Последние новости

14:58
Із самого ранку на будівельному об’єкті біля магазину «Казка» триває робота. На місці співробітники підрядної організації, представники УКБ ЮМР, газової служби та секретар міської ради Ігор Чугунніков
14:59
🏆19-річний южненський байдарочник Владислав ВОЛОШИН (тренери – Сергій МАЛЬКОВ, Сергій ЧЕРНИШОВ) став переможцем Кубка України та відправиться на олімпійський відбір!🇺🇦
17:53
В Южненській громаді планують додати ще 1,2 мільйона гривень на виплати неповнолітніх дітей полеглих Героїв🇺🇦
14:27
Петиція про присвоєння звання Героя України южненцю МАЗУРОВУ СЕРГІЮ набрала необхідну кількість голосів.
09:14
🇺🇦🏆 ЗАВОДЧАНИН ВИБОРОВ ЗОЛОТО НА ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ ІЗ СУДНОМОДЕЛІЗМУ
09:58
💨🌳Сильний вітер повалив дерево в Южному
08:13
🚣🏻19-річний южненський веслувальник – один з головних претендентів на участь в олімпійському відборі
13:35
“Соціальний” автобус в Южному курсуватиме за новим графіком
20:58
Ракетний удар зруйнував ємності з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки, повідомили у Міністерстві відновлення України.
17:26
В Южному співробітники КП «Екосервіс» висадили 3000 квітів у різних локаціях нашого міста
15:17
Засідання комісії в Южненській громаді: результати обговорення плати за землю
08:17
Южненська громада отримала 140 ноутбуків від ЮНІСЕФ!
15:41
Сьогодні в Южному відбулося засідання атестаційної комісії
15:35
В Южному відбулася робоча зустріч з представниками центру зайнятості та КП “Южненське узбережжя”
09:14
АТ «ОПЗ» ЗАПРОШУЄ НА РОБОТУ
13:05
🚑В Южному працюватиме мобільна медична бригада: місцеві можуть отримати безкоштовні послуги
10:30
Южненські спортсмени посіли призові місця на Чемпіонаті України з вільної боротьби
09:43
В Южному провели інтелектуальну гру-вікторину (ФОТО)
09:18
🇺🇦 12 квітня у Чернівцях відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад, в якому взяв участь Президент України Володимир Зеленський.
19:34
Служба зайнятості Южного сприяє компанії«Робота для ВПО: ти потрібен!»
10:38
Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію. Що він передбачає?
11:43
Одеса відзначає 80-ту річницю звільнення від нацистських окупантів
08:04
🕯️ГРОМАДА ПРОЩАЄТЬСЯ З ЗАХИСНИКОМ УКРАЇНИ…
16:26
Благодійний фонд «Серце Южного» продовжує робити добрі справи
20:13
В Южненській громаді з’явився молодіжний простір
10:28
Южненська громада провела в останню путь загиблого військового Анатолія Пашали
08:33
Комітет Верховної Ради підтримав перейменування семи міст
09:29
В Одеській області викрили схему ухилення від служби шляхом довідок
18:53
Створення е-кабінету, “зникнення” обмежено придатних та зниження призовного віку: президент підписав низку законів
09:00
Дитячий садок в Южному відкриває набір дітей на наступний навчальний рік
Больше новостей

«Муніципальну варту» в Южному готуються оптимізувати, скоротивши штат працівників

Новости Южного
52
0

Питання доцільності утримання муніципальних варт за рахунок бюджетів у територіальних громадах Одеського району, в тому числі в Южненській ОТГ, потребує детального аналізу та можливого внесення змін у їх функціонування. Про це не раз звучало на рівні обласної та районної військових адміністрацій та в депутатському корпусі Южненської міськради. Так, на сесію, яка запланована 29 березня, на розгляд депутатів підготовлено відповідний проект рішення. Документ оприлюднений на сайті міськради. В ньому говориться, що в 2023 році фонд заробітної плати комунального підприємства «Муніципальна варта» з нарахуваннями складав 17,2 млн гривень, з них витрачено 16,3 млн. Фонд заробітної плати з нарахуваннями на цей рік становить 18,6 млн гривень.

«Останнім часом на рівні Южненської міської ради, а також Одеської обласної та Одеської районної військових адміністрацій неодноразово порушувалось питання щодо оптимізації роботи підприємства. З урахуванням рекомендацій, на підставі аналізу діяльності підприємства, керівництво КП прийшло до висновку про наявну можливість скорочення штатної чисельності у кількості 11 штатних одиниць за рахунок посад економіста та інспекторів відділу муніципальної охорони (безпеки), що дасть можливість оптимізувати роботу підприємства, а відповідно – зменшити видатки на його утримання. Вказане скорочення не вплине на ефективну роботу підприємства та виконання покладених на нього обов’язків щодо контролю за станом благоустрою, охорони об’єктів комунальної власності, профілактики правопорушень та діяльність по забезпеченню публічної безпеки і порядку на території Южненської громади. В разі прийняття рішення про скорочення штатної чисельності працівників підприємства, потрібен буде певний період, передбачений чинним законодавством, необхідний для проведення процедури вивільнення працівників, а це не менше двох місяців», – говориться в пояснювальній записці до проекту рішення.

Наразі загальна штатна чисельність працівників КП «Муніципальна варта» в Южному складає 60 осіб. В наявності – 56, чотири посади (інспектор відділу інспекції з благоустрою та три інспектори відділу муніципальної охорони) вакантні. Згідно з діючим Статутом підприємства, на період воєнного стану працівники підприємства відряджені в розпорядження начальника органу поліції у складі начальника, начальників відділів та інспекторів. Працівники КП, які відряджені в розпорядження начальника органу поліції, спільно з правоохоронцями задіяні до виконання функцій під час правового режиму воєнного стану, в тому числі до охорони об’єктів критичної інфраструктури, публічної безпеки і порядку, несення служби на блокпостах та інших завдань на території Южненської ОТГ.

Нагадаємо, що через повномасштабну війну, в 2022 році в нашій громаді було прийнято рішення створити на базі КП «Муніципальна варта» відділ муніципальної охорони для підтримання безпеки і правопорядку, несення служби на блокпостах, патрулювання територій громади. Цей відділ має припинити свою діяльність через рік після скасування воєнного стану в Україні.

«На теперішній час, щоденно, згідно з графіками, до роботи задіяні 12 інспекторів відділу муніципальної охорони (10 з них на добове чергування і 2 у нічний патруль) та 3 працівники відділу інспекції з благоустрою. Кожен з них виконує свої функції в межах наданих повноважень (виносити приписи та складати протоколи про адміністративні правопорушення мають право посадові особи відділу інспекції з благоустрою та начальник підприємства). На постійній основі на добове чергування задіяний 41 працівник відділу охорони, ще 6 із вказаного відділу – для несення служби у нічному патрулі та посилення охорони адміністративної будівлі відділення поліції у нічний час. Починаючи з 12 лютого цього року, інспектори відділу муніципальної охорони також задіяні до охорони публічної безпеки та порядку на території п’яти шкіл Южненської громади. Час роботи працівників в навчальних закладах: з 08:00 до 16:00 (п’ять днів на тиждень)», – повідомляється в документі.

Нагадаємо, на сесії 14 грудня 2023 року депутати дали протокольне доручення створити робочу групу щодо оптимізації роботи цього підприємства та передбачити фінансування для вказаного КП тільки після відпрацювання цього питання.

Джерело фото: скриншот з відео https://www.youtube.com/watch?v=DUtKutt45pU.

0 комментариев

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.