Последние новости

12:59
⚓️ 45 млн тонн вантажів експортовано Українським коридором до 44 країн світу.
20:28
🏦Програма «ВЛАСНА СПРАВА» – це реальність і вона працює!
12:39
До уваги споживачів м. Южне!
13:15
Сьогодні в Южному відбувся мітинг – реквієм, приурочений до Дня Пам’яті та примирення у МПК «Дружба».
12:39
🕯️Сьогодні на еспланаді памʼяті відкрили ще дві конструкції зі світлинами наших полеглих захисників.
22:11
Кабмін виділив Фонду державного майна 168 млн гривень на утримання аміакопроводу Тольятті-Одеса в належному стані.
15:47
19 квітня близько 15:00 години було завдано удару балістичною ракетою по сінгапурському агропромисловому підприємстві на Одещині, яке спеціалізується на виготовлені та перевалці рослинних олій
11:13
Благодійний Фонд «Серце Южного» роздав пасочки на святкування Великодня декільком бригадам
07:39
Інспектори Одеське районне управління ГУ ДСНС України в Одеській області провели заняття в Новобілярській гімназії Южненської міської ради Одеського району Одеської області.
13:27
ДП “МТП “Південний” вітає свою колегу, Олену САМУНЬ, із важливою подією у її житті – виходом першої поетичної збірки під назвою «Відблиски»!
10:24
💫 З Воскресінням Христовим щиро Вас вітаємо! Великдень 2024
15:31
Центром професійного розвитку педагогічних працівників було організовано проведення першого конкурсу VI обласного фестивалю «Педагогічна надія Одещини» на територіальному рівні
15:19
У травні 2024 року продовжать отримувати виплати на проживання ті внутрішньо переміщені особи (ВПО), кому вони призначені автоматично, і ті, хто писав заяву на їхнє продовження.
09:45
В одному так званому «ЗМІ» зʼявилося гарне політичне гасло «ЮЖНЕНСЬКІ ДЕПУТАТИ РАЗОМ ІЗ НАРДЕПОМ ВИБОРЮЮТЬ НАЗВУ «ПІВДЕННЕ». І хто ж ці депутати?
15:45
В Южному відкрився “дзеркальний туалет”
13:50
В ДП «МТП «Південний» провели масштабне навчання з ліквідації надзвичайної ситуації – гасіння пожежі внаслідок обстрілу
14:58
Із самого ранку на будівельному об’єкті біля магазину «Казка» триває робота. На місці співробітники підрядної організації, представники УКБ ЮМР, газової служби та секретар міської ради Ігор Чугунніков
14:59
🏆19-річний южненський байдарочник Владислав ВОЛОШИН (тренери – Сергій МАЛЬКОВ, Сергій ЧЕРНИШОВ) став переможцем Кубка України та відправиться на олімпійський відбір!🇺🇦
17:53
В Южненській громаді планують додати ще 1,2 мільйона гривень на виплати неповнолітніх дітей полеглих Героїв🇺🇦
14:27
Петиція про присвоєння звання Героя України южненцю МАЗУРОВУ СЕРГІЮ набрала необхідну кількість голосів.
09:14
🇺🇦🏆 ЗАВОДЧАНИН ВИБОРОВ ЗОЛОТО НА ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ ІЗ СУДНОМОДЕЛІЗМУ
09:58
💨🌳Сильний вітер повалив дерево в Южному
08:13
🚣🏻19-річний южненський веслувальник – один з головних претендентів на участь в олімпійському відборі
13:35
“Соціальний” автобус в Южному курсуватиме за новим графіком
20:58
Ракетний удар зруйнував ємності з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки, повідомили у Міністерстві відновлення України.
17:26
В Южному співробітники КП «Екосервіс» висадили 3000 квітів у різних локаціях нашого міста
15:17
Засідання комісії в Южненській громаді: результати обговорення плати за землю
08:17
Южненська громада отримала 140 ноутбуків від ЮНІСЕФ!
15:41
Сьогодні в Южному відбулося засідання атестаційної комісії
15:35
В Южному відбулася робоча зустріч з представниками центру зайнятості та КП “Южненське узбережжя”
Больше новостей

Мобілізація і бронювання: в Южному пройшла нарада за участю керівників підприємств

Новости Южного
363
0

В Южненській міськраді 8 лютого відбулось засідання під головуванням заступника начальника Одеської районної військової адміністрації Олексія Мацулевича. На зустріч запросили керівників бюджетоутворюючих підприємств громади (зокрема порту “Южний”, АТ “ОПЗ”, ТОВ “Дельта Вілмар”) та комунальних. Також участь в нараді взяли представники міської влади і профільних управлінь. Обговорювались питання бюджету громади, економічної ситуації в умовах воєнного стану, а також щодо виконання заходів з мобілізації і оновлені правила бронювання працівників підприємств. Подібні наради вже відбулися в Овідіополі, Біляївці, Чорноморську.

