Последние новости

09:45
В одному так званому «ЗМІ» зʼявилося гарне політичне гасло «ЮЖНЕНСЬКІ ДЕПУТАТИ РАЗОМ ІЗ НАРДЕПОМ ВИБОРЮЮТЬ НАЗВУ «ПІВДЕННЕ». І хто ж ці депутати?
15:45
В Южному відкрився “дзеркальний туалет”
13:50
В ДП «МТП «Південний» провели масштабне навчання з ліквідації надзвичайної ситуації – гасіння пожежі внаслідок обстрілу
14:58
Із самого ранку на будівельному об’єкті біля магазину «Казка» триває робота. На місці співробітники підрядної організації, представники УКБ ЮМР, газової служби та секретар міської ради Ігор Чугунніков
14:59
🏆19-річний южненський байдарочник Владислав ВОЛОШИН (тренери – Сергій МАЛЬКОВ, Сергій ЧЕРНИШОВ) став переможцем Кубка України та відправиться на олімпійський відбір!🇺🇦
17:53
В Южненській громаді планують додати ще 1,2 мільйона гривень на виплати неповнолітніх дітей полеглих Героїв🇺🇦
14:27
Петиція про присвоєння звання Героя України южненцю МАЗУРОВУ СЕРГІЮ набрала необхідну кількість голосів.
09:14
🇺🇦🏆 ЗАВОДЧАНИН ВИБОРОВ ЗОЛОТО НА ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ ІЗ СУДНОМОДЕЛІЗМУ
09:58
💨🌳Сильний вітер повалив дерево в Южному
08:13
🚣🏻19-річний южненський веслувальник – один з головних претендентів на участь в олімпійському відборі
13:35
“Соціальний” автобус в Южному курсуватиме за новим графіком
20:58
Ракетний удар зруйнував ємності з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки, повідомили у Міністерстві відновлення України.
17:26
В Южному співробітники КП «Екосервіс» висадили 3000 квітів у різних локаціях нашого міста
15:17
Засідання комісії в Южненській громаді: результати обговорення плати за землю
08:17
Южненська громада отримала 140 ноутбуків від ЮНІСЕФ!
15:41
Сьогодні в Южному відбулося засідання атестаційної комісії
15:35
В Южному відбулася робоча зустріч з представниками центру зайнятості та КП “Южненське узбережжя”
09:14
АТ «ОПЗ» ЗАПРОШУЄ НА РОБОТУ
13:05
🚑В Южному працюватиме мобільна медична бригада: місцеві можуть отримати безкоштовні послуги
10:30
Южненські спортсмени посіли призові місця на Чемпіонаті України з вільної боротьби
09:43
В Южному провели інтелектуальну гру-вікторину (ФОТО)
09:18
🇺🇦 12 квітня у Чернівцях відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад, в якому взяв участь Президент України Володимир Зеленський.
19:34
Служба зайнятості Южного сприяє компанії«Робота для ВПО: ти потрібен!»
10:38
Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію. Що він передбачає?
11:43
Одеса відзначає 80-ту річницю звільнення від нацистських окупантів
08:04
🕯️ГРОМАДА ПРОЩАЄТЬСЯ З ЗАХИСНИКОМ УКРАЇНИ…
16:26
Благодійний фонд «Серце Южного» продовжує робити добрі справи
20:13
В Южненській громаді з’явився молодіжний простір
10:28
Южненська громада провела в останню путь загиблого військового Анатолія Пашали
08:33
Комітет Верховної Ради підтримав перейменування семи міст
Больше новостей

З бюджету Южного нададуть кредит ОПЗ в розмірі 25 млн грн на погашення боргу із виплати зарплати

Новости Южного
211
0

На підставі звернення керівництва ОПЗ, враховуючи складну фінансову ситуацію на підприємстві в умовах триваючого воєнного стану та з метою збереження кадрового потенціалу заводу на сесії 6 вересня южненські депутати одноголосно прийняти рішення щодо виділення поворотної фінансової допомоги Акціонерному товариству «Одеський припортовий завод» у розмірі 25 млн гривень на строк до 1 вересня 2024 року. Фіндопомога передбачена на виплату зарплати перед працівниками заводу, окрім винагороди за контрактами членів Наглядової ради – озвучила Ганна Зелінська, в.о. начальника фінансового управління міськради.

