Последние новости

12:59
⚓️ 45 млн тонн вантажів експортовано Українським коридором до 44 країн світу.
20:28
🏦Програма «ВЛАСНА СПРАВА» – це реальність і вона працює!
12:39
До уваги споживачів м. Южне!
13:15
Сьогодні в Южному відбувся мітинг – реквієм, приурочений до Дня Пам’яті та примирення у МПК «Дружба».
12:39
🕯️Сьогодні на еспланаді памʼяті відкрили ще дві конструкції зі світлинами наших полеглих захисників.
22:11
Кабмін виділив Фонду державного майна 168 млн гривень на утримання аміакопроводу Тольятті-Одеса в належному стані.
15:47
19 квітня близько 15:00 години було завдано удару балістичною ракетою по сінгапурському агропромисловому підприємстві на Одещині, яке спеціалізується на виготовлені та перевалці рослинних олій
11:13
Благодійний Фонд «Серце Южного» роздав пасочки на святкування Великодня декільком бригадам
07:39
Інспектори Одеське районне управління ГУ ДСНС України в Одеській області провели заняття в Новобілярській гімназії Южненської міської ради Одеського району Одеської області.
13:27
ДП “МТП “Південний” вітає свою колегу, Олену САМУНЬ, із важливою подією у її житті – виходом першої поетичної збірки під назвою «Відблиски»!
10:24
💫 З Воскресінням Христовим щиро Вас вітаємо! Великдень 2024
15:31
Центром професійного розвитку педагогічних працівників було організовано проведення першого конкурсу VI обласного фестивалю «Педагогічна надія Одещини» на територіальному рівні
15:19
У травні 2024 року продовжать отримувати виплати на проживання ті внутрішньо переміщені особи (ВПО), кому вони призначені автоматично, і ті, хто писав заяву на їхнє продовження.
09:45
В одному так званому «ЗМІ» зʼявилося гарне політичне гасло «ЮЖНЕНСЬКІ ДЕПУТАТИ РАЗОМ ІЗ НАРДЕПОМ ВИБОРЮЮТЬ НАЗВУ «ПІВДЕННЕ». І хто ж ці депутати?
15:45
В Южному відкрився “дзеркальний туалет”
13:50
В ДП «МТП «Південний» провели масштабне навчання з ліквідації надзвичайної ситуації – гасіння пожежі внаслідок обстрілу
14:58
Із самого ранку на будівельному об’єкті біля магазину «Казка» триває робота. На місці співробітники підрядної організації, представники УКБ ЮМР, газової служби та секретар міської ради Ігор Чугунніков
14:59
🏆19-річний южненський байдарочник Владислав ВОЛОШИН (тренери – Сергій МАЛЬКОВ, Сергій ЧЕРНИШОВ) став переможцем Кубка України та відправиться на олімпійський відбір!🇺🇦
17:53
В Южненській громаді планують додати ще 1,2 мільйона гривень на виплати неповнолітніх дітей полеглих Героїв🇺🇦
14:27
Петиція про присвоєння звання Героя України южненцю МАЗУРОВУ СЕРГІЮ набрала необхідну кількість голосів.
09:14
🇺🇦🏆 ЗАВОДЧАНИН ВИБОРОВ ЗОЛОТО НА ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ ІЗ СУДНОМОДЕЛІЗМУ
09:58
💨🌳Сильний вітер повалив дерево в Южному
08:13
🚣🏻19-річний южненський веслувальник – один з головних претендентів на участь в олімпійському відборі
13:35
“Соціальний” автобус в Южному курсуватиме за новим графіком
20:58
Ракетний удар зруйнував ємності з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки, повідомили у Міністерстві відновлення України.
17:26
В Южному співробітники КП «Екосервіс» висадили 3000 квітів у різних локаціях нашого міста
15:17
Засідання комісії в Южненській громаді: результати обговорення плати за землю
08:17
Южненська громада отримала 140 ноутбуків від ЮНІСЕФ!
15:41
Сьогодні в Южному відбулося засідання атестаційної комісії
15:35
В Южному відбулася робоча зустріч з представниками центру зайнятості та КП “Южненське узбережжя”
Больше новостей

В міськраду надійшло більше 30 пропозицій щодо перейменування Южного (перелік)

Новости Южного
177
0

Станом на 19 липня до міськради від підприємств, установ, організацій та жителів нашого міста надійшло більше 30 пропозицій щодо нової назви Южного. Про це під час засідання робочої групи з питань перейменування озвучила  начальниця відділу з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Вероніка Клімова. Вона акцентувала увагу, що пропозиції стосовно того, аби залишити назву Южне чи Южний не враховувались.