Під час засідання начальниця фінансового управління РВА Олена Грищенко доповіла про підсумки виконання місцевих бюджетів громад Одеського району за 2022 рік та перспективи наповнення бюджетів у 2023 році. Заступниця міського голови-начальниця фінуправління Южненської міськради Людмила Паскаль в свою чергу прозвітувала про наповнення бюджету нашої громади в умовах воєнного стану, а начальниця управління економіки Наталя Гнеушева доповіла про економічний стан Южненської ОТГ.

Однією з основних тем наради стала мобілізація та її поточні завдання. Олексій Мацулевич надав роз’яснення щодо здійснення заходів з обліку, оповіщення, бронювання військовозобов’язаних. На засіданні прозвучало, що необхідно посилити взаємодію між центром комплектування (військоматом), органами місцевої влади, підприємствами. Він також повідомив, що в Україні стартувала національна кампанія «Гвардія наступу», під час якої набиратимуть військовослужбовців до штурмових підрозділів Національної гвардії, Держприкордонслужби та Нацполіції. Представники цих підрозділів почали працювати в опорних ЦНАПах. На основі наявних бригад будуть створюватися додаткові підрозділи. Вони будуть набиратися тільки з найбільш мотивованих патріотично налаштованих громадян, тобто добровольців, які виявлять бажання вступити до лав цих підрозділів.

«Вони будуть сформовані, всім забезпечені, в тому числі зарплатою, соцпільгами. Також будуть проходити навчання протягом двох місяців, після чого можуть бути застосовані у заходах забезпечення територіальної цілісності нашої країни.

На великих підприємствах, де кількість робітників перевищує 50 осіб, мають бути в штаті спеціалісти, які ведуть мобілізаційний облік і виконують низку завдань під час мобілізації. Щодо органів місцевого самоврядування, також має бути такий працівник (в Южненській міськраді він є). Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування», владі делеговані повноваження статтею 36 щодо мобілізаційних заходів і відповідальна особа, яка їх проводить, має звітувати керівнику громади і вони несуть відповідальність за ці заходи. Останні запити, які ми надсилали в громади щодо надання даних стосовно виконаної роботи в цьому напрямку (оповіщення, взаємодії з центрами комплектування), ми збираємо для аналізу і прийняття відповідних рішень», – озвучив Олексій Мацулевич.

Заступник начальника Одеської РВА також дав роз’яснення щодо постанови Кабміну №76. Нагадаємо, 27 січня 2023 року уряд прийняв постанову щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час, якою затверджено Порядок бронювання військовозобов’язаних.

Правила бронювання:


подаватися на бронювання співробітників можуть не лише державні структури та підприємства, що виробляють товари для ЗСУ або виконують “мобілізаційні завдання” (тобто так чи інакше працюють на підтримку сектору оборони), а й компанії, що отримали статус “критично важливих для економіки”
визначено конкретний відсоток працівників, яких можна бронювати – 50% від кількості військовозобовʼязаних, а не 40%, як раніше. Кабмін допускає і більш високий відсоток, але лише “у разі обґрунтованої потреби”. Важливе доповнення, якого не було раніше — топ-керівники підприємств чи держструктур підлягають бронюванню незалежно від військового звання, віку та військово-облікової спеціальності
зазначено конкретні терміни бронювання – шість місяців.
підприємства паливно-енергетичного комплексу не підпадають під обмеження кількості заброньованих осіб

Для віднесення до критично важливих підприємство має відповідати мінімум трьом із наступних критеріїв:

1) понад 1,5 млн євро податків, сплачених до державного і місцевих бюджетів протягом року, крім митних платежів;

2) понад 32 млн євро надходжень за минулий рік (крім кредитів і позик);

3) підприємство має стратегічне значення для економіки та безпеки держави (перелік таких об’єктів затверджено постановою Уряду від 4 березня 2015 р. № 83);

4) підприємство має важливе значення для галузі національної економіки чи задоволення потреб територіальної громади (критерії встановлюються органами виконавчої влади, іншими державними органами);

5) відсутність заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування;

6) середня заробітна плата на підприємстві за останній календарний квартал – не менше розміру середньої заробітної плати у регіоні за IV квартал 2021 р.;

7) підприємство є резидентом Дія Сіті.

У випадку відповідності мінімум трьом із вказаних критеріїв підприємство має подати звернення до профільного органу, який приймає остаточне рішення та визначає підприємство критично важливим.

При цьому, бронюванню не підлягають військовозобов’язані працівники, які:


вже мають посвідчення про відстрочку від призову на час мобілізації та воєнний час з інших підстав;
мають дефіцитні військово-облікові спеціальності.

0 комментариев

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.