Последние новости

14:59
🏆19-річний южненський байдарочник Владислав ВОЛОШИН (тренери – Сергій МАЛЬКОВ, Сергій ЧЕРНИШОВ) став переможцем Кубка України та відправиться на олімпійський відбір!🇺🇦
17:53
В Южненській громаді планують додати ще 1,2 мільйона гривень на виплати неповнолітніх дітей полеглих Героїв🇺🇦
14:27
Петиція про присвоєння звання Героя України южненцю МАЗУРОВУ СЕРГІЮ набрала необхідну кількість голосів.
09:14
🇺🇦🏆 ЗАВОДЧАНИН ВИБОРОВ ЗОЛОТО НА ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ ІЗ СУДНОМОДЕЛІЗМУ
09:58
💨🌳Сильний вітер повалив дерево в Южному
08:13
🚣🏻19-річний южненський веслувальник – один з головних претендентів на участь в олімпійському відборі
13:35
“Соціальний” автобус в Южному курсуватиме за новим графіком
20:58
Ракетний удар зруйнував ємності з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки, повідомили у Міністерстві відновлення України.
17:26
В Южному співробітники КП «Екосервіс» висадили 3000 квітів у різних локаціях нашого міста
15:17
Засідання комісії в Южненській громаді: результати обговорення плати за землю
08:17
Южненська громада отримала 140 ноутбуків від ЮНІСЕФ!
15:41
Сьогодні в Южному відбулося засідання атестаційної комісії
15:35
В Южному відбулася робоча зустріч з представниками центру зайнятості та КП “Южненське узбережжя”
09:14
АТ «ОПЗ» ЗАПРОШУЄ НА РОБОТУ
13:05
🚑В Южному працюватиме мобільна медична бригада: місцеві можуть отримати безкоштовні послуги
10:30
Южненські спортсмени посіли призові місця на Чемпіонаті України з вільної боротьби
09:43
В Южному провели інтелектуальну гру-вікторину (ФОТО)
09:18
🇺🇦 12 квітня у Чернівцях відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад, в якому взяв участь Президент України Володимир Зеленський.
19:34
Служба зайнятості Южного сприяє компанії«Робота для ВПО: ти потрібен!»
10:38
Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію. Що він передбачає?
11:43
Одеса відзначає 80-ту річницю звільнення від нацистських окупантів
08:04
🕯️ГРОМАДА ПРОЩАЄТЬСЯ З ЗАХИСНИКОМ УКРАЇНИ…
16:26
Благодійний фонд «Серце Южного» продовжує робити добрі справи
20:13
В Южненській громаді з’явився молодіжний простір
10:28
Южненська громада провела в останню путь загиблого військового Анатолія Пашали
08:33
Комітет Верховної Ради підтримав перейменування семи міст
09:29
В Одеській області викрили схему ухилення від служби шляхом довідок
18:53
Створення е-кабінету, “зникнення” обмежено придатних та зниження призовного віку: президент підписав низку законів
09:00
Дитячий садок в Южному відкриває набір дітей на наступний навчальний рік
08:15
За перший квартал 2024 року українським коридором експортовано понад 22 млн тонн вантажів
Больше новостей

В Южному Палац культури відзначив 35-річчя великим концертом (фото)

Фото / Новости Южного
166
0

28 травня міському Палацу культури «Дружба» виповнилося 35 років. Цей заклад, відкривши свої двері першим відвідувачам в далекому 1988 році, став серцем культурного життя нашого міста, всі найважливіші урочисті заходи проходять саме тут. Впродовж року на базі ПК проводиться близько 200 заходів. З перших днів повномасштабної війни Палац культури став точкою, куди южненці і вимушені переселенці приходили за підтримкою, саме тут було організовано координаційно-гуманітарний штаб, відкрито Центр емоційної підтримки для дорослих та дітей, а пізніше й «Пункт незламності». Керівництво та колектив закладу оперативно переформатували роботу ПК, відчувши першочергові потреби містян і стали одними з перших, хто прийшов на допомогу людям в той складний напружений період нашого життя.

