці та Нових Білярах, тому жителям Григорівки доведеться почекати. Також обговорювалась тема щодо системи вуличного освітлення, люди озвучили, що не всюди горять ліхтарі. Директор КП «Екосервіс» Малхазі Чхартішвілі прозвітував, що вже третій день комунальники проводять ремонтні роботи, замінюють старі лампи на нові. Також в межах теми ЖКГ люди звернулись до керівника КП “Южводоканал” Андрія Шестова з проханням передбачити, аби платіжки за воду для абонентів їхнього селища приносили або на пошту, або розносили по домівкам. Міський голова доручив своїм профільним заступникам відпрацювати всі озвучені на зустрічі проблемні питання, аби в подальшому допомогти людям в їх вирішенні.

0 комментариев

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.