Последние новости

09:45
В одному так званому «ЗМІ» зʼявилося гарне політичне гасло «ЮЖНЕНСЬКІ ДЕПУТАТИ РАЗОМ ІЗ НАРДЕПОМ ВИБОРЮЮТЬ НАЗВУ «ПІВДЕННЕ». І хто ж ці депутати?
15:45
В Южному відкрився “дзеркальний туалет”
13:50
В ДП «МТП «Південний» провели масштабне навчання з ліквідації надзвичайної ситуації – гасіння пожежі внаслідок обстрілу
14:58
Із самого ранку на будівельному об’єкті біля магазину «Казка» триває робота. На місці співробітники підрядної організації, представники УКБ ЮМР, газової служби та секретар міської ради Ігор Чугунніков
14:59
🏆19-річний южненський байдарочник Владислав ВОЛОШИН (тренери – Сергій МАЛЬКОВ, Сергій ЧЕРНИШОВ) став переможцем Кубка України та відправиться на олімпійський відбір!🇺🇦
17:53
В Южненській громаді планують додати ще 1,2 мільйона гривень на виплати неповнолітніх дітей полеглих Героїв🇺🇦
14:27
Петиція про присвоєння звання Героя України южненцю МАЗУРОВУ СЕРГІЮ набрала необхідну кількість голосів.
09:14
🇺🇦🏆 ЗАВОДЧАНИН ВИБОРОВ ЗОЛОТО НА ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ ІЗ СУДНОМОДЕЛІЗМУ
09:58
💨🌳Сильний вітер повалив дерево в Южному
08:13
🚣🏻19-річний южненський веслувальник – один з головних претендентів на участь в олімпійському відборі
13:35
“Соціальний” автобус в Южному курсуватиме за новим графіком
20:58
Ракетний удар зруйнував ємності з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки, повідомили у Міністерстві відновлення України.
17:26
В Южному співробітники КП «Екосервіс» висадили 3000 квітів у різних локаціях нашого міста
15:17
Засідання комісії в Южненській громаді: результати обговорення плати за землю
08:17
Южненська громада отримала 140 ноутбуків від ЮНІСЕФ!
15:41
Сьогодні в Южному відбулося засідання атестаційної комісії
15:35
В Южному відбулася робоча зустріч з представниками центру зайнятості та КП “Южненське узбережжя”
09:14
АТ «ОПЗ» ЗАПРОШУЄ НА РОБОТУ
13:05
🚑В Южному працюватиме мобільна медична бригада: місцеві можуть отримати безкоштовні послуги
10:30
Южненські спортсмени посіли призові місця на Чемпіонаті України з вільної боротьби
09:43
В Южному провели інтелектуальну гру-вікторину (ФОТО)
09:18
🇺🇦 12 квітня у Чернівцях відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад, в якому взяв участь Президент України Володимир Зеленський.
19:34
Служба зайнятості Южного сприяє компанії«Робота для ВПО: ти потрібен!»
10:38
Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію. Що він передбачає?
11:43
Одеса відзначає 80-ту річницю звільнення від нацистських окупантів
08:04
🕯️ГРОМАДА ПРОЩАЄТЬСЯ З ЗАХИСНИКОМ УКРАЇНИ…
16:26
Благодійний фонд «Серце Южного» продовжує робити добрі справи
20:13
В Южненській громаді з’явився молодіжний простір
10:28
Южненська громада провела в останню путь загиблого військового Анатолія Пашали
08:33
Комітет Верховної Ради підтримав перейменування семи міст
Больше новостей

В Южному презентували візуалізацію меморіалу пам’яті Захисників України (фото)

Фото / Новости Южного
171
0

В міськраді 8 листопада презентували візуалізацію меморіального комплексу, який стане продовженням вже існуючої в місті Еспланади пам’яті полеглих в російсько-українській війні Захисників України. Це пропозиція, яку надала одна з одеських архітекторських організацій, до якої по допомогу звернулись родичі наших загиблих Воїнів. Про це під час наради повідомила дружина загиблого військовослужбовця Станіслава Годовенка – Ольга Годовенко. За її словами, це лише попередня пропозиція, а не остаточний ескіз. Сьогодні вона була презентована членам робочої групи.

Ольга Годовенко: «В нас сьогодні відбулась попередня нарада, на якій ми розглянули візуалізацію меморіального комплексу, але концептуально вона продовжує вже реалізовану Еспланаду пам’яті. Керує сьогодні процесом начальник управління архітектури та містобудування Сергій Оришака, бо йому раніше було доручено розробляти цей об’єкт та розглядати ті пропозицій, які надходитимуть. Та візуалізація, яка була презентована, надана одеською архітекторською фірмою, до якої ми, як родичі загиблих Захисників, звернулись по допомогу і вони нам надали пропозицію того, як вони бачать цей об’єкт в нашому місті у вигляді відеоролику».

На кадрах видно, що меморіальний комплекс представляє собою вже існуючий в центрі міста пам’ятний об’єкт у вигляді стели, його планується реконструювати і додати декілька нових деталей. Як розповів в інтерв’ю Yuzhny.info Сергій Оришака, територія нинішнього меморіалу після реконструкції в декілька разів збільшиться. Його планується візуально виокремити від міської забудови, зробивши пагорб зі стіною пам’яті (плачу) та висадивши декілька десятків дерев.

Сергій Оришака: «Наша робоча група проводила засідання ще навесні, вже тоді було вирішено, що та стела, яка в нас є, потребує реконструкції, бо вона була виконана в більш радянській символіці, там досі є георгіївська стрічка, була й зірка, яку нещодавно замінили на тризуб. Родичі загиблих військовослужбовців знайшли архітектора в Одесі, який запропонував свій варіант бачення, як має виглядати цей об’єкт в сучасному вигляді, в більш європейському стилі. Сьогодні за результатами нашої наради ми визначали низку правок та пропозицій від членів робочої групи, до якої в тому числі входять представники сімей наших полеглих Захисників. Планується додати нові конструкції біля стели, передбачити нічну підсвітку, встановити флагштоки, створити новий простір за стелою з зеленими насадженнями, як пам’ять про загиблих Воїнів (зокрема висадити дерева), стіну пам’яті, де будуть викарбувані імена військовослужбовців нашої громади, які віддали життя за Україну. Пропонується також передбачити там QR-код, аби можна було відсканувати на свій телефон і потім завантажити інформацію про кожного з військовослужбовців. Крім того, пропонується перенести проїзд, який там зараз є, за меморіальний комплекс, дорогу зробити пішохідною зоною».

Присутня на нараді мати загиблого військовослужбовця Дениса Опанасковича, Алла Опанаскович, запропонувала передбачити на території меморіального комплексу водограй зі скульптурою матері, вода у фонтані, згідно з концепцією, відображатиме її сльози за загиблим сином. Вже в процесі обговорення такої ідеї, інші члени робочої групи запропонували передбачити ще один фонтан, але зі скульптурою батька.

В подальшому управління архітектури буде готувати остаточний ескіз зовнішнього вигляду меморіального комплексу та виносити його на розгляд робочої групи. Важливий крок в процесі створення такого об’єкту – виділення фінансування. Аби передбачити з місцевого бюджету кошти на реконструкцію, треба буде внести зміни у відповідну програму через управління капітального будівництва, а до цього – порахувати, скільки грошей потрібно буде на проведення цих робіт. Кінцеве рішення про виділення бюджетних коштів прийматимуть депутати Южненської міськради.

0 комментариев

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.