Последние новости

20:58
Ракетний удар зруйнував ємності з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки, повідомили у Міністерстві відновлення України.
17:26
В Южному співробітники КП «Екосервіс» висадили 3000 квітів у різних локаціях нашого міста
15:17
Засідання комісії в Южненській громаді: результати обговорення плати за землю
08:17
Южненська громада отримала 140 ноутбуків від ЮНІСЕФ!
15:41
Сьогодні в Южному відбулося засідання атестаційної комісії
15:35
В Южному відбулася робоча зустріч з представниками центру зайнятості та КП “Южненське узбережжя”
09:14
АТ «ОПЗ» ЗАПРОШУЄ НА РОБОТУ
13:05
🚑В Южному працюватиме мобільна медична бригада: місцеві можуть отримати безкоштовні послуги
10:30
Южненські спортсмени посіли призові місця на Чемпіонаті України з вільної боротьби
09:43
В Южному провели інтелектуальну гру-вікторину (ФОТО)
09:18
🇺🇦 12 квітня у Чернівцях відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад, в якому взяв участь Президент України Володимир Зеленський.
19:34
Служба зайнятості Южного сприяє компанії«Робота для ВПО: ти потрібен!»
10:38
Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію. Що він передбачає?
11:43
Одеса відзначає 80-ту річницю звільнення від нацистських окупантів
08:04
🕯️ГРОМАДА ПРОЩАЄТЬСЯ З ЗАХИСНИКОМ УКРАЇНИ…
16:26
Благодійний фонд «Серце Южного» продовжує робити добрі справи
20:13
В Южненській громаді з’явився молодіжний простір
10:28
Южненська громада провела в останню путь загиблого військового Анатолія Пашали
08:33
Комітет Верховної Ради підтримав перейменування семи міст
09:29
В Одеській області викрили схему ухилення від служби шляхом довідок
18:53
Створення е-кабінету, “зникнення” обмежено придатних та зниження призовного віку: президент підписав низку законів
09:00
Дитячий садок в Южному відкриває набір дітей на наступний навчальний рік
08:15
За перший квартал 2024 року українським коридором експортовано понад 22 млн тонн вантажів
15:22
Кікбоксери з Южного отримали 20 перемог на Чемпіонаті України
12:58
Мільйони на допомогу: заступник міського голови Южного Леонід Нейков прозвітував, куди виділили кошти з місцевого бюджету
11:31
Що зміниться в Україні з 1 квітня 2024: перерахунок пенсій, зростання податків і демобілізація та ін.
11:41
Україна в неділю 31 березня переходить на літній час
21:36
ДТЕК Одеські електромережі не відключать від електроенергії мешканців гуртожитку по вул. Будівельників, 7.
12:34
В Южному відзначили посмертно трьох захисників
11:47
В Южному провели в останню путь 43-річного бійця Юрія Стецюка (фото)
Больше новостей

В Южному затвердили бюджет на 2023 рік, який суттєво зменшиться

Новости Южного
223
0

До початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України дохідна і видаткова частини бюджету Южненської ОТГ на 2022 рік складала 616 млн гривень. На 2023 рік дохідна та видаткова частини плануються на загальну суму 440 млн гривень. Зменшення в порівнянні з поточним роком становить 176 млн гривень. Про це доповіла під час засідання сесії заступниця міського голови-начальниця фінансового управління Южненської міськради Людмила Паскаль.

«Проблемним питання формування бюджету на наступний рік є те, що показники обсягу освітньої субвенції з державного бюджету на даний час не доведені. Тобто, до цього бюджету, який ми приймаємо, ще будуть вноситись зміни. Розрахунок реверсної дотації (кошти, що передаються до державного бюджету з місцевих бюджетів – ред.) на 2023-й становить 37,1 млн гривень, що на 62 млн менше, ніж у поточному році. Не зважаючи на складні умови в країні, соціальний захист та забезпечення населення залишається одним з ключових пріоритетів діяльності місцевої влади. Найбільш питому вагу видаткової частини загального фонду бюджету нашої громади (260,5 млн гривень) складають видатки соціальної спрямованості. Це 61 відсоток видатків, вони будуть направлені на такі галузі: соцзахист та соцзабезпечення населення, освіта, охорона здоров’я, культура і мистецтво, фізкультура і спорт. До проєкту бюджету на 2023 рік включені видатки на зарплату з нарахуваннями працівникам бюджетної сфери та комунальних підприємств в повному обсязі на рівні поточного року (268 млн гривень). Ми продовжуємо виплати для працівників міської лікарні в якості матеріального стимулювання з метою збереження персоналу медзакладу (17,3 млн гривень). В межах наявної фінансової можливості передбачено кошти на забезпечення харчовими продуктами громадян, які страждають на рідкісні орфанні захворювання (1,1 млн гривень).

