Последние новости

12:59
⚓️ 45 млн тонн вантажів експортовано Українським коридором до 44 країн світу.
20:28
🏦Програма «ВЛАСНА СПРАВА» – це реальність і вона працює!
12:39
До уваги споживачів м. Южне!
13:15
Сьогодні в Южному відбувся мітинг – реквієм, приурочений до Дня Пам’яті та примирення у МПК «Дружба».
12:39
🕯️Сьогодні на еспланаді памʼяті відкрили ще дві конструкції зі світлинами наших полеглих захисників.
22:11
Кабмін виділив Фонду державного майна 168 млн гривень на утримання аміакопроводу Тольятті-Одеса в належному стані.
15:47
19 квітня близько 15:00 години було завдано удару балістичною ракетою по сінгапурському агропромисловому підприємстві на Одещині, яке спеціалізується на виготовлені та перевалці рослинних олій
11:13
Благодійний Фонд «Серце Южного» роздав пасочки на святкування Великодня декільком бригадам
07:39
Інспектори Одеське районне управління ГУ ДСНС України в Одеській області провели заняття в Новобілярській гімназії Южненської міської ради Одеського району Одеської області.
13:27
ДП “МТП “Південний” вітає свою колегу, Олену САМУНЬ, із важливою подією у її житті – виходом першої поетичної збірки під назвою «Відблиски»!
10:24
💫 З Воскресінням Христовим щиро Вас вітаємо! Великдень 2024
15:31
Центром професійного розвитку педагогічних працівників було організовано проведення першого конкурсу VI обласного фестивалю «Педагогічна надія Одещини» на територіальному рівні
15:19
У травні 2024 року продовжать отримувати виплати на проживання ті внутрішньо переміщені особи (ВПО), кому вони призначені автоматично, і ті, хто писав заяву на їхнє продовження.
09:45
В одному так званому «ЗМІ» зʼявилося гарне політичне гасло «ЮЖНЕНСЬКІ ДЕПУТАТИ РАЗОМ ІЗ НАРДЕПОМ ВИБОРЮЮТЬ НАЗВУ «ПІВДЕННЕ». І хто ж ці депутати?
15:45
В Южному відкрився “дзеркальний туалет”
13:50
В ДП «МТП «Південний» провели масштабне навчання з ліквідації надзвичайної ситуації – гасіння пожежі внаслідок обстрілу
14:58
Із самого ранку на будівельному об’єкті біля магазину «Казка» триває робота. На місці співробітники підрядної організації, представники УКБ ЮМР, газової служби та секретар міської ради Ігор Чугунніков
14:59
🏆19-річний южненський байдарочник Владислав ВОЛОШИН (тренери – Сергій МАЛЬКОВ, Сергій ЧЕРНИШОВ) став переможцем Кубка України та відправиться на олімпійський відбір!🇺🇦
17:53
В Южненській громаді планують додати ще 1,2 мільйона гривень на виплати неповнолітніх дітей полеглих Героїв🇺🇦
14:27
Петиція про присвоєння звання Героя України южненцю МАЗУРОВУ СЕРГІЮ набрала необхідну кількість голосів.
09:14
🇺🇦🏆 ЗАВОДЧАНИН ВИБОРОВ ЗОЛОТО НА ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ ІЗ СУДНОМОДЕЛІЗМУ
09:58
💨🌳Сильний вітер повалив дерево в Южному
08:13
🚣🏻19-річний южненський веслувальник – один з головних претендентів на участь в олімпійському відборі
13:35
“Соціальний” автобус в Южному курсуватиме за новим графіком
20:58
Ракетний удар зруйнував ємності з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки, повідомили у Міністерстві відновлення України.
17:26
В Южному співробітники КП «Екосервіс» висадили 3000 квітів у різних локаціях нашого міста
15:17
Засідання комісії в Южненській громаді: результати обговорення плати за землю
08:17
Южненська громада отримала 140 ноутбуків від ЮНІСЕФ!
15:41
Сьогодні в Южному відбулося засідання атестаційної комісії
15:35
В Южному відбулася робоча зустріч з представниками центру зайнятості та КП “Южненське узбережжя”
Больше новостей

В Южному депутати зірвали сесію на підтримку колег, які виїхали за кордон

Новости Южного
224
0

О 10:00 в сесійній залі Южненської міськради мало відбутися засідання сесії, на яку винесено більше 120 питань, які стосуються життєдіяльності нашої громади, а також фінансової підтримки наших військових, що наразі в умовах війни є вкрай важливим і таким, що потребує якнайшвидшого прийняття рішення. Коли ці питання будуть розглянуті – тепер невідомо. Більшість депутатів зірвали сесію, продемонструвавши тим самим підтримку своїх колег «мандрівників», тих южненських депутатів, які перебувають за кордоном. Це 5 обранців: Віталій Кутателадзе, Інна Полякова, Анна Студнікова, Валентина Дешко, Тетяна Сергєєва. Вони покинули країну через війну, дехто з них виїхав за кордон ще до початку повномасштабного вторгнення РФ. Раніше цим депутатам давали можливість підключатися онлайн до сесії та брати в ній участь. Відтепер в засіданнях мають право брати участь тільки ті депутати, які знаходяться в Южному. За те, аби все ж таки відкрити сесію та приступити до роботи проголосувала меншість депутатів, а саме: Ілля Юрченко, Сергій Назаренко, Сергій Потушанський, Андрій Горивенко, Ігор Чугунников, міський голова Володимир Новацький.

