Последние новости

13:50
В ДП «МТП «Південний» провели масштабне навчання з ліквідації надзвичайної ситуації – гасіння пожежі внаслідок обстрілу
14:58
Із самого ранку на будівельному об’єкті біля магазину «Казка» триває робота. На місці співробітники підрядної організації, представники УКБ ЮМР, газової служби та секретар міської ради Ігор Чугунніков
14:59
🏆19-річний южненський байдарочник Владислав ВОЛОШИН (тренери – Сергій МАЛЬКОВ, Сергій ЧЕРНИШОВ) став переможцем Кубка України та відправиться на олімпійський відбір!🇺🇦
17:53
В Южненській громаді планують додати ще 1,2 мільйона гривень на виплати неповнолітніх дітей полеглих Героїв🇺🇦
14:27
Петиція про присвоєння звання Героя України южненцю МАЗУРОВУ СЕРГІЮ набрала необхідну кількість голосів.
09:14
🇺🇦🏆 ЗАВОДЧАНИН ВИБОРОВ ЗОЛОТО НА ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ ІЗ СУДНОМОДЕЛІЗМУ
09:58
💨🌳Сильний вітер повалив дерево в Южному
08:13
🚣🏻19-річний южненський веслувальник – один з головних претендентів на участь в олімпійському відборі
13:35
“Соціальний” автобус в Южному курсуватиме за новим графіком
20:58
Ракетний удар зруйнував ємності з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки, повідомили у Міністерстві відновлення України.
17:26
В Южному співробітники КП «Екосервіс» висадили 3000 квітів у різних локаціях нашого міста
15:17
Засідання комісії в Южненській громаді: результати обговорення плати за землю
08:17
Южненська громада отримала 140 ноутбуків від ЮНІСЕФ!
15:41
Сьогодні в Южному відбулося засідання атестаційної комісії
15:35
В Южному відбулася робоча зустріч з представниками центру зайнятості та КП “Южненське узбережжя”
09:14
АТ «ОПЗ» ЗАПРОШУЄ НА РОБОТУ
13:05
🚑В Южному працюватиме мобільна медична бригада: місцеві можуть отримати безкоштовні послуги
10:30
Южненські спортсмени посіли призові місця на Чемпіонаті України з вільної боротьби
09:43
В Южному провели інтелектуальну гру-вікторину (ФОТО)
09:18
🇺🇦 12 квітня у Чернівцях відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад, в якому взяв участь Президент України Володимир Зеленський.
19:34
Служба зайнятості Южного сприяє компанії«Робота для ВПО: ти потрібен!»
10:38
Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію. Що він передбачає?
11:43
Одеса відзначає 80-ту річницю звільнення від нацистських окупантів
08:04
🕯️ГРОМАДА ПРОЩАЄТЬСЯ З ЗАХИСНИКОМ УКРАЇНИ…
16:26
Благодійний фонд «Серце Южного» продовжує робити добрі справи
20:13
В Южненській громаді з’явився молодіжний простір
10:28
Южненська громада провела в останню путь загиблого військового Анатолія Пашали
08:33
Комітет Верховної Ради підтримав перейменування семи міст
09:29
В Одеській області викрили схему ухилення від служби шляхом довідок
18:53
Створення е-кабінету, “зникнення” обмежено придатних та зниження призовного віку: президент підписав низку законів
Больше новостей

1 вересня: в Южненській ОТГ цьогоріч 328 дітей пішли в перший клас (фото)

Фото / Новости Южного
251
0

Сьогодні школярі та освітяни відзначають День знань. Всі школи Южненської громади в новому навчальному році 2023/2024 відкриють свої двері для малят, які підуть в перший клас. Нові знання, друзі, життєві ситуації, радість і сльози, перші досягнення й невдачі: все це в першачків ще попереду. А от поряд з ними на шкільних лінійках і учні випускних класів – ті, для кого цей рік стане останнім в стінах рідного навчального закладу.

