Последние новости

09:45
В одному так званому «ЗМІ» зʼявилося гарне політичне гасло «ЮЖНЕНСЬКІ ДЕПУТАТИ РАЗОМ ІЗ НАРДЕПОМ ВИБОРЮЮТЬ НАЗВУ «ПІВДЕННЕ». І хто ж ці депутати?
15:45
В Южному відкрився “дзеркальний туалет”
13:50
В ДП «МТП «Південний» провели масштабне навчання з ліквідації надзвичайної ситуації – гасіння пожежі внаслідок обстрілу
14:58
Із самого ранку на будівельному об’єкті біля магазину «Казка» триває робота. На місці співробітники підрядної організації, представники УКБ ЮМР, газової служби та секретар міської ради Ігор Чугунніков
14:59
🏆19-річний южненський байдарочник Владислав ВОЛОШИН (тренери – Сергій МАЛЬКОВ, Сергій ЧЕРНИШОВ) став переможцем Кубка України та відправиться на олімпійський відбір!🇺🇦
17:53
В Южненській громаді планують додати ще 1,2 мільйона гривень на виплати неповнолітніх дітей полеглих Героїв🇺🇦
14:27
Петиція про присвоєння звання Героя України южненцю МАЗУРОВУ СЕРГІЮ набрала необхідну кількість голосів.
09:14
🇺🇦🏆 ЗАВОДЧАНИН ВИБОРОВ ЗОЛОТО НА ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ ІЗ СУДНОМОДЕЛІЗМУ
09:58
💨🌳Сильний вітер повалив дерево в Южному
08:13
🚣🏻19-річний южненський веслувальник – один з головних претендентів на участь в олімпійському відборі
13:35
“Соціальний” автобус в Южному курсуватиме за новим графіком
20:58
Ракетний удар зруйнував ємності з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки, повідомили у Міністерстві відновлення України.
17:26
В Южному співробітники КП «Екосервіс» висадили 3000 квітів у різних локаціях нашого міста
15:17
Засідання комісії в Южненській громаді: результати обговорення плати за землю
08:17
Южненська громада отримала 140 ноутбуків від ЮНІСЕФ!
15:41
Сьогодні в Южному відбулося засідання атестаційної комісії
15:35
В Южному відбулася робоча зустріч з представниками центру зайнятості та КП “Южненське узбережжя”
09:14
АТ «ОПЗ» ЗАПРОШУЄ НА РОБОТУ
13:05
🚑В Южному працюватиме мобільна медична бригада: місцеві можуть отримати безкоштовні послуги
10:30
Южненські спортсмени посіли призові місця на Чемпіонаті України з вільної боротьби
09:43
В Южному провели інтелектуальну гру-вікторину (ФОТО)
09:18
🇺🇦 12 квітня у Чернівцях відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад, в якому взяв участь Президент України Володимир Зеленський.
19:34
Служба зайнятості Южного сприяє компанії«Робота для ВПО: ти потрібен!»
10:38
Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію. Що він передбачає?
11:43
Одеса відзначає 80-ту річницю звільнення від нацистських окупантів
08:04
🕯️ГРОМАДА ПРОЩАЄТЬСЯ З ЗАХИСНИКОМ УКРАЇНИ…
16:26
Благодійний фонд «Серце Южного» продовжує робити добрі справи
20:13
В Южненській громаді з’явився молодіжний простір
10:28
Южненська громада провела в останню путь загиблого військового Анатолія Пашали
08:33
Комітет Верховної Ради підтримав перейменування семи міст
Больше новостей

Політичні ігри під час війни: мер Южного прокоментував ситуацію в депутатському корпусі

Новости Южного
107
0

В грудні планується провести засідання сесії Южненської міськради, одне з основних питань порядку денного буде затвердження бюджету нашої громади на наступний рік, від цього зокрема залежить життєдіяльність ОТГ, своєчасна виплата зарплат працівникам бюджетної сфери. Напередодні сесії 29 листопада міський голова Володимир Новацький в ефірі каналу Южненського телебачення прокоментував політичну ситуацію в місті, в тому числі щодо збору підписів «ініціативної групи» жителів міста задля відкликання депутатів від партій «ОПЗЖ» та «НАШІ». Очільник громади в ефірі програми «ПроМова» озвучив, що за цим процесом стоїть політична гра, аби виключити з депутатського корпусу та позбавити голосів не всіх депутатів від озвучених партій, як це подається в маси, а саме тих, які вийшли з коаліції «бізнесу», або ж взагалі в ній не значилися. З його слів, організатори цього процесу не планують позбавляти мандату всіх представників заборонених партій, а хочуть зробити це вибірково.

