Последние новости

10:24
💫 З Воскресінням Христовим щиро Вас вітаємо! Великдень 2024
15:31
Центром професійного розвитку педагогічних працівників було організовано проведення першого конкурсу VI обласного фестивалю «Педагогічна надія Одещини» на територіальному рівні
15:19
У травні 2024 року продовжать отримувати виплати на проживання ті внутрішньо переміщені особи (ВПО), кому вони призначені автоматично, і ті, хто писав заяву на їхнє продовження.
09:45
В одному так званому «ЗМІ» зʼявилося гарне політичне гасло «ЮЖНЕНСЬКІ ДЕПУТАТИ РАЗОМ ІЗ НАРДЕПОМ ВИБОРЮЮТЬ НАЗВУ «ПІВДЕННЕ». І хто ж ці депутати?
15:45
В Южному відкрився “дзеркальний туалет”
13:50
В ДП «МТП «Південний» провели масштабне навчання з ліквідації надзвичайної ситуації – гасіння пожежі внаслідок обстрілу
14:58
Із самого ранку на будівельному об’єкті біля магазину «Казка» триває робота. На місці співробітники підрядної організації, представники УКБ ЮМР, газової служби та секретар міської ради Ігор Чугунніков
14:59
🏆19-річний южненський байдарочник Владислав ВОЛОШИН (тренери – Сергій МАЛЬКОВ, Сергій ЧЕРНИШОВ) став переможцем Кубка України та відправиться на олімпійський відбір!🇺🇦
17:53
В Южненській громаді планують додати ще 1,2 мільйона гривень на виплати неповнолітніх дітей полеглих Героїв🇺🇦
14:27
Петиція про присвоєння звання Героя України южненцю МАЗУРОВУ СЕРГІЮ набрала необхідну кількість голосів.
09:14
🇺🇦🏆 ЗАВОДЧАНИН ВИБОРОВ ЗОЛОТО НА ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ ІЗ СУДНОМОДЕЛІЗМУ
09:58
💨🌳Сильний вітер повалив дерево в Южному
08:13
🚣🏻19-річний южненський веслувальник – один з головних претендентів на участь в олімпійському відборі
13:35
“Соціальний” автобус в Южному курсуватиме за новим графіком
20:58
Ракетний удар зруйнував ємності з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки, повідомили у Міністерстві відновлення України.
17:26
В Южному співробітники КП «Екосервіс» висадили 3000 квітів у різних локаціях нашого міста
15:17
Засідання комісії в Южненській громаді: результати обговорення плати за землю
08:17
Южненська громада отримала 140 ноутбуків від ЮНІСЕФ!
15:41
Сьогодні в Южному відбулося засідання атестаційної комісії
15:35
В Южному відбулася робоча зустріч з представниками центру зайнятості та КП “Южненське узбережжя”
09:14
АТ «ОПЗ» ЗАПРОШУЄ НА РОБОТУ
13:05
🚑В Южному працюватиме мобільна медична бригада: місцеві можуть отримати безкоштовні послуги
10:30
Южненські спортсмени посіли призові місця на Чемпіонаті України з вільної боротьби
09:43
В Южному провели інтелектуальну гру-вікторину (ФОТО)
09:18
🇺🇦 12 квітня у Чернівцях відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад, в якому взяв участь Президент України Володимир Зеленський.
19:34
Служба зайнятості Южного сприяє компанії«Робота для ВПО: ти потрібен!»
10:38
Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію. Що він передбачає?
11:43
Одеса відзначає 80-ту річницю звільнення від нацистських окупантів
08:04
🕯️ГРОМАДА ПРОЩАЄТЬСЯ З ЗАХИСНИКОМ УКРАЇНИ…
16:26
Благодійний фонд «Серце Южного» продовжує робити добрі справи
Больше новостей

В Южному відкрилась виставка картин, де відвідувачі можуть загадувати бажання (фото)

Фото / Новости Южного
113
0

В міській художній галереї цими вихідними відкрилась виставка картин Ірини Петрусенко (творчий псевдонім Арія) під назвою «Яйце-райце». Привітати її з цією подією прийшли рідні, учні, колеги, друзі та поціновувачі мистецтва. Тут представлено 90 робіт. Всі вони були намальовані в різний період часу, є картини, яким налічується більше 20 років, є роботи цьогорічні. На картинах – зображення жінки, матері, берегині, яка уособлює Україну. Мисткиня розповіла, що в перші дні повномасштабної війни покинула місто і переїхала в Миколаїв, повернувшись через певний період часу додому в Южне, зрозуміла, що більше не зможе малювати. Свій пригнічений стан жінка «вилікувала» улюбленим морем, вкотре надихнувшись нашими морськими краєвидами, остаточно усвідомила, що все ж таки малювати треба за будь-яких обставин і взялася за свою справу. Присвятила роботи Україні. За час війни декілька своїх картин художниця передала в госпіталі, де лікують поранених військовослужбовців, аби її полотна в певній мірі надихали і зцілювали душі наших бійців.

«В перший день війни вся моя сім’я поїхала до чоловіка в Миколаїв, там ми пережили те, що нікому не побажаю. Коли ми повернулись, я подумала, що вже ніколи не буду малювати, бо які можуть бути фарби, полотна, коли така ситуація навкруги. Але я вкотре надихнулась нашим морем, подивилась на нього і в мене з’явилась думка, а чому це ворог буде мені диктувати, як жити, дихати мені чи вмерти. Тоді я вирішила, що буду малювати за будь-яких обставин. Потім почала замислюватись, що моя доля, як одне ціле з Україною. Я знайшла всередині себе все те, що пережила моя Батьківщина. Думаю, всі мої подальші роботи вже будуть пов’язані з Україною, жіночою долею. Виставка називається «Яйце-райце», бо яйце – це серце, центр, а центр Європи – це Україна. Ми той зародок духовності, ми несемо світу добро, наша духовність не штучна, а справжня», – озвучила Ірина Петрусенко.


На виставці мисткиня підготувала і окрему локацію з картинами, які були намальовані задовго до воєнного стану. Це метафоричні картки «Трансформація». Арія закликала відвідувачів пройти в другу залу і загадати біля обраної картки бажання. Вона впевнена, що воно обов’язково здійсниться для кожного, адже ця серія робіт, з її слів, незвична.

«Ці метафоричні картки малюватися незвично, я брала білий листок паперу, тоненький олівець і просто бачила там контури і їх обводила, малюнок міг «розкручуватися» від ока, від руки людини. Зазвичай робиться не так, малюнок починається з голови. Це вже зараз я знаю, що є такий напрямок, художники візіонери, які передають на полотнах свої почуття, всі ці образи до них приходять, вони їх одразу бачать», – розповіла Ірина Петрусенко.

Мисткиня за освітою філолог, проте все своє життя малює, тривалий період часу працювала в Ліцеї №3 вчителькою початкових класів, зараз в дитсадку №3 «Веселка». До початку повномасштабної війни виставки художниці проходили в одному з арткафе міста, а також в Українському клубі в Одесі. Виставка в Южненській художній галереї (по вулиці Шевченка, 7) триватиме до 11 листопада. Вхід вільний.



0 комментариев

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.