На виконання місцевої програми в межах галузі «Соцзахист та соцзабезпечення» передбачено видатки на суму 11,7 млн гривень, в тому числі: оздоровлення та відпочинок дітей громади, соцзахист окремних категорій населення (в рамках програми будуть збережені виплати пораненим військовослужбовцям та сім’ям загиблих, при народженні дитини тощо). В складних умовах обмеженого бюджету було прийнято в комунальну власність громади спорткомплекс «Олімп» та надана можливість спрямування більше 23 млн гривень для утримання в належному стані мережі спортивних споруд. В зв’язку з продовженням дії воєнного стану для контролю за дотриманням правопорядку в Южненській ОТГ продовжена робота спецформування КП «Муніципальна варта», на це передбачено 17,3 млн гривень», – доповіла Людмила Паскаль.

Бюджет Южненської громади на наступний рік був затверджений на засіданні виконкому і сесії міськради. Найбільшу питому вагу у видатковій частині загального фонду бюджету нашої громади (260,5 млн грн) складають видатки соціальної спрямованості.

Освіта

Всього обсяг видатків загального фонду в проєкті бюджету ОТГ запланований на 2023 рік в цілому по галузі «Освіта» на суму 151 430,0 тис. гривень, що в порівнянні з 2022 роком менше  на 14 996,5 тис. гривень.

Охорона здоров’я

З метою забезпечення видатків на проведення місцевих програм, функціонування установ охорони здоров’я та підтримки комунальних некомерційних підприємств охорони здоров’я в проєкті бюджету на 2023 рік за рахунок власних доходів бюджету громади заплановані видатки в сумі 26 171, 9 тис. гривень.

ЗМІ      

На  засоби масової інформації з місцевого бюджету у 2023 році планується виділити кошти на суму 3 млн гривень. Мова йде про міську програму підтримки аудіовізуальних засобів масової інформації – комунальне підприємство «Южненська  міська студія телебачення «МИГ».

Культура

На утримання установ  культури та культурно-масові заходи на наступний рік планується виділити з місцевого бюджету видатки на загальну суму  30 129,8 тис. гривень, що в порівнянні з 2022 роком менше на 3 969,3 тис. гривень

Фізична культура і спорт

Прогнозний обсяг видатків, що планується виділити з місцевого бюджету на фізичну культуру та спорт  на 2023 рік складає 32 512,0 тис. гривень, що в порівнянні з 2022 роком більше на 13 684,8 тис. гривен).

Соціальний захист

Соціальний захист та соціальне забезпечення населення залишається одним із ключових пріоритетів діяльності міської влади. Ефективний соціальний захист – це не лише гарантовані державою соціальне забезпечення (пенсії, виплати, доплати) і створена мережа надання соціальних послуг, а й комплекс заходів, що здійснюються на місцевому рівні за рахунок коштів місцевого бюджету шляхом надання додаткових гарантій соціального захисту жителям громади.

По галузі «Соціальний захист  та соціальне забезпечення» передбачено видатки в розмірі 20 259,2 тис. грн, що менше на 1 244,1  тис. гривень, ніж у 2022 році.  На забезпечення соціальними послугами за місцем проживання громадян, які не здатні до самообслуговування у зв’язку з похилим віком, хворобою, інвалідністю передбачаються видатки у сумі – 62,1 тис. гривень.

Житлово-комунальне господарство

На реалізацію програм в галузі ЖКГ у 2023 році передбачається 36 035,3 тис. гривень, з них:     


Забезпечення діяльності водопровідно-каналізаційного господарства, в тому числі 304,6 тис. гривень.
Благоустрій територій міста 33 913,7 тис. гривень.
Поточне утримання міських доріг 1 799,0 тис. гривень.

Заходи громадського порядку та безпеки

На час дії воєнного стану та протягом року після його скасування продовжено функціонування відділу муніципальної охорони (безпеки) КП «Муніципальна варта». На виконання повноважень за рахунок коштів місцевого бюджету заплановано видатки на загальну суму – 17,3 млн гривень.  

0 комментариев

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.