Последние новости

14:58
Із самого ранку на будівельному об’єкті біля магазину «Казка» триває робота. На місці співробітники підрядної організації, представники УКБ ЮМР, газової служби та секретар міської ради Ігор Чугунніков
14:59
🏆19-річний южненський байдарочник Владислав ВОЛОШИН (тренери – Сергій МАЛЬКОВ, Сергій ЧЕРНИШОВ) став переможцем Кубка України та відправиться на олімпійський відбір!🇺🇦
17:53
В Южненській громаді планують додати ще 1,2 мільйона гривень на виплати неповнолітніх дітей полеглих Героїв🇺🇦
14:27
Петиція про присвоєння звання Героя України южненцю МАЗУРОВУ СЕРГІЮ набрала необхідну кількість голосів.
09:14
🇺🇦🏆 ЗАВОДЧАНИН ВИБОРОВ ЗОЛОТО НА ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ ІЗ СУДНОМОДЕЛІЗМУ
09:58
💨🌳Сильний вітер повалив дерево в Южному
08:13
🚣🏻19-річний южненський веслувальник – один з головних претендентів на участь в олімпійському відборі
13:35
“Соціальний” автобус в Южному курсуватиме за новим графіком
20:58
Ракетний удар зруйнував ємності з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки, повідомили у Міністерстві відновлення України.
17:26
В Южному співробітники КП «Екосервіс» висадили 3000 квітів у різних локаціях нашого міста
15:17
Засідання комісії в Южненській громаді: результати обговорення плати за землю
08:17
Южненська громада отримала 140 ноутбуків від ЮНІСЕФ!
15:41
Сьогодні в Южному відбулося засідання атестаційної комісії
15:35
В Южному відбулася робоча зустріч з представниками центру зайнятості та КП “Южненське узбережжя”
09:14
АТ «ОПЗ» ЗАПРОШУЄ НА РОБОТУ
13:05
🚑В Южному працюватиме мобільна медична бригада: місцеві можуть отримати безкоштовні послуги
10:30
Южненські спортсмени посіли призові місця на Чемпіонаті України з вільної боротьби
09:43
В Южному провели інтелектуальну гру-вікторину (ФОТО)
09:18
🇺🇦 12 квітня у Чернівцях відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад, в якому взяв участь Президент України Володимир Зеленський.
19:34
Служба зайнятості Южного сприяє компанії«Робота для ВПО: ти потрібен!»
10:38
Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію. Що він передбачає?
11:43
Одеса відзначає 80-ту річницю звільнення від нацистських окупантів
08:04
🕯️ГРОМАДА ПРОЩАЄТЬСЯ З ЗАХИСНИКОМ УКРАЇНИ…
16:26
Благодійний фонд «Серце Южного» продовжує робити добрі справи
20:13
В Южненській громаді з’явився молодіжний простір
10:28
Южненська громада провела в останню путь загиблого військового Анатолія Пашали
08:33
Комітет Верховної Ради підтримав перейменування семи міст
09:29
В Одеській області викрили схему ухилення від служби шляхом довідок
18:53
Створення е-кабінету, “зникнення” обмежено придатних та зниження призовного віку: президент підписав низку законів
09:00
Дитячий садок в Южному відкриває набір дітей на наступний навчальний рік
Больше новостей

За лаштунками Палацу культури: для южненців провели екскурсію з нагоди 35-річчя ПК (відео, фото)

Фото / Новости Южного
173
0

Ввечері 24 травня міський Палац культури «Дружба», який цьогоріч (28 травня) відзначатиме своє 35-річчя, зустрічав на ґанку южненців, які виявили бажання побувати за лаштунками закладу. В основному серед таких були школярі – п’ятикласники Ліцею №2. Такі екскурсії ПК запланував провести двічі (24 і 25 травня) напередодні свого свята. Показувала та розказувала, чим живе Палац – режисерка Ольга Лещенко.

Розпочалась прогулянка з закулісся найбільшої концертної зали міста. Яскраве світло від софітів, височенна стеля, запах декорацій – тут панує своя атмосфера. Більшість южненців хоч раз, але побувала на цій сцені, адже саме тут всі ці 35 років проходили головні урочистості міста. Наступна точка екскурсії – гримерка, місце, де артисти готуються перед виходом на сцену. Тут в свій час чепурилися відомі українські зірки, з тих, хто приїжджав відносно недавно – Тіна Кароль та Ольга Сумська. Далі йдемо в саму залу, дітлахи поспішають зайти всередину і радіють, що велика зала зовсім пуста, тут тільки вони і більше нікого. Школярі пригадали і свої виступи в складі колективів Палацу культури, коли в концертній залі збиралися їхні батьки та родичі, які приходили подивитися їхні дебютні виступи на головній сцені Южного.

Наступна точка прогулянки: паркетна зала, тут як раз в цей час відбувалась репетиція концерту, який запланований до 35-річчя ПК, а в малій залі – репетиція з бальних танців. Далі йдемо в студію для звукозапису. Кімната маленька, тож зайти одразу всім не вдалося, діти заходили по черзі, розпитуючи про обладнання, що тут встановлено. Ляльковий театр «Ліхтарик» та костюмерна – вражають дітей, кожен хоче помацати іграшки та приміряти наряди. Режисерка Ольга Лещенко показує архівні фото деяких приміщень (зокрема фоє закладу) такими, якими вони були в перші роки після відкриття ПК. Діти з зацікавленістю розглядають та порівнюють знайомі місця, шукаючи відмінності.

Фінальною та найемоційнішою точкою нашої екскурсії став дах будівлі Палацу культури. Звідси розкривається вид на центр міста, площу Перемоги, спорткомплекс «Олімп» і наше синє море. Дітлахи разом з вчителями хутко дістають смартфони, аби зробити декілька кадрів. Ольга Шегіда розповідає, що такі екскурсії з підняттям на дах закладу проходять нечасто, зазначає, що навіть серед працівників ПК не кожен тут був, натякаючи, що нам в цей день пощастило. Діти і дорослі радіють, роблять спільне фото на пам’ять.


«На сьогодні записалося більше дорослих, але чомусь не прийшли, тож вийшло більш схоже на шкільну екскурсію. Наша мета перед ювілеєм полягала в тому, аби показати южненцям Палац культури за його лаштунками, ті місця, де наші містяни не були. ПК залишається живим організмом, життя вирує, колективи готуються, тривають репетиції перед нашим головним святом. Готуємо нові номери, сюрпризи для наших глядачів. На жаль, велика концертна зала зараз недоступна для нас, бо воєнний стан і в нас укриття не розраховане на таку кількість глядачів (тисячу) в разі повітряної тривоги. Можемо використовувати зараз паркетну залу, там 145 місць, тому вхід буде по запрошенням, але також планується відеотрансляція концерту», – розповіла Ольга Лещенко, режисерка ПК «Дружба».

Палац культури «Дружба» гостинно відкрив свої двері відвідувачам 28 травня 1988 року, ставши центром культурного життя Одеського припортового заводу та Южного. У 2018 році ПК отримав статус міського, ставши комунальним закладом.

«Робота Палацу культури направлена на створення належного контенту для культурного відпочинку жителів та гостей Южного. Впродовж року на базі Палацу культури проводиться близько 200 заходів міського, національного та міжнародного рівня – зазначається на офіційному сайті культурного закладу.

0 комментариев

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.