Последние новости

15:50
Колектив ДП «МТП «Південний» долучився до святкування Дня вишиванки
11:41
На всеукраїнські змагання «ПЛІЧ-О-ПЛІЧ» з баскетболу представляти Одещину їдуть суперсильні «Гепарди» ліцею №3 «Авторської школи М.П.Гузика» (місто Южне) та «Імператорські пінгвіни» Ізмаїльського ліцею №6.
10:36
Стартує новий сезон Молодіжної ліги України з баскетболу серед чоловічих та жіночих команд
17:48
Пліч-о-пліч шкільні ліги Одещини: Емоції зашкалюють!⛹🏻‍♂⛹🏻‍♂⛹🏻‍♂
16:30
В Южному відбувся святковий концерт приурочений до міжнародного “Дня матері”
19:25
Закон про мобілізацію набуде чинності вже цієї суботи – 18-го травня, що потрібно знати та чого очікувати військовозобов’язаним
12:59
⚓️ 45 млн тонн вантажів експортовано Українським коридором до 44 країн світу.
20:28
🏦Програма «ВЛАСНА СПРАВА» – це реальність і вона працює!
12:39
До уваги споживачів м. Южне!
13:15
Сьогодні в Южному відбувся мітинг – реквієм, приурочений до Дня Пам’яті та примирення у МПК «Дружба».
12:39
🕯️Сьогодні на еспланаді памʼяті відкрили ще дві конструкції зі світлинами наших полеглих захисників.
22:11
Кабмін виділив Фонду державного майна 168 млн гривень на утримання аміакопроводу Тольятті-Одеса в належному стані.
15:47
19 квітня близько 15:00 години було завдано удару балістичною ракетою по сінгапурському агропромисловому підприємстві на Одещині, яке спеціалізується на виготовлені та перевалці рослинних олій
11:13
Благодійний Фонд «Серце Южного» роздав пасочки на святкування Великодня декільком бригадам
07:39
Інспектори Одеське районне управління ГУ ДСНС України в Одеській області провели заняття в Новобілярській гімназії Южненської міської ради Одеського району Одеської області.
13:27
ДП “МТП “Південний” вітає свою колегу, Олену САМУНЬ, із важливою подією у її житті – виходом першої поетичної збірки під назвою «Відблиски»!
10:24
💫 З Воскресінням Христовим щиро Вас вітаємо! Великдень 2024
15:31
Центром професійного розвитку педагогічних працівників було організовано проведення першого конкурсу VI обласного фестивалю «Педагогічна надія Одещини» на територіальному рівні
15:19
У травні 2024 року продовжать отримувати виплати на проживання ті внутрішньо переміщені особи (ВПО), кому вони призначені автоматично, і ті, хто писав заяву на їхнє продовження.
09:45
В одному так званому «ЗМІ» зʼявилося гарне політичне гасло «ЮЖНЕНСЬКІ ДЕПУТАТИ РАЗОМ ІЗ НАРДЕПОМ ВИБОРЮЮТЬ НАЗВУ «ПІВДЕННЕ». І хто ж ці депутати?
15:45
В Южному відкрився “дзеркальний туалет”
13:50
В ДП «МТП «Південний» провели масштабне навчання з ліквідації надзвичайної ситуації – гасіння пожежі внаслідок обстрілу
14:58
Із самого ранку на будівельному об’єкті біля магазину «Казка» триває робота. На місці співробітники підрядної організації, представники УКБ ЮМР, газової служби та секретар міської ради Ігор Чугунніков
14:59
🏆19-річний южненський байдарочник Владислав ВОЛОШИН (тренери – Сергій МАЛЬКОВ, Сергій ЧЕРНИШОВ) став переможцем Кубка України та відправиться на олімпійський відбір!🇺🇦
17:53
В Южненській громаді планують додати ще 1,2 мільйона гривень на виплати неповнолітніх дітей полеглих Героїв🇺🇦
14:27
Петиція про присвоєння звання Героя України южненцю МАЗУРОВУ СЕРГІЮ набрала необхідну кількість голосів.
09:14
🇺🇦🏆 ЗАВОДЧАНИН ВИБОРОВ ЗОЛОТО НА ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ ІЗ СУДНОМОДЕЛІЗМУ
09:58
💨🌳Сильний вітер повалив дерево в Южному
08:13
🚣🏻19-річний южненський веслувальник – один з головних претендентів на участь в олімпійському відборі
13:35
“Соціальний” автобус в Южному курсуватиме за новим графіком
Больше новостей

Представники ОПЗ приїхали в Южне забрати з «Олімпу» частину заводського майна

Новости Южного
145
0

Зранку 10 жовтня представники Одеського припортового заводу прийшли в спортивно-оздоровчий комплекс «Олімп», який з березня цього року став комунальним підприємством (раніше був у підпорядкуванні ОПЗ), аби забрати майно (14 одиниць), яке належить заводу. В спорткомплексі на гостей очікувало керівництво «Олімпу» та представники Южненської міськради. Всі разом вони провели перемовини в кабінеті директора СОК Олександра Ануфрієва, які тривали близько півгодини. Як повідомила Yuzhny.info начальниця управління культури, спорту та молодіжної політики міськради Надія Конопацька, за результатами перемовин вдалося знайти компроміс, ніяких конфліктних ситуацій не виникло.

