Последние новости

11:47
В Южному провели в останню путь 43-річного бійця Юрія Стецюка (фото)
11:13
Українські жінки можуть отримати 100 тисяч гривень — умови програми
10:32
В Южному за рахунок бюджету хочуть надати фінансову підтримку поліції
09:42
Пенсії з інвалідності перерахували: хто отримає у квітні понад 15 тисяч гривень
09:29
Петиція про присвоєння звання Героя України южненцю Геннадію Степанову набрала необхідну кількість голосів
18:33
Южненська громада цього тижня попрощається з військовим Юрієм Стецюком
16:52
В Южному в День театру відбудеться “Театральний капусняк”
13:52
Новацький під час звітування відповів на запитання жителів Южненської ОТГ та ЗМІ
16:20
Южненська громада втратила свого Захисника Анатолія Пашали
12:33
Нові меблі, мультимедійне обладнання, шкільні змагання: в Южному внесли зміни до Програми розвитку освіти
11:49
Обмежено придатним потрібно протягом 9 місяців повторно пройти медогляд: ВР ухвалила відповідний закон
11:38
Поступове зростання тарифів на комуналку: про що домовився уряд з МВФ
11:05
В Южному родичі військовослужбовців підготували звернення до влади та провели пікет (фото)
08:42
На Одещині діють екстрені відключення світла, ситуація в енергосистемі складна
18:31
Надвечір ворог застосував балістику по Одещині, виникла пожежа
12:52
Южненська студія телебачення “МИГ” прозвітувала про роботу за 2023 рік
11:06
В Южненській ОТГ озвучили, скільки коштів витратили на підтримку ЗСУ
10:14
В Южному тимчасово вимкнуть вуличне освітлення та призупинять роботу декілька об’єктів
12:03
Міськарада втретє оголосить конкурс на вибір оператора з вивезення сміття з Сичавки і Кошар
11:12
319 приписів та 152 протоколи: в Южному «Муніципальна варта» прозвітувала про роботу за 2023 рік
15:47
В Києві профільний комітет обрав назву для Южного, але остаточне рішення – за ВР
12:51
В міськраді оприлюднили дані щодо чисельності населення Южненської ОТГ
12:11
В Україні запрацювала Єдина ветеранська лінія: з якими питаннями можна звертатися
11:48
Середньомісячна зарплата в Южненській ОТГ за 2023 рік знизилась на 9%
10:31
Южненські депутати наприкінці березня зберуться на засідання сесії
15:51
Перехід на літній час 2024 в Україні: коли потрібно переводити годинник
13:59
Мер Южного готується звітувати перед громадою: жителям пропонують поставити наболілі запитання
12:41
На «ЮТКЕ» розповіли, коли планується завершити опалювальний сезон в Южному
11:32
Орган самоорганізації населення МІЗу прозвітує про свою діяльність перед Южненською міськрадою
10:35
«Муніципальну варту» в Южному готуються оптимізувати, скоротивши штат працівників
Больше новостей

В Южному стався конфлікт між ОСББ та приватною школою для дітей

Новости Южного
264
0

В житловому будинку по проспекту Миру, 13 виник конфлікт. 30 серпня мешканці шістнадцятиповерхівки викликали правоохоронців та представників «Муніципальної варти» через те, що побачили, як в їхньому будинку облаштовують окремий вхід до одного з приміщень на першому поверсі. Там нещодавно відкрилася філія миколаївської школи дитячого розвитку «Дітвора». Деякі мешканці будинку висловились проти встановлення сходинок. В момент нашого знаходження на місці, люди висловились, що ці сходи заважатимуть їм проходити повз свого будинку і зазначили, що не розуміють доцільності облаштовування окремого входу, якщо в багатоповерхівці поряд є під’їзд, через який зараз діти заходять в цю школу.

Керівництво школи, яка місяць тому відкрилась в приміщенні цього будинку, в свою чергу пояснило Yuzhny.info, що проти будь-яких конфліктів і має на меті лише покращити умови для своїх відвідувачів. Директорка закладу Юлія показала нам, що зсередини приміщення були передбачені двері та вихід, тому як тільки заїхали туди, вирішили облаштувати окремий вхід, але не думали, що реакція деяких мешканців дому буде негативною.

«Наш орендодавець хоче зробити нам сходи, мешканцям дому не сподобалось, що ми робимо тут окремий вхід. Дозвіл на ці роботи є, але як виявилось вчора, немає дозволу саме від екологів. Ми наразі призупинили всі роботи і дочекаємось отримання дозволу з відділу екології. Мешканці сказали, що їм не подобається, що тепер вони не можуть проходити під вікнами дому, хоча, на скільки я знаю, по техніці безпеки не можна цього робити. Нам також озвучили, що ми “несерйозна контора”, бо не підписали з головою ОСББ договір, хоча ми працюємо як ФОП вже сім років, ми самі з Миколаєва, тут в Южному опинилися через війну і вирішили відкрити філію нашої школи. Ми не збираємося ні з ким сваритися, хотіли зробити, як краще», – озвучила Юлія Сурант, директорка школи дитячого розвитку «Дітвора».


