Последние новости

14:58
Із самого ранку на будівельному об’єкті біля магазину «Казка» триває робота. На місці співробітники підрядної організації, представники УКБ ЮМР, газової служби та секретар міської ради Ігор Чугунніков
14:59
🏆19-річний южненський байдарочник Владислав ВОЛОШИН (тренери – Сергій МАЛЬКОВ, Сергій ЧЕРНИШОВ) став переможцем Кубка України та відправиться на олімпійський відбір!🇺🇦
17:53
В Южненській громаді планують додати ще 1,2 мільйона гривень на виплати неповнолітніх дітей полеглих Героїв🇺🇦
14:27
Петиція про присвоєння звання Героя України южненцю МАЗУРОВУ СЕРГІЮ набрала необхідну кількість голосів.
09:14
🇺🇦🏆 ЗАВОДЧАНИН ВИБОРОВ ЗОЛОТО НА ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ ІЗ СУДНОМОДЕЛІЗМУ
09:58
💨🌳Сильний вітер повалив дерево в Южному
08:13
🚣🏻19-річний южненський веслувальник – один з головних претендентів на участь в олімпійському відборі
13:35
“Соціальний” автобус в Южному курсуватиме за новим графіком
20:58
Ракетний удар зруйнував ємності з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки, повідомили у Міністерстві відновлення України.
17:26
В Южному співробітники КП «Екосервіс» висадили 3000 квітів у різних локаціях нашого міста
15:17
Засідання комісії в Южненській громаді: результати обговорення плати за землю
08:17
Южненська громада отримала 140 ноутбуків від ЮНІСЕФ!
15:41
Сьогодні в Южному відбулося засідання атестаційної комісії
15:35
В Южному відбулася робоча зустріч з представниками центру зайнятості та КП “Южненське узбережжя”
09:14
АТ «ОПЗ» ЗАПРОШУЄ НА РОБОТУ
13:05
🚑В Южному працюватиме мобільна медична бригада: місцеві можуть отримати безкоштовні послуги
10:30
Южненські спортсмени посіли призові місця на Чемпіонаті України з вільної боротьби
09:43
В Южному провели інтелектуальну гру-вікторину (ФОТО)
09:18
🇺🇦 12 квітня у Чернівцях відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад, в якому взяв участь Президент України Володимир Зеленський.
19:34
Служба зайнятості Южного сприяє компанії«Робота для ВПО: ти потрібен!»
10:38
Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію. Що він передбачає?
11:43
Одеса відзначає 80-ту річницю звільнення від нацистських окупантів
08:04
🕯️ГРОМАДА ПРОЩАЄТЬСЯ З ЗАХИСНИКОМ УКРАЇНИ…
16:26
Благодійний фонд «Серце Южного» продовжує робити добрі справи
20:13
В Южненській громаді з’явився молодіжний простір
10:28
Южненська громада провела в останню путь загиблого військового Анатолія Пашали
08:33
Комітет Верховної Ради підтримав перейменування семи міст
09:29
В Одеській області викрили схему ухилення від служби шляхом довідок
18:53
Створення е-кабінету, “зникнення” обмежено придатних та зниження призовного віку: президент підписав низку законів
09:00
Дитячий садок в Южному відкриває набір дітей на наступний навчальний рік
Больше новостей

В Южному родичі військовослужбовців підготували звернення до влади та провели пікет (фото)

Фото / Новости Южного
108
0

В неділю, 24 березня, в нашому місті вчетверте відбувся пікет в підтримку встановлення справедливих граничних термінів служби без Ставки та добровільної демобілізації після 18 місяців служби. По Україні така акція пройшла в дев’ятий раз і охопила такі міста: Львів, Одеса, Кам’янське, Чернівці, Вінниця, Новодністровськ, Хмельницький, Дніпро, Миколаїв, Харків, Київ, Полтава, Рівне, Кропивницький, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Кременчук, Тернопіль, Кривий Ріг, Суми, Луцьк.

Дружини та матері южненських військовослужбовців, які з початку повномасштабного вторгнення боронять Україну в лавах ЗСУ, пройшлися мирною ходою центром міста. Учасниць було семеро. В руках тримали плакати, на яки[ було написано: «36 місяців за рішенням Ставки – це вирок, вимагаємо встановлення чіткого терміну служби», «Вимагаємо встановлення граничних термінів служби без Ставки», «36 місяців – це не про справедливість». Жінки виступають за те, щоб термін військової служби був 18 місяців замість 36, як це передбачає законопроєкт про посилення мобілізації. Як розповіла Yuzhny.info координаторка пікету Валентина Лебедь, цього разу активістки підготували звернення до представників державної влади та підписалися під ним. Крім того, минулого разу вони надіслали листа і на ім’я Южненського міського голови Володимира Новацького.

Валентина Лебедь: «Ми підготували звернення, прописуємо тут, аби в тилу рахувався день за день, в районі виконання бойових завдань один день за два, на лінії зіткнення один день за три дні, перебування на лікуванні та реабілітації – один день за три дні, відпустку теж рахувати день за день. Минулого разу, як й інші жінки по Україні, ми звернулися до нашого міського голови з приводу правок до законопроєкту про мобілізацію, який зараз перебуває на розгляді профільного комітету. Ми зібрали під зверненням до Володимира Новацького більше 130 підписів. Нам місцевий депутат пояснив, що кожен очільник громади має право написати від себе особисто листа на ім’я президента Володимира Зеленського щодо правок, ми хотіли, аби наш міський голов зробив це і тим самим допоміг нам. Я думала, що до таких пікетів в Южному приєднається більше жінок, але деякі з них бояться. Я розмовляла з мамою одного військовослужбовця, вона сказала, що остерігається брати участь в таких акціях, буцімто, це може негативно вплинути на її сина. Але в нас мирна хода, ми владу не критикуємо, а лише закликаємо встановити справедливі терміни служби для наших чоловіків, які виснажені, яким потрібен відпочинок. Влада затягує розгляд законопроєкту про мобілізацію, зараз на розгляді близько чотирьох тисяч правок, все це час… Спочатку нардепи обіцяли завершити їх розгляд в лютому, тоді було дві тисячі правок, потім кількість збільшилась, тепер обіцяють, що в квітні».

Законопроєкт про мобілізацію, який зараз перебуває на розгляді комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, найімовірніше, потрапить на розгляд ВР на початку квітня і може бути остаточно ухвалений через місяць. Про це заявив член комітету Олександр Федієнко, передає «Інтерфакс-Україна».

«Ми зупинилися десь на 2100-х правках. Тобто мої прогнози поки що підтверджуються, що на початку квітня проєкт потрапить уже на розгляд до парламенту. Далі там, звичайно, будуть якісь політичні дебати, і якщо буде повне проходження законопроєкту, то там буде, як я думаю, 500-600 правок, не менше. Я думаю, що десь середина квітня, десь кінець, він вийде вже на фінальну стадію і буде проголосований», – заявив Федієнко в ефірі телемарафону в суботу, 23 березня.

0 комментариев

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.