Последние новости

12:59
⚓️ 45 млн тонн вантажів експортовано Українським коридором до 44 країн світу.
20:28
🏦Програма «ВЛАСНА СПРАВА» – це реальність і вона працює!
12:39
До уваги споживачів м. Южне!
13:15
Сьогодні в Южному відбувся мітинг – реквієм, приурочений до Дня Пам’яті та примирення у МПК «Дружба».
12:39
🕯️Сьогодні на еспланаді памʼяті відкрили ще дві конструкції зі світлинами наших полеглих захисників.
22:11
Кабмін виділив Фонду державного майна 168 млн гривень на утримання аміакопроводу Тольятті-Одеса в належному стані.
15:47
19 квітня близько 15:00 години було завдано удару балістичною ракетою по сінгапурському агропромисловому підприємстві на Одещині, яке спеціалізується на виготовлені та перевалці рослинних олій
11:13
Благодійний Фонд «Серце Южного» роздав пасочки на святкування Великодня декільком бригадам
07:39
Інспектори Одеське районне управління ГУ ДСНС України в Одеській області провели заняття в Новобілярській гімназії Южненської міської ради Одеського району Одеської області.
13:27
ДП “МТП “Південний” вітає свою колегу, Олену САМУНЬ, із важливою подією у її житті – виходом першої поетичної збірки під назвою «Відблиски»!
10:24
💫 З Воскресінням Христовим щиро Вас вітаємо! Великдень 2024
15:31
Центром професійного розвитку педагогічних працівників було організовано проведення першого конкурсу VI обласного фестивалю «Педагогічна надія Одещини» на територіальному рівні
15:19
У травні 2024 року продовжать отримувати виплати на проживання ті внутрішньо переміщені особи (ВПО), кому вони призначені автоматично, і ті, хто писав заяву на їхнє продовження.
09:45
В одному так званому «ЗМІ» зʼявилося гарне політичне гасло «ЮЖНЕНСЬКІ ДЕПУТАТИ РАЗОМ ІЗ НАРДЕПОМ ВИБОРЮЮТЬ НАЗВУ «ПІВДЕННЕ». І хто ж ці депутати?
15:45
В Южному відкрився “дзеркальний туалет”
13:50
В ДП «МТП «Південний» провели масштабне навчання з ліквідації надзвичайної ситуації – гасіння пожежі внаслідок обстрілу
14:58
Із самого ранку на будівельному об’єкті біля магазину «Казка» триває робота. На місці співробітники підрядної організації, представники УКБ ЮМР, газової служби та секретар міської ради Ігор Чугунніков
14:59
🏆19-річний южненський байдарочник Владислав ВОЛОШИН (тренери – Сергій МАЛЬКОВ, Сергій ЧЕРНИШОВ) став переможцем Кубка України та відправиться на олімпійський відбір!🇺🇦
17:53
В Южненській громаді планують додати ще 1,2 мільйона гривень на виплати неповнолітніх дітей полеглих Героїв🇺🇦
14:27
Петиція про присвоєння звання Героя України южненцю МАЗУРОВУ СЕРГІЮ набрала необхідну кількість голосів.
09:14
🇺🇦🏆 ЗАВОДЧАНИН ВИБОРОВ ЗОЛОТО НА ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ ІЗ СУДНОМОДЕЛІЗМУ
09:58
💨🌳Сильний вітер повалив дерево в Южному
08:13
🚣🏻19-річний южненський веслувальник – один з головних претендентів на участь в олімпійському відборі
13:35
“Соціальний” автобус в Южному курсуватиме за новим графіком
20:58
Ракетний удар зруйнував ємності з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки, повідомили у Міністерстві відновлення України.
17:26
В Южному співробітники КП «Екосервіс» висадили 3000 квітів у різних локаціях нашого міста
15:17
Засідання комісії в Южненській громаді: результати обговорення плати за землю
08:17
Южненська громада отримала 140 ноутбуків від ЮНІСЕФ!
15:41
Сьогодні в Южному відбулося засідання атестаційної комісії
15:35
В Южному відбулася робоча зустріч з представниками центру зайнятості та КП “Южненське узбережжя”
Больше новостей

