Последние новости

14:58
Із самого ранку на будівельному об’єкті біля магазину «Казка» триває робота. На місці співробітники підрядної організації, представники УКБ ЮМР, газової служби та секретар міської ради Ігор Чугунніков
14:59
🏆19-річний южненський байдарочник Владислав ВОЛОШИН (тренери – Сергій МАЛЬКОВ, Сергій ЧЕРНИШОВ) став переможцем Кубка України та відправиться на олімпійський відбір!🇺🇦
17:53
В Южненській громаді планують додати ще 1,2 мільйона гривень на виплати неповнолітніх дітей полеглих Героїв🇺🇦
14:27
Петиція про присвоєння звання Героя України южненцю МАЗУРОВУ СЕРГІЮ набрала необхідну кількість голосів.
09:14
🇺🇦🏆 ЗАВОДЧАНИН ВИБОРОВ ЗОЛОТО НА ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ ІЗ СУДНОМОДЕЛІЗМУ
09:58
💨🌳Сильний вітер повалив дерево в Южному
08:13
🚣🏻19-річний южненський веслувальник – один з головних претендентів на участь в олімпійському відборі
13:35
“Соціальний” автобус в Южному курсуватиме за новим графіком
20:58
Ракетний удар зруйнував ємності з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки, повідомили у Міністерстві відновлення України.
17:26
В Южному співробітники КП «Екосервіс» висадили 3000 квітів у різних локаціях нашого міста
15:17
Засідання комісії в Южненській громаді: результати обговорення плати за землю
08:17
Южненська громада отримала 140 ноутбуків від ЮНІСЕФ!
15:41
Сьогодні в Южному відбулося засідання атестаційної комісії
15:35
В Южному відбулася робоча зустріч з представниками центру зайнятості та КП “Южненське узбережжя”
09:14
АТ «ОПЗ» ЗАПРОШУЄ НА РОБОТУ
13:05
🚑В Южному працюватиме мобільна медична бригада: місцеві можуть отримати безкоштовні послуги
10:30
Южненські спортсмени посіли призові місця на Чемпіонаті України з вільної боротьби
09:43
В Южному провели інтелектуальну гру-вікторину (ФОТО)
09:18
🇺🇦 12 квітня у Чернівцях відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад, в якому взяв участь Президент України Володимир Зеленський.
19:34
Служба зайнятості Южного сприяє компанії«Робота для ВПО: ти потрібен!»
10:38
Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію. Що він передбачає?
11:43
Одеса відзначає 80-ту річницю звільнення від нацистських окупантів
08:04
🕯️ГРОМАДА ПРОЩАЄТЬСЯ З ЗАХИСНИКОМ УКРАЇНИ…
16:26
Благодійний фонд «Серце Южного» продовжує робити добрі справи
20:13
В Южненській громаді з’явився молодіжний простір
10:28
Южненська громада провела в останню путь загиблого військового Анатолія Пашали
08:33
Комітет Верховної Ради підтримав перейменування семи міст
09:29
В Одеській області викрили схему ухилення від служби шляхом довідок
18:53
Створення е-кабінету, “зникнення” обмежено придатних та зниження призовного віку: президент підписав низку законів
09:00
Дитячий садок в Южному відкриває набір дітей на наступний навчальний рік
Больше новостей

Нові заступники мера та секретар ради: в Южному відбулися кадрові зміни

Новости Южного
163
0

Одне з питань порядку денного сесії, яка відбулась 16 лютого, стосувалося дострокового припинення повноважень секретаря Южненської міськради Оксани Воротнікової (політична партія «Європейська солідарність»). Відповідний проект рішення був підготовлений керуючим справами виконкому Владиславом Терещенком. Це питання раніше вже ініціював міський голова Володимир Новацький, нагадаємо, що перший раз його планувалося розглянути 4 травня 2023 року, але тоді воно було зняте з порядку денного. Сьогодні ж більшість депутатів (15) шляхом таємного голосування проголосувала за те, аби Оксана Анатоліївна покинула крісло секретаря міськради, яке займала більше трьох років. На цій посаді її тепер замінить депутат Ігор Чугунников, його кандидатуру підтримала більшість представників депутатського корпусу (15 голосів «за»). Секретарем міськради він став вдруге, перший раз його кандидатуру також підтримали депутати минулої каденції в травні 2019 року.


