Последние новости

15:50
Колектив ДП «МТП «Південний» долучився до святкування Дня вишиванки
11:41
На всеукраїнські змагання «ПЛІЧ-О-ПЛІЧ» з баскетболу представляти Одещину їдуть суперсильні «Гепарди» ліцею №3 «Авторської школи М.П.Гузика» (місто Южне) та «Імператорські пінгвіни» Ізмаїльського ліцею №6.
10:36
Стартує новий сезон Молодіжної ліги України з баскетболу серед чоловічих та жіночих команд
17:48
Пліч-о-пліч шкільні ліги Одещини: Емоції зашкалюють!⛹🏻‍♂⛹🏻‍♂⛹🏻‍♂
16:30
В Южному відбувся святковий концерт приурочений до міжнародного “Дня матері”
19:25
Закон про мобілізацію набуде чинності вже цієї суботи – 18-го травня, що потрібно знати та чого очікувати військовозобов’язаним
12:59
⚓️ 45 млн тонн вантажів експортовано Українським коридором до 44 країн світу.
20:28
🏦Програма «ВЛАСНА СПРАВА» – це реальність і вона працює!
12:39
До уваги споживачів м. Южне!
13:15
Сьогодні в Южному відбувся мітинг – реквієм, приурочений до Дня Пам’яті та примирення у МПК «Дружба».
12:39
🕯️Сьогодні на еспланаді памʼяті відкрили ще дві конструкції зі світлинами наших полеглих захисників.
22:11
Кабмін виділив Фонду державного майна 168 млн гривень на утримання аміакопроводу Тольятті-Одеса в належному стані.
15:47
19 квітня близько 15:00 години було завдано удару балістичною ракетою по сінгапурському агропромисловому підприємстві на Одещині, яке спеціалізується на виготовлені та перевалці рослинних олій
11:13
Благодійний Фонд «Серце Южного» роздав пасочки на святкування Великодня декільком бригадам
07:39
Інспектори Одеське районне управління ГУ ДСНС України в Одеській області провели заняття в Новобілярській гімназії Южненської міської ради Одеського району Одеської області.
13:27
ДП “МТП “Південний” вітає свою колегу, Олену САМУНЬ, із важливою подією у її житті – виходом першої поетичної збірки під назвою «Відблиски»!
10:24
💫 З Воскресінням Христовим щиро Вас вітаємо! Великдень 2024
15:31
Центром професійного розвитку педагогічних працівників було організовано проведення першого конкурсу VI обласного фестивалю «Педагогічна надія Одещини» на територіальному рівні
15:19
У травні 2024 року продовжать отримувати виплати на проживання ті внутрішньо переміщені особи (ВПО), кому вони призначені автоматично, і ті, хто писав заяву на їхнє продовження.
09:45
В одному так званому «ЗМІ» зʼявилося гарне політичне гасло «ЮЖНЕНСЬКІ ДЕПУТАТИ РАЗОМ ІЗ НАРДЕПОМ ВИБОРЮЮТЬ НАЗВУ «ПІВДЕННЕ». І хто ж ці депутати?
15:45
В Южному відкрився “дзеркальний туалет”
13:50
В ДП «МТП «Південний» провели масштабне навчання з ліквідації надзвичайної ситуації – гасіння пожежі внаслідок обстрілу
14:58
Із самого ранку на будівельному об’єкті біля магазину «Казка» триває робота. На місці співробітники підрядної організації, представники УКБ ЮМР, газової служби та секретар міської ради Ігор Чугунніков
14:59
🏆19-річний южненський байдарочник Владислав ВОЛОШИН (тренери – Сергій МАЛЬКОВ, Сергій ЧЕРНИШОВ) став переможцем Кубка України та відправиться на олімпійський відбір!🇺🇦
17:53
В Южненській громаді планують додати ще 1,2 мільйона гривень на виплати неповнолітніх дітей полеглих Героїв🇺🇦
14:27
Петиція про присвоєння звання Героя України южненцю МАЗУРОВУ СЕРГІЮ набрала необхідну кількість голосів.
09:14
🇺🇦🏆 ЗАВОДЧАНИН ВИБОРОВ ЗОЛОТО НА ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ ІЗ СУДНОМОДЕЛІЗМУ
09:58
💨🌳Сильний вітер повалив дерево в Южному
08:13
🚣🏻19-річний южненський веслувальник – один з головних претендентів на участь в олімпійському відборі
13:35
“Соціальний” автобус в Южному курсуватиме за новим графіком
Больше новостей

Нова назва для Южного: розпочалося анкетування для збору пропозицій серед містян

Новости Южного
130
0

В Палаці культури «Дружба» в ці вихідні розпочався збір пропозицій щодо нової назви міста шляхом анкетування. Анонсованого раніше намету, який планувалося встановити на вулиці – не було. Заповнити анкету, вказавши там свій варіант назви могли тільки ті жителі, які прописані в Южному. Крім варіанту нової назви треба було вказати своє ім’я та прізвище; місце реєстрації; номер