В Южному виділили 1,7 млн грн для штурмової бригади Нацполіції «Лють», але це викликало дискусію

Новости Южного
171
0

Депутати на сесії 13 липня погодили виділення коштів з місцевого бюджету на суму 1,7 млн гривень, які передбачаються для штурмової бригади Нацполіції «Лють» (на продукти харчування довготривалого терміну зберігання). Проте депутат від «Європейської солідарності» Максим Кушнір озвучив, що ця організація знаходиться в Одесі і нагадав міському голові про його заяву стосовно того, що міськрада буде фінансово допомагати в першу чергу тим формуванням, які сплачують податки в місцевий бюджет нашої громади.

«Володимир Новацький на минулій сесії заявляв, що Южненська міськрада буде допомагати виключно тим підрозділам, які сплачують ПДФО (податок) в місцевий бюджет громади. Винесене сьогодні на розгляд питання стосується передачі матеріальних цінностей на суму 1,7 млн гривень організації, яка знаходиться в місті Одеса…», – озвучив Максим Кушнір.

Він також звернувся до міського голови з питанням, чи той «все ще проти того, аби допомагати 28-й бригаді». Володимир Новацький в інтерв’ю Yuzhny.info пояснив, що такі формулювання питання вважає недоцільними, адже ніколи не був проти допомоги військовим. Він зауважив, що з місцевого бюджету нашої ОТГ для військових формувань була надана допомога на загальну суму близько 13 млн гривень і в першу чергу Южне допомагає тим бригадам, які зареєстровані в нашій ОТГ і сплачують ПДФО. Він також озвучив, що має намір звернутись до керівництва районної військової адміністрації, аби воно посприяло в зустрічі з представниками 28-ї ОМБр задля вирішення питання реєстрації цієї бригади в нашій ОТГ, що дозволить в подальшому також надавати їй фінансову допомогу з місцевого бюджету.

«Як повертається язик говорити про те, аби не дати харчі тим поліцейським, які йдуть на передову, це штурмова бригада! Питання це полягає в тому, аби виділити кошти на продукти харчування для цих правоохоронців, які зараз несуть службу в цьому формуванні. Йде контрнаступ, сформована бригада «Лють». Я би порекомендував всім нам взяти автомати і піти на передову, відчути, як це сидіти в окопах, а не тут в сесійній залі геройство проявляти і вирішувати, кому дати гроші, а кому ні.

Ми з місцевого бюджету для наших військових допомогли на суму близько 13 млн гривень. В першу чергу допомагаємо тим формуванням, які в нас зареєстровані і сплачують ПДФО. 28 бригада зареєстрована не в нас, ми з Максимом Кушніром ще на минулій сесії домовились, що знайдемо можливість зустрітись з керівництвом цієї бригади і визначимось з цього питання, аби це формування зареєструвалось в нашій громаді, не вся бригада, а частково. Тоді б не виникало ніяких питань! Я пропоную підключити до цього процесу районну військову адміністрацію, я особисто звернуся з проханням до начальника РВА Юрія Крука, аби він запросив представника 28-ї бригади і ми разом сядемо за круглий стіл і знайдемо компромісне вирішення питання. Бо будь-яке перерахування коштів повинно погоджуватися з РВА», – озвучив Володимир Новацький.

Начальник Южненського територіального відділу поліції Євген Орлов під час засідання сесії озвучив, що наразі правоохоронці, які несуть службу в штурмовій бригаді «Лють», потребують допомоги і озвучив, що ПДФО надходить з їхніх зарплат:

«На теперішній час виникає необхідність в надані допомоги співробітникам поліції, які воюють у складі зведених бригад. Стосовно податку хочу зазначити, що за 2022-2023 роки ПДФО з зарплати правоохоронців склав: за 2022-й – 4,8 млн гривень, за 2023-й – 2 млн гривень».

Нагадаємо, на виконання доручення Президента України, 13 січня 2023 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 30 про утворення Об’єднаної штурмової бригади Національної поліції України «Лють».

0 комментариев

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.