Міський голова Володимир Новацький неодноразово озвучував, що з самого початку співпраці з Оксаною Анатоліївною в них виникали непорозуміння. За його словами, вона злагоджено працювала лише з окремою групою депутатів, хоча її задача, як секретаря, співпрацювати зі всіма міськими обранцями однаково. Він також нагадав, що Воротнікова була в числі тих представників депутатського корпусу, які вже неодноразово зривали сесію, попередньо не інформувавши про такі плани та причини такого рішення. Сьогодні у своєму зверненні він також озвучив, що Воротнікова буцімто порушувала правила внутрішнього трудового розпорядку для працівників апарату ради і виконкому.

Володимир Новацький: «Оксана Воротнікова вперше прийнята на службу в органи місцевого самоврядування в порушення ст. 11 ЗУ «Про службу в органах місцевого самоврядування», з дня прийняття рішення про обрання її секретарем міськради по теперішній час не прийняла присягу. Відповідно до роздруківки з електронної системи контролю доступу до адміністративної будівлі виконкому, Воротнікова систематично порушувала правила внутрішнього трудового розпорядку. Крім того, вона уникає виконання своїх обов’язків, шляхом відкриття лікарняних, які викликають сумніви, оскільки під час них Воротнікова бере участь у різних заходах громади. У разі перебування Воротнікової на лікарняному або у відпустці під час прийняття рішення щодо дострокового припинення її повноважень, як секретаря міськради, міському голові або особі, яка його заміняє, доручено видати розпорядження про звільнення Оксани Анатоліївни в перший день виходу на роботу після лікарняного чи відпустки».

Сама Оксана Воротнікова сьогодні на сесії не була присутня, також не прийшли на засідання депутати Максим Кушнір (партія «Європейська солідарність»), Олександр Діденко (партія «Слуга народу»), Світлана Вишня (партія «Слуга народу»), Тетяна Сергєєва (партія «Довіряй ділам»). Участь в таємному голосуванні з кадрових питань сьогодні не брали, хоча й були присутні в залі депутати Олександр Гречкін та Сергій Козак (представники групи «За мир і незалежність», в минулому «ОПЗЖ»). Гречкін прокоментував ЗМІ, що в нашій громаді, на його думку, триває процес “поступового вичавлення южненців зі структури управління міста”.

Олександр Гречкін: «У нас триває поступове вичавлення наших южненців зі структури управління міста. Для того, аби когось підтримати і приховати від служби в армії, намагаються вигнати іншого, відправивши на фронт, щоб просто звільнити депутатське крісло. Все робиться задля отримання повної влади в місті. Хочу нагадати, коли почалась повномасштабна війна, нас, депутатів від партії «ОПЗЖ», міський голова назвав ворогами та зрадниками в той час, коли ми купували продукти для нашої тероборони. Потім він вже з тими ж «зрадниками і ворогами» почав ходити в обіймах, приклад – депутат Володимир Сівак, який також йшов на вибори від «ОПЗЖ». Деяких просто загнали в стан страху. Верх цинізму – це приклад з депутатом Єгором Смирновим. Його необґрунтовано оббрехали, домовились, щоб його відправили на передову, потім шляхом тиску на його сім’ю змусили написати заяву на вихід з депутатського корпусу і лише після того, що ми вчора втрутилися в цю справу, вони це питання сьогодні зняли, хоча його планувалось розглянути додатковим на сесії. Уявіть собі, знімати депутата в той момент, коли він знаходиться в Авдіївці. В нас прибрали депутатів від «Батьківщини», прибрали трьох заступників міського голови, одночасно з цим відбувається заміна цих людей, місцевих южненців, на інших «зальотних». Хіба не дивно, що три заступники, які роками працювали тут і жили в цьому місті, один за одним «пішли»? А головне навіть не це, ми єдина громада, яка в Одеській області в минулому році повністю «профукала» можливість відремонтувати дорогу (в Кошарах), вже був готовий проект, був закінчений тендер, міський голова не доклав зусиль, аби це питання відстояти, в той час, як інші очільники громад це зробили і проводять в себе ремонти доріг…»


Нові заступники Южненського міського голови

Замість Людмили Паскаль, яка звільнилася за власним бажанням в червні 2023 року, заступницею міського голови-начальницею фінансового управління стала Альона Прохорова, яка раніше працювала у Фонді комунального майна міськради. А в крісло Дмитра Любівого, який також написав заяву про звільнення за власним бажанням в січні 2024 року, сяде ексочільник КП «Южводоканал», а в минулому і депутат міськради Андрій Шестов. За ці кадрові зміни сьогодні проголосувала більшість депутатів.

0 комментариев

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.