Надія Конопацька: «В нас діяв договір по зберіганню і використанню цього заводського майна до 2022 року, потім в «Олімпі» змінилося керівництво. Аби розуміти, який новий договір повинен був підписати новий директор, ми створили нову комісію, оглянули все майно, перевірили його. Договір ще не підписаний. Представники ОПЗ приїхали для того, щоб ми домовилися стосовно майна, яке знаходиться в спорткомплексі. В нас відбувся конструктивний діалог. Будівлю і мережі нам (в комунальну власність) передав Фонд державного майна України, а все інше (обладнання, меблі) в більшості належить ОПЗ. Тут є майно, яке не використовується «Олімпом», воно нове, в упаковках, ми не мали змоги його задіювати в роботі, бо так було вказано в договорі (тільки повинні були зберігати його), ось саме це і заберуть представники заводу. Також є декілька одиниць, які взагалі не були внесені в акт передачі (деякі меблі і сейф). Те, що сьогодні використовується «Олімпом», тут і залишиться, адже всі розуміють, що це соціальний об’єкт, ніхто не зацікавлений в тому, щоб спорткомплекс закрився. Треба юридично оформити всі ці питання і ми будемо це робити, в найближчих планах підготувати новий акт зберігання, бо ОПЗ не може передати нам все це безкоштовно. Від заводу є пропозиція, аби Южне викупило це майно для «Олімпу», або взяло в оренду, але ми всі розуміємо, що зараз воєнний стан і бюджет міста також переживає складні часи, вже немає тих надходжень, що були раніше».

Директор з матеріально-технічного постачання Одеського припортового заводу Ігор Богатирьов повідомив, що найближчим часом обидві сторони будуть працювати над тим, аби вирішити всі юридичні питання. Він підтвердив, що завод має на меті повернути своє майно, яке «Олімп» у своїй діяльності не використовує, відповідно, це ніяк не вплине на функціонування спорткомплексу.

Ігор Богатирьов: «Нам треба було виконати рішення Правління АТ «ОПЗ» щодо повернення майна спорткомплексу, яке належить заводу і його власникам. Ми відпрацювали наші подальші дії з представниками Южненської міськради. Буде повернуто майно, яке на сьогодні в «Олімпі» не задіяне в роботі. Колеги озвучили, що їм потрібен тиждень, аби проаналізувати те обладнання, яке їм потрібне, в подальшому будемо відштовхуватись від того, що саме вони будуть використовувати, а що ні. І буде підготовлена нова угода».

Схожа ситуація з заводським майном і в готелі «Елада», проте, на відміну від «Олімпу», цей об’єкт переданий в оренду приватним підприємцям (з весни 2023 року). Як пояснила начальниця Фонду комунального майна Южненської міськради Наталя Пітусь, орендар повинен врегулювати юридичні відносини з заводом і підписати відповідний договір щодо цього майна. Якщо це не буде зроблено – його на законих підставах власники заберуть з готелю.

Наталя Пітусь: «Представники ОПЗ також хочуть повернути заводське майно, яке знаходиться в готелі. В договорі оренди були вказані умови, що орендар повинен був з третіми особами підписати договір на зберігання цього майна. На сьогодні цей договір не підписано. Будемо надсилати відповідного листа, аби вони врегулювали це питання. Цей договір треба було передбачити з самого початку, як тільки готель відновив свою роботу. Якщо такого договору не буде, через тиждень представники ОПЗ приїдуть туди і заберуть своє майно (ліжка, постіль, посуд, подушки і т.д.). В цілому на обидва об’єкти (спорткомпелкс і готель) припадає більше п’яти тисяч найменувань».

На пресконференції Южненського міського голови з представниками ЗМІ, яка відбулась 11 жовтня, Володимир Новацький акцентував увагу на тому, що «Олімп» – соціальний об’єкт, а не комерційний, тому і завод, і місто мають знайти компроміс в питаннях майна, аби недопустити того, щоб спорткомпелкс зупинив свою роботу.

Володимир Новацький: «Коли нам (місту) передавали на баланс спорткомплекс «Олімп», перед нами поставили умови, що ми повинні взяти всіх людей, які там раніше працювали, на роботу і утримувати цей комплекс. Хочу відразу сказати, що це соціальний об’єкт, а не бізнес-проект, ніхто на цьому заробляти кошти не може. За цей час, як ми взяли на баланс міста «Олімп», ми витратили близько 50 млн гривень на його утримання. Це немалі кошти. Я думаю, що сьогодні завод навряд чи міг би знайти фінансування, щоб утримати цей комплекс. І ми близько 70 людей туди працевлаштували. Там залишилося обладнання, яке ми взяли на зберігання. Безумовно, частину цього майна ми використовуємо і зараз. Виникло питання про те, що ОПЗ хоче забрати це майно, це їхнє право. Питання стояло, або ми беремо його в аренду, або ми його викуповуємо, але це десятки мільйонів гривень, сьогодні воно стільки не коштує, бо вже застаріле. Ми погодилися взяти на утримання, а зараз питання вирішується, що робити далі. Наскільки я знаю, зараз є домовленість, що нам дадуть можливість ще використовувати це майно, щоб «Олімп» функціонував. Тому що ми розуміємо, якщо в нас заберуть це обладнання, то ми змушені будемо знову скорочувати людей, а це люди, які до нас прийшли з Одеського припортового заводу. В «Олімпі» зараз займається дитяча спортивна школа. Це наші діти, жителі міста, діти працівників заводу. Я думаю, що ми знайдемо компроміс і вирішимо це питання».

0 комментариев

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.