Последние новости

12:59
⚓️ 45 млн тонн вантажів експортовано Українським коридором до 44 країн світу.
20:28
🏦Програма «ВЛАСНА СПРАВА» – це реальність і вона працює!
12:39
До уваги споживачів м. Южне!
13:15
Сьогодні в Южному відбувся мітинг – реквієм, приурочений до Дня Пам’яті та примирення у МПК «Дружба».
12:39
🕯️Сьогодні на еспланаді памʼяті відкрили ще дві конструкції зі світлинами наших полеглих захисників.
22:11
Кабмін виділив Фонду державного майна 168 млн гривень на утримання аміакопроводу Тольятті-Одеса в належному стані.
15:47
19 квітня близько 15:00 години було завдано удару балістичною ракетою по сінгапурському агропромисловому підприємстві на Одещині, яке спеціалізується на виготовлені та перевалці рослинних олій
11:13
Благодійний Фонд «Серце Южного» роздав пасочки на святкування Великодня декільком бригадам
07:39
Інспектори Одеське районне управління ГУ ДСНС України в Одеській області провели заняття в Новобілярській гімназії Южненської міської ради Одеського району Одеської області.
13:27
ДП “МТП “Південний” вітає свою колегу, Олену САМУНЬ, із важливою подією у її житті – виходом першої поетичної збірки під назвою «Відблиски»!
10:24
💫 З Воскресінням Христовим щиро Вас вітаємо! Великдень 2024
15:31
Центром професійного розвитку педагогічних працівників було організовано проведення першого конкурсу VI обласного фестивалю «Педагогічна надія Одещини» на територіальному рівні
15:19
У травні 2024 року продовжать отримувати виплати на проживання ті внутрішньо переміщені особи (ВПО), кому вони призначені автоматично, і ті, хто писав заяву на їхнє продовження.
09:45
В одному так званому «ЗМІ» зʼявилося гарне політичне гасло «ЮЖНЕНСЬКІ ДЕПУТАТИ РАЗОМ ІЗ НАРДЕПОМ ВИБОРЮЮТЬ НАЗВУ «ПІВДЕННЕ». І хто ж ці депутати?
15:45
В Южному відкрився “дзеркальний туалет”
13:50
В ДП «МТП «Південний» провели масштабне навчання з ліквідації надзвичайної ситуації – гасіння пожежі внаслідок обстрілу
14:58
Із самого ранку на будівельному об’єкті біля магазину «Казка» триває робота. На місці співробітники підрядної організації, представники УКБ ЮМР, газової служби та секретар міської ради Ігор Чугунніков
14:59
🏆19-річний южненський байдарочник Владислав ВОЛОШИН (тренери – Сергій МАЛЬКОВ, Сергій ЧЕРНИШОВ) став переможцем Кубка України та відправиться на олімпійський відбір!🇺🇦
17:53
В Южненській громаді планують додати ще 1,2 мільйона гривень на виплати неповнолітніх дітей полеглих Героїв🇺🇦
14:27
Петиція про присвоєння звання Героя України южненцю МАЗУРОВУ СЕРГІЮ набрала необхідну кількість голосів.
09:14
🇺🇦🏆 ЗАВОДЧАНИН ВИБОРОВ ЗОЛОТО НА ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ ІЗ СУДНОМОДЕЛІЗМУ
09:58
💨🌳Сильний вітер повалив дерево в Южному
08:13
🚣🏻19-річний южненський веслувальник – один з головних претендентів на участь в олімпійському відборі
13:35
“Соціальний” автобус в Южному курсуватиме за новим графіком
20:58
Ракетний удар зруйнував ємності з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки, повідомили у Міністерстві відновлення України.
17:26
В Южному співробітники КП «Екосервіс» висадили 3000 квітів у різних локаціях нашого міста
15:17
Засідання комісії в Южненській громаді: результати обговорення плати за землю
08:17
Южненська громада отримала 140 ноутбуків від ЮНІСЕФ!
15:41
Сьогодні в Южному відбулося засідання атестаційної комісії
15:35
В Южному відбулася робоча зустріч з представниками центру зайнятості та КП “Южненське узбережжя”
Больше новостей

Южненські депутати направлять звернення до ФДМУ і Кабміну щодо ситуації на ОПЗ

Новости Южного
156
0

На засіданні сесії 23 серпня депутат Сергій Козак (представник групи «За мир і незалежність», в минулому – партії «ОПЗЖ») повідомив, що у зв’язку зі складною ситуацією на Одеському припортовому заводі, запуск якого не відбувся, хоча й планувався на 7 серпня цього року, керівництво АТ “ОПЗ” підготувало звернення на ім’я голови Фонду державного майна України та Кабміну. Сергій Романович зачитав текст цього документу і звернувся до Южненського міського голови та своїх колег по депутатському корпусу з закликом відпрацювати спільне звернення і надати право Володимиру Новацькому підписатися під ним.

«Звертаюсь до депутатського корпусу та міського голови з проханням надати можливість відпрацювати спільне звернення від Южненської міськради і надати право голові міськради підписати його. Прошу поставити це питання на голосування.