Перелік пропозицій нової назви міста:


Портове (3 повідомлення)
Юний (2)
Анненталь (4)
Південне/Південний (20)
Мальдіви (1)
Мадагаскар (1)
Портофіно (2)
Ріміні (1)
Сардінія (1)
Південноморськ (1)
Сонячне (3)
Надмор’є (1)
Залужний (1)
Ласкавий/Ласкавий берег (1)
Юго (1)
Южан (1)
Джонсон (1)
Південний берег (1)
Рожеве (1)
Прибережне (1)
Приморськ (2)
Причерноморськ (1)
Берегове (1)
Іліопіль (1)
Чайка (1)
Південноморське (1)
Терзиул (1)
Любомирськ (1)
Володимир (1)
Мирослав (1)
Благодатне (1)
Олімпійськ (1)
Любомир (1)

Намет для збору пропозицій в центрі міста

Як повідомили Yuzhny.info в міськраді, починаючи з цих вихідних в місті біля Палацу культури «Дружба» ввечері буде працювати намет, де чергуватиме працівник міськради, який за потреби проводитиме роз’яснювальну роботу з містянами щодо перейменування. У южненців буде можливість підходити до намету та вносити свої пропозиції стосовно нової назви міста. Однак, зробити це можна буде тільки за наявності документу, який підтверджує, що людина дійсно проживає в Южному (паспорт). Для збору пропозицій в міськраді розробили спеціальну анкету, яку можна буде заповнити в наметі.


Анкета для южненців

Для южненців управлінці розробили анкету, яку вони матимуть змогу заповнити. В ній треба буде вказати своє ім’я та прізвище; номер телефону; обрати вікову категорію; варіант назви, яку хочете запропонувати для міста; обґрунтування, чому саме таку назву ви пропонуєте. В міськраді наголосили, що в анкеті писати назву Южне чи Южний – не можна буде, це не враховуватимуть в подальшому. Анкета буде в декількох варіантах: роздрукованому, яку можна буде заповнити в наметі; надрукованому в міській газеті «Новини Южного», яку можна буде вирізати, заповнити і передати спеціалісту, який чергуватиме в наметі чи безпосередньо в міськраду; в електронній Google формі (її планують розмістити в наступний понеділок в соцмережах). Yuzhny.info показали, як вона виглядатиме.


Сітілайти, тематична сторінка у Facebook

В планах робочої групи проводити роз’яснювальну роботу не лише в наметі, а й через соцмережі, а також задіявши сітілайти, що встановлені по місту. Яка саме інформація буде розміщена на них – в міськраді не озвучили, це питання ще обговорюється. Щодо сторінки в Facebook, її 17 липня вже створили. Як озвучила під час засідання членкиня робочої групи і директорка міської студії телебачення «МИГ» Ольга Годовенко, це новий інформаційний ресурс – «єНазва Южному», де журналісти Южненського ТБ будуть публікувати свої матеріали на тему перейменування і фото міста. Також вони планують створити окрему сторінку в YouTube, де для містян розміщуватимуть телевізійні сюжети на цю тему.


Довідка щодо деяких запропонованих назв міста

Під час засідання заступниця начальниці управління економіки-начальниця відділу зовнішньоекономічної діяльності, інвестицій і туризму Южненської міськради Альона Камалова-Кутинець підготувала презентацію з аналізом деяких запропонованих серед містян в соцмережах назв міста: Нова Сичавка, Південне, Анненталь, Тилігул, Аджалик, Ольвія. Вона розповіла про походження цих назв, унікальність, озвучила варіанти їхньої вимови, зокрема й міжнародний (як звучатиме англійською мовою).

Наступне засідання заплановано на 2 серпня (середа). Зазначимо, що збір від трудових колективів підприємств, установ, організацій, об’єднань громадян, профспілкових комітетів та жителів міста щодо перейменування Южного продовжується і триватиме до 7 вересня цього року. Пропозиції можна надіслати офіційним листом за адресою: 65481, Одеська область, Одеський район, місто Южне, проспект Григорівського десанту, 18 або на електронну пошту [email protected]. Після збору пропозицій їх будуть відпрацьовувати члени робочої групи для подальшого проведення консультацій з громадськістю (з 8 вересня до 7 жовтня поточного року).

0 комментариев

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.