Депутат від партії П.Порошенка «Європейська солідарність» Максим Кушнір перший, хто виступив зі зверненням на підтримку своїх колег, які вже більше року живуть в інших країнах. В інтерв’ю Yuzhny.info він прокоментував свою позицію.

«Коли почався воєнний стан, в перші місяці ми багато разів не збиралися, бо була надзвичайна небезпека, більша частина жінок-депутатів виїхала з країни. Коли нам вдалося зібрати раду після вторгнення ворога, ми проголосувати за зміни і надали можливість раді збиратися в онлайн режимі з двох причин: не порушувати конституційне право депутата брати участь в пленарному засіданні ради, не проводити засідання сесії під час загроз нападу ворога. Міський голова підтримував це, ми сесію проводили завжди в сховищі в «Олімпі» в режимі онлайн. Депутати були здивовані, чому на цю сесію було прийнято рішення одноосібно не проводити її онлайн в «Олімпі», а повернутися до сесійної зали, де немає укриття. Був Указ Президента щодо приведення в дію рішення РНБО, який забороняє виїзд депутатів за кордон, але хочу нагадати, що нормативно-правові акти не мають зворотної сили, вони прийняті після фактичного виїзду, якщо колеги депутати виявлять бажання повернутися в країну, вони це зроблять, якщо ні – підзаконний нормативно-правовий акт не стоїть вище закону», – озвучив Максим Кушнір.

Після зриву засідання Южненський міський голова покинув сесійну залу. В інтерв’ю Yuzhny.info Володимир Новацький озвучив, що про зрив сесії вже поінформував районну військову адміністрацію і вважає таку поведінку більшості представників депутатського корпусу провокацією. На думку міського голови, ті депутати, які сьогодні за кордоном і не мають можливості повернутися на Батьківщину або не хочуть це роботи, повинні відмовитися від своїх депутатських зобов’язань, в них нема морального права вносити свої пропозиції щодо життя громади і її жителів, якщо вони не володіють ситуацією на місці.

«Це вже другий раз в цій каденції депутати зривають сесію. Вперше це сталося як раз після виборів, як тільки депутати були обрані. Тепер аналогічна ситуація. Для мене це було несподіванкою. Я почав з’ясовувати причину, чим це визвано. Секретар ради Оксана Воротнікова (партія П.Порошенка «ЄС») сказала, що сесію не відкрили, бо на її думку, засідання треба проводити в онлайн режимі, щоб в ньому могли брати участь ті депутати, які знаходяться за кордоном. В нас є закон, що депутати не мають права виїжджати з країни, є Указ Президента. Зараз люди, яким заборонено виїжджати за межі України, не мають права приймати участь в обговоренні питань життєдіяльності громади, бо як вони можуть знати ситуацію, як живуть тут люди, наше місто, якщо вони перебувають далеко за межами країни? Є лідер в депутатському корпусі, цей депутат покинув країну з перших днів війни і тепер з-за кордону координує діяльність більшості южненських депутатів.

Ми сьогодні мали приймати рішення стосовно силових структур, наших військових, що передбачає виділення коштів для них з місцевого бюджету. Все це депутати «завалили». Це провокація, цим мають займатися правоохоронні органи. Під час війни такого бути не повинно! Я не можу зрозуміти одне, наші депутати – військовозобов’язані, які можуть і повинні служити, як і всі інші наші хлопці. Вони сидять сьогодні в залі, а за них в цей час хтось  воює, наша громада поховала вже більше 20 захисників, наші чоловіки там боряться за те, щоб ці тут зривали сесії і «перекривали кисень» життєдіяльності громади? Де справедливість? Треба брати автомат, йди на передову і захищати дітей, жінок, пенсіонерів, як всі, на рівні з іншими южненцями. А то виходить так, що наші хлопці віддають своє життя за тих, хто може воювати, але сьогодні сидить в сесійній залі. Депутати, які тут – не мають броні, вони зобов’язані служити, зараз всі мають ставати на захист країни, немає привілей ні в кого, бо в Україні війна! Але вони хочуть проявляти себе в іншій справі, демонструвати свою правоту і значимість, зірвавши сесію», – озвучив Володимир Новацький.


Більшість депутатів має намір написати звернення на ім’я міського голови з підписами, аби сесія проводилась в онлайн режимі.

Нагадаємо, в кінці січня цього року Володимир Зеленський у своєму зверненні озвучив, що їздити за кордон із недержавною метою посадовцям більше не вдасться. Детальніше читайте за посиланням – https://www.president.gov.ua/news/yizditi-za-kordon-iz-nederzhavnoyu-metoyu-posadovcyam-bilshe-80577

0 комментариев

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.