Ми побували на урочистостях з нагоди свята першого дзвоника в Ліцеї №1 та №3. В обох школах лінійки розпочалися з гімну України та подяки нашим військовослужбовцям за можливість жити, проводити такі заходи, за те, що вони виборюють для нас вільне майбутнє в незалежній Україні ціною власного життя…

В першій школі цей навчальний рік – особливий, довгоочікуваний і радісний, як ніколи – зазначила директорка закладу Ольга Книшук. Адже нарешті учні матимуть змогу приходити на уроки, а вчителі їх проводити саме в будівлі свого Ліцею (минулого року школярі були вимушені відвідувати інші школи, де є сховище). Це стало можливим завдяки тому, що в Ліцеї провели реконструкцію підвального приміщення, обладнавши там укриття для учасників освітнього процесу. Воно розраховане на 600 осіб, тому навчальний процес в першій школі відбуватиметься у дві зміни (адже в закладі більше 1 000 школярів).

«Перше вересня – свято, яке наповнене щасливими спогадами та радісними очікуваннями. Цього дня багато навчальних закладів відчиняють свої двері для школярів. Для нас цього року особливе свято, бо ми з нетерпінням чекали, коли в стінах нашого Ліцею знову лунатимуть дитячі голоси. Ми раді тому, що місцева влада знайшла ресурси і учні найбільшого освітнього закладу міста повертаються до рідних стін. Ліцей №1 приймає до своєї родини нових і учнів, і вчителів. Тепер в нас є укриття, яке стало вимогою часу для роботи школи…», – озвучила Ольга Книшук.


На свято в першу школу завітали Южненський міський голова Володимир Новацький, його заступниця-начальниця управління освіти і мама випускниці 9 класу Ліцею №1 Олена Баранецька, начальник Одеського обласного відділення комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Олександр Тулунжи, директор ДЮСШ «Портовик» Ірина Фунтова.

У Олександра Тулунжи та Ірини Фунтової на заході була особлива місія – вручити посвідчення кандидатів в майстри спорту гандболістам школи, їхня команда стала переможцем V літньої гімназіади України серед юнаків 2008 року народження. Зазначимо, що в складі команди були учні-гандболісти всіх чотирьох шкіл Южного, вони представляли на змаганнях збірну Одеської області. Такі змагання проходять раз в чотири роки і нашій команді вдалося завоювати перше місце.

В Ліцеї №3 урочиста лінійка розпочалась з привітання першокласників та учнів випускних класів, вони пройшлися стадіоном школи, після чого директорка навчального закладу Надія Гузик звернулась до всіх присутніх зі словом:

«Сьогодні починається новий навчальний рік, це старт боротьби за знання, за високі відмінні оцінки, це також боротьба за міцну дружбу, подолання нових височин. Першими, до кого я звертаюсь – це першокласники. Ласкаво просимо вас до нашої шкільної родини. Світлі шкільні кабінети і чарівні перші вчительки вже чекають на вас. Хочу, щоб для вас уроки завжди були веселими, книжки – цікавими, а дружба – міцною. Сьогодні 1 вересня 2023 року останнє свято в шкільному житті наших випускників. Впевнена, що цей рік для вас буде успішним, бо цьогоріч ви остаточно визначитесь з майбутньою професією, підготуєтесь і зможете виконати всі завдання ЗНО, і стати студентами. Ми віримо в вас і впевнені, що ви зможете це зробити! Шановні батьки, дідусі, бабусі, всі, хто привів сьогодні дітей до школи, знаю, як ви хвилюєтесь, покладаєте надії на цей рік, ми разом з вами хвилюємось. Бажаю вам терпіння, щоб діти радували. Хочу, щоб у вас завжди був час на ваших дітей, щоб вистачило любові, тепла, енергії для них. Слова вдячності хочу сказати і нашим вчителям. Всі знають вислів, що вчитель – це професія від Бога, всі інші – від вчителя…», – озвучила Надія Гузик.

Олександр Тулунжи та Ірина Фунтова відвідали і захід в Авторській школі М.П. Гузика , тут вони нагородили подяками провідних вчителів навчального закладу з фізичного виховання: Вадима Захаренка та Світлану Вишню. Крім того, вручили грамоти та посвідчення кандидатів в майстри спорту України гандболістам третьої та четвертої школи, які були присутні на лінійці.


Випускники традиційно виконали шкільний вальс на стадіоні навчального закладу, після чого школярі всіх класів разом з батьками взяли участь у фотосесії. Як повідомили Yuzhny.info в управлінні освіти Южненської міськради, цього року в школах Южненської громади 328 першокласників. Всі заклади ОТГ будуть працювати в очному форматі, оскільки за кожною зі шкіл закріплене укриття на випадок повітряної тривоги.

0 комментариев

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.