Поворотна фінансова допомога – це сума коштів, що надійшла у користування за договором, який не передбачає нарахування процентів або надання інших видів компенсацій у вигляді плати за користування такими коштами, та є обов’язковою до повернення (п. 14.1.257 Податкового кодексу України).

Як повідомив під час засідання голова профспілкового комітету заводу Володимир Дрібноход, ситуація на підприємстві вкрай складна, щодня ОПЗ втрачає кваліфікованих спеціалістів, адже люди вимушені звільнятися, так як вже четвертий місяць не отримують зарплату. Загалом сума заборгованості по виплаті заробітної плати на заводі складає 111 млн гривень, тому виділені з місцевого бюджету Южненської ОТГ 25 млн – тільки частково дозволять погасити борг перед заводчанами.

«Чому ми просимо сьогодні так наполегливо, бо люди чекали вже запуску заводу, але цього не сталося. За весь цей період 130 працівників звільнилися, ми втрачаємо кадри щодня. Людям немає за який кошт кормити сім’ї, ми хочемо врятувати хоч тих, хто ще хоче і може працювати на підприємстві. Сьогодні ОПЗ залишається один на один з місцевою владою, з тими проблемами, які виникли. Я думаю, що наступним етапом влада громади і ми повинні вимагати від держави вирішення питання щодо ОПЗ. Ми вже надіслали відповідне звернення до Президента України. В кінці кінців хто ж тоді вирішує ці питання? Якщо він (Володимир Зеленський) дав наказ запустити завод, а потім ми отримуємо зворотні дії та вимушені шукати варіанти, як знайти хоч копійчину, щоб наші люди не працювали три з половиною місяці безкоштовно! Де таке є? Тільки тут у нас на ОПЗ. Такого не повинно бути, треба поважати трудовий колектив, дбати про нього і для цього є держава», – озвучив з трибуни Володимир Дрібноход.

Южненський міський голова Володимир Новацький зауважив, що рішення сесії ще треба буде погодити з Фондом держамайна, Наглядовою радою, Одеською обладміністрацією.

«Вирішення будь-яких питань щодо заводу проходить через Фонд держмайна і Наглядову раду, навіть сьогоднішнє щодо виділення коштів. Вчора я поїхав в обласну військову адміністрацію, відпрацьовував це питання на різних рівнях. Ми отримали сьогодні листа про погодження нашої ініціативи (виділити з бюджету кошти). Я ще раз наголошую, перед тим, як перерахувати цю фінансову допомогу заводу, ми повинні отримати погодження Фонду держмайна, Наглядової ради і ОВА. І є в нас ще пропозиція погодити наше рішення з Державною аудиторською службою. Я думаю, що це можна вирішити за один день», – озвучив Володимир Новацький.

Нагадаємо, трудовий колектив Одеського припортового заводу звернувся з відкритим листом до Президента України Володимира Зеленського. Про це 5 вересня повідомили в пресслужбі підприємства, оприлюднивши текст звернення. Раніше АТ «ОПЗ» також підготувало звернення на ім’я голови Фонду державного майна України та Кабміну щодо складної ситуації на підприємстві.

В листі до Зеленського колектив нагадав, що під час його робочої поїздки на Одещину 31 травня цього року він надав доручення щодо запуску основних виробничих потужностей заводу не пізніше 1 серпня 2023 року. На виконання цього доручення, а також доручення керівника Офісу Президента України, Прем’єр-міністра України і начальника Одеської обласної військово адміністрації на підприємстві з 18 червня по 1 серпня було проведено повний комплекс ремонтно-ревізійних робіт та підготовлено основні потужності ОПЗ до пускових операцій. Трудовий колектив повідомив, що 7 липня в Одеській ОВА відбулась нарада щодо поточного стану та перспектив діяльності АТ «ОПЗ». За результатами зустрічі ОВА, командування Сухопутних та Повітряних сил ЗСУ підтримали запуск заводу та відновлення повноцінної його діяльності.

Запуск заводу планувався 7 серпня цього року. За результатами загальних зборів акціонерів, які тривали з 24 липня по 2 серпня, Фонд держмайна України, як основний акціонер від імені держави, повністю проігнорував доручення вищого керівництва держави і прийняв рішення про недоцільність запуску основних потужностей ОПЗ, – повідомив трудовий колектив в листі до Зеленського.

0 комментариев

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.