В свій день народження Палац культури підготував для гостей велику концертну програму за участю творчих колективів закладу, а фоє прикрасив декількома фотозонами. Крім того, для публіки підготували виставку архівних фотографій ПК з моменту будівництва до теперішнього часу. Концерт 28 травня мав назву «На крилах мрії», з назвою перегукувалась і головна фотолокація з зображенням мапи України. В ПК зазначають, мрія нині одна – перемога нашої Батьківщини над російськими загарбниками, вільне і незалежне майбуття України. Завідувачка художньої майстерні ПК «Дружба» Катерина Ігнатьєва в інтерв’ю Yuzhny.info розповіла, що підготовка до святкування тривала більше місяця.

«Ми мали на меті проявити тему цього заходу, а тема була – «На крилах мрії», необхідно було виразно показати, про що зараз мріють всі. Головна наша мрія – це Перемога, тому і фотозона була відповідна. Також ми хотіли зробити імітацію наших кабінетів, костюмерну, майстерню наших художників і відтворили такі кімнати у фоє, де представили публіці, чим ми користуємось в роботі, наші костюми, чим займаємося щодня, як використовуються різні матеріали. В паркетній залі ми створили величезну білу пташку, яка займає всю стіну – це ті самі крила нашої мрії. Ця пташка показує нам, що ми тримаємось і летимо назустріч нашій мрії», – Катерина Ігнатьєва.

Концерт з нагоди дня народження Палацу культури відбувся не у великій залі, а в паркетній. Це пов’язано з тим, що укриття закладу не розраховане на кількість глядачів головної зали, тому в разі повітряної тривоги вмістити б усіх гостей в сховищі не було б змоги. На урочистість 28 травня привітати колектив ПК прийшли представники міської влади: заступниця міського голови-начальниця фінансового управління Людмила Паскаль, заступниця міського голови-начальниця управління освіти Олена Баранецька і начальниця управління культури, спорту та молодіжної політики Надія Конопацька.

«Багато з южненців пам’ятають ті часи, як будувався наш Палац культури. Ми в свій час майже всі пройшли через стіни цього закладу, відвідуючи гуртки, будучи ще малими, або ж приводячи сюди вже своїх діточок. Приємно спостерігати, як розвивається ця установа. За кожною декорацією, концертом стоїть кропітка робота великого колективу ПК, як творчого, так і технічного», – озвучила Олена Баранецька.

Заступниця міського голови-начальниця фінансового управління Людмила Паскаль озвучила, що згідно з дорученням міського голови Володимира Новацького, з нагоди свята працівники Палацу культури отримають грошову премію.

«Ми звикли, що Палац культури розділяє з нами найкращі хвилини і дні нашого життя. Як ми святкували День хіміка, а День міста? Тоді Южне гуло на всю область. На жаль, зараз інші часи, я хочу подякувати директору ПК Петру Івановичу Кутинцю за те, що перші обпечені війною мешканці сусідніх областей знайшли прихисток саме в стінах Палацу культури, цей заклад першим підставив своє плече! Медикаменти, продукти харчування, шкарпетки, подовжувачі, генератори – чого тут тільки не було… Ви першими зустрічали людей, які тікали від жахіть війни. Коли стався блекаут і місто залишалось на декілька діб без електроенергії, знову ж таки вже і вимушені переселенці, і місцеві жителі прямували саме в Палац культури. Я ще раз дякую за все! Перемога обов’язково буде за нами і вона буде скоро!» –  озвучила Людмила Паскаль.

Начальниця управління культури, спорту та молодіжної політики Надія Конопацька зазначила, що Палац культури вже давно став для неї другою домівкою, а колектив цього закладу – сім’єю. Вона привітала працівників закладу зі святом і вручила квіти його директору Петру Кутинцю.

Програма святкового концерту складалася з виступів колективів ПК «Дружба», які підготували для глядацької зали нові номери: вокальні, танцювальні, музичні. На великому екрані для публіки показали фільм про ПК, присвячений його 35-річчю. Найболючішим моментам фільму стали кадри зруйнованого російською ракетою Палацу культури, подібного ззовні нашому, на Харківщині (місто Лозова). В цей день всі присутні під час заходу вшанували пам’ять військовослужбовців та цивільних громадян, які загинули під час російсько-української війни, хвилиною мовчання.

0 комментариев

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.