Володимир Новацький: «От побачите, якщо ці питання все ж таки будуть розглядатися на комісії, то не всіх представників «ОПЗЖ» та «НАШІ» виключатимуть. Хотів би я побачити, як виведуть з депкорпусу Гречкіна (голова «земельної» комісії) та Козака (голова «бюджетної» комісії). Та ніколи в житті їх звідти ніхто не виключить. Це гра в політику. Якщо всіх виключати з цих партій – то тоді, дійсно, всіх, але такого не буде. Дурять южненців, їх збаламутили, зібрали, але побачимо, що буде в результаті… Якщо депутатів виключать, кворум в міськраді для прийняття рішень все одно буде, просто, згідно з процедурою, зменшиться кількість депутатів (зараз їх 26), нових замість «ОПЗЖ» та «НАШІ» заводити в депкорпус не будуть, бо немає таких партій, вони заборонені. Я не хочу сьогодні займатись політикою, це треба робити під час виборів! Наразі треба вирішувати господарські справи в нашій громаді, ось це питання першочергове. Хочу, щоб всі розуміли, в Україні подібних прикладів немає, маю на увазі всі ці справи, які проводять тут в нас Южному окремі люди (підписи, референдуми, виключення депутатів). Це буде «скринька Пандори». В нас тут найпрогресивніші, робиться це для того, аби не дати працювати органам місцевого самоврядування. Зараз не час цим займатись, бо йде повномасштабна війна, але в деяких людей сьогодні йде боротьба за владу. Я пропоную дочекатись виборів, тоді все стане на свої місця, але ж комусь не терпиться, хочеться саме зараз піднімати ці питання і баламутити населення. Я думаю, що в них нічого з цього не вийде, бо там є порушення законодавства. Але сам факт, що таке діється… ».

Більше того, Новацький повідомив, що одночасно з цим «ведеться робота» щодо виключення з депутатського корпусу депутатів від інших партій, а не лише заборонених. Мова йде про Ігоря Чугуникова та Олександра Ануфрієва (партія «Слуга народу»), останній на минулих виборах набрав найбільшу кількість голосів южненців.

Володимир Новацький: «Сьогодні депутати мають не в таких справах себе проявляти, зараз достатньо проблем в громаді, особливо після негоди, наприклад, впали дерева, немає світла в Сичавці, але ці проблеми нікому не цікаві, на перший план виходить політика – замінити депутатів, створити нову коаліцію. Хочу пояснити на прикладі, є партійна організація «Слуга народу» в місті Южне, це три людини, один з них, який опікується МІЗом (Олександр Чабанов), другий – депутат Олександр Діденко і третій – депутат Олександр Ануфрієв. І ось ці двоє вирішують питання щодо виключення Ануфрієва з депутатського корпусу, який набрав найбільше голосів виборців. Хіба це не парадокс? І це вони пройшли вже через область, дійшли до Києва, не знаю, чим це закінчиться. Ініціатором цього виступає Кутателадзе і Діденко (не той, що депутат в Южному, а голова Одеської обласної ради). І от питання, сьогодні очільнику облради більше немає чим зайнятися? На Одещині п’ятеро людей загинуло під час хуртовини, проблема на проблемі, половина області без світла, невже голова облради в такій ситуації в області займається питанням щодо якогось депутата в Южному, думає, як би його виключити з міськради через Київ?».

Южненський міський голова заявив, що в Одеській області серед депутатських корпусів найпроблемніший з огляду на кількість конфліктів – саме в Южному. Він зауважив, що це твердження підкреслюють керівники області. З його слів, причина в тому, що в роботу місцевого депутатського корпусу «включився бізнес».

Володимир Новацький: «Частина депутатів – це ті, які опікуються проблемами міста, вони ближче до місцевої влади, інша частина – бізнесова. Триває протистояння, не знаю, чим це закінчиться, але хотів би, щоб всі об’єдналися і дочекалися виборів, тоді люди визначяться і оберуть й міського голову, й новий депутатський корпус. Щодо питання бюджету на 2024 рік, ми повинні затвердити його на сесії, бо в іншому випадку – це вже взагалі треба не мати здорового глузду, аби це питання блокувати. Бо громада зупиниться, ми не зможемо платити зарплату вчителям, медикам. Дискутувати на цю тему серед депутатів нема про що, там нема, що ділити в бюджеті розвитку, а тут же саме він головний для деяких (будівництво доріг, ремонти), «земельні» питання всі загальмувалися, бізнесові також, бо немає більшості голосів ні в тих, ні в інших. Це зараз для деяких проблема і вони її хочуть вирішити».

Нагадаємо, що перший серйозний публічний конфлікт в депутатському корпусі стався 13 липня цього року. На сесії тоді депутати мали розглянути близько 70 питань щодо життєдіяльності Южненської громади. З самого початку засідання сталася сварка. Голова «земельної» комісії Олександр Гречкін вніс пропозицію включити до порядку денного низку додаткових «земельних» питань. Але міський голова тоді звернувся до нього і попросив публічно озвучити, кому належить одна з фірм («Рентьєр Інвест»), яка зокрема фігурує в питаннях, які той просив включити до порядку денного. Як виявилося, ця фірма належить депутату та секретарю «земельної» комісії Єгору Смирнову (партія «Батьківщина»), про що він особисто підтвердив під час засідання. Новацький тоді озвучив, що в більшості додаткових питань є зацікавленість депутата Смирнова. На тій сесії додаткові «земельні» питання до порядку денного не включили, після чого депутат Єгор Смирнов покинув сесійну залу. Але перейти до розгляду порядку денного вдалося не одразу, так як депутат від партії «Європейська солідарність» Максим Кушнір взяв слово і звинуватив міського голову в тиску на своїх колег і вкотре наголосив, що депутати (які не присутні в міськраді) мають право брати участь в засіданнях сесії онлайн (дистанційно).

Продовження засідання цієї сесії, на якому депутати мали б розглянути «бюджетні» питання, було перенесено на 18 липня, але цього не сталося. Причина – частина депутатів тоді не прийшла не засідання. Врешті міські обранці зібралися і провели сесію 27 липня. Володимир Новацький тоді повідомив ЗМІ про розкол в деяких фракціях, зокрема в «ОПЗЖ».

0 комментариев

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.