Хочу довести до відома всіх присутніх, депутатів та міського голови, інформацію стосовно важкого становища на Одеському припортовому заводі. На підприємстві більше трьох місяців не виплачується заробітна плата, завод неспроможний платити податки та інші видатки. Єдине, що може виправити ситуацію – це пуск заводу. Тому вищим керівництвом держави було прийнято рішення щодо пуску ОПЗ. Він планувався на 7 серпня 2023 року. Виходячи з цього, керівництвом ОПЗ та трудовим колективом було вжито заходів з підготовки заводу до пуску, але, на жаль, цього не відбулось. Фондом державного майна України (ФДМУ) на загальних зборах акціонерів прийнято рішення про недоцільність запуску основних потужностей АТ «ОПЗ». На даний час це призводить до відтоку висококваліфікований кадрів на підприємстві, тому 22 серпня було написано колективне звернення (від ОПЗ) на ім’я голови ФДМУ – Рустему Умєрову», – озвучив Сергій Козак.

Южненські депутати одноголосно підтримали ініціативу свого колеги. Сергій Козак зачитав текст звернення, яке підготували на заводі.


Текст звернення:

«Шановний пане Рустеме! За результатами робочої поїздки Президента України в Одеську область, на виконання доручень керівника Офісу Президента від 8.06.2023 року, Прем’єр-міністра України від 14.06.2023 року та начальника Одеської обласної військової адміністрації повідомляємо наступне: станом на 1.08.2023 року проведено всі необхідні ремонтно-ревізійні роботи, виробничі потужності АТ «ОПЗ» знаходяться в останній готовності до пускових операцій. В межах роботи з пошуку можливостей забезпечення заводу основною сировиною 19.07.2023 року між АТ «ОПЗ» та ТОВ «Компанія АгроТоргГруп» укладено договір №1069/1 на постачання рідкого технічного аміаку та карбаміду. Проведено перемовини, за результатами яких досягнуто згоду з контрагентами щодо постачання природного газу та електроенергії по найнижчим цінам, враховуючи ринкову кон’юнктуру на цей час. Крім того, Наглядовою радою, Правлінням, керівниками підрозділів та профспілковим комітетом АТ «ОПЗ» були обговорені можливі додаткові ризики щодо запуску основних виробничих потужностей в період воєнного стану в Україні. Трудові колективи всіх підрозділів висловили єдину думку про необхідність запуску заводу, що підтверджено відповідними протоколами зборів трудових колективів, структурних підрозділів та цехів ОПЗ. За результатами загальних зборів акціонерів ФДМУ, як основних акціонерів від імені держави, прийнято рішення про недоцільність запуску основних потужностей АТ «ОПЗ».

В свою чергу, Наглядовою радою, Правлінням за співпраці з профспілковим комітетом та трудовим колективом заводу проведений комплекс дій, спрямованих на запуск заводу та дотримання заходів безпеки при виробництві. У зв’язку з припиненням дії «Зернового коридору» через блокаду порту Південний Російською Федерацією з 14.05.2023 року, АТ «ОПЗ» втратило можливість отримання коштів. Крім того, в межах виконання доручення вищого керівництва держави щодо запуску основних потужностей заводу, частина трудового колективу була переведена на дванадцятигодинний робочий графік з метою підготовки технологічного обладнання до пуску операцій в термін до 1.08.2023 року. На підставі вищезазначеного на підприємстві утворилась заборгованість з виплати зарплати за три місяці, що спричиняє значний резонанс та соціальну напруженість. Вже зараз спостерігається відтік висококваліфікований працівників, які проходили спеціальне навчання та тривалий час працювали на ОПЗ. Тільки за сім місяців цього року з заводу звільнилося 130 спеціалістів та професіоналів своєї справи, тенденція звільнень збільшується. ОПЗ з 18.092021 року знаходиться в стані простою, що негативно впливає на унікальне високовартісне обладнання та призводить до його суттєвої руйнації (недотримання температурного режиму, вплив вологи, морського повітря, тощо). Простій основний виробничих потужностей заводу призведе до невідворотних процесів руйнації обладнання та втрати флагмана хімічної галузі України.

Правлінням, Наглядовою радою, профспілковим комітетом та трудовим колективом АТ «ОПЗ» вжито вичерпаних дійових заходів для виконання доручення Президента України, наданого під час робочої поїздки в Одеську область. Запуск основних потужностей ОПЗ було заплановано на 7 серпня цього року. Це дасть можливість наповнення бюджету всіх рівнів регіону, збереження трудового колективу, модернізації потужностей, нарощення подальшого іміджу. Позитивне вирішення вказаного питання є вкрай важливим для АТ «ОПЗ». На підставі викладеного просимо Вас в найкоротший термін розглянути звернення трудового колективу щодо запуску основних потужностей. В разі негативної відповіді залишаємо за собою право звернутись до керівників Офісу Президента України та Прем’єр-міністра України з метою інформування про реальний стан АТ «ОПЗ» в межах виконання доручення вищого керівництва держави… »

Фото: пресслужба ОПЗ.

0 комментариев

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.