Окрім сходів, постало питання газону і кущів, що ростуть поряд з уже встановленими сходами. В школі нам розповіли, що власноруч пересадили декілька зелених насаджень. Проте, як пояснили нам у відділі екології Южненської міськради, самостійно без отримання відповідного дозволу проводити такі роботи заборонено.

«У них в проєкті не прописано, що вони будуть пересаджувати дерева, немає дозвільних документів на будь-які дії щодо зелених насаджень, але вони вже пересадили тую. Вони будуть класти плитку, аби зробити доріжку, але там є газон, на всі ці роботи потрібно отримати спочатку дозвіл. Я поспілкувалась з їхнім виконробом, пояснила, що саме їм потрібно внести в проєкт. Там ще посеред сходів росте кущ, його треба буде теж пересаджувати. В кожному проєкті є відповідний розділ – «Охорона навколишнього середовища». Їм спочатку треба внести зміни до вже існуючого проєкту, потім надати заяву до ЦНАПу, вже потім ми створюємо спеціальну комію, виходимо на місце і по результатам огляду даємо або ж не даємо дозвіл. Така процедура і її треба дотримуватись. Якщо вони все зроблять, як це передбачено, то ніяких претензій в нас не буде і ми готові будемо надати дозвіл», – пояснила Надія Мічуда, начальниця відділу екології управління архітектури та містобудування Южненської міськради.

Школа працює в нашому місті близько місяця (святкове її відкриття відбулось 6 серпня), тут облаштовано три кімнати, дві з них – для занять з дітьми різного віку, третя – для батьків, які чекають свої дітей, поки ті навчаються. Також при вході є рецепція, де адміністраторка Анна надає необхідну консультацію щодо роботи закладу. Перш ніж зарахувати дитину до школи, тут проводять діагностичне заняття (безкоштовно), аби визначити до якої саме групи її визначити. Заняття тривають близько години, у батьків є змога в цей час почекати свого малюка та випити кави в стінах школи. Детальніше про роботу цього приватного закладу можна дізнатися на сторінці школи в Instagram за посиланням – instagram.com/ditvora_yuzhne.

«Ми приймаємо діток віком від двох років до третього класу. Є вивчення англійської мови, розвиваючі заняття, підготовка до школи і допомога школярам. Перш ніж записатися до школи, ми проводимо діагностику і вже потім визначаємо, до якої саме групи зарахувати. Нам треба розуміти, що дитина вже вміє, які саме ставлять цілі батьки, над чим треба більш посилено попрацювати і т.д. Якщо говорити про підготовку до школи, то в нас три різнорівневі групи. У зв’язку з карантином, який був, потім широкомасштабною війною і переходом на онлайн навчання, звичайно, наші послуги є актуальними. До нас дуже багато звертається батьків саме тих школярів, які зараз йдуть в другий клас, бо дитина за перший рік навчання багато не змогла засвоїти через низку обставин в країні. В нас зараз навчається немало дітей, які стали вимушеними переселенцями, приїхали з Миколаєва, Херсона, Луганської області. Станом на серпень в нас займається близько 30 дітей, прогнозуємо, що у вересні стане більше. В школі працює чотири педагога. Ми даємо діткам домашнє завдання, але стараємося їх стимулювати, тому за кожне виконане даємо наліпку. Коли вони назбирають десять таких наліпок, то ми вручаємо подарунок.

Одна з наших особливостей ще в тому, що ми не змушуємо батьків нічого купувати, ніяких зошитів, підручників. Все необхідне ми самі надаємо тут в школі. Заняття в нас проходять як очно, так і в онлайн форматі. Моя донька теж пішла в школу тут в Южному, в перший клас. Наша школа в Миколаєві через ракетні обстріли зазнала руйнівних пошкоджень, нашої школи вже немає… Нам дуже подобається ваше місто, приємно здивована тією чистотою та благоустроєм, який тут є, такою великою кількістю скверів, дитячих та спортивних майданчиків. Вражена, що на кожному кроці встановлені урни для сміття, в нас в Миколаєві такого немає, а тут просто через кожні декілька метрів вони передбачені. Звичайно милуємося й морем, тут унікальне повітря, хочеться щодня йти на набережну і просто дихати ним, відучавти цей неймовірний запах моря», – поділилася з нами Юлія Сурант, директорка школи дитячого розвитку «Дітвора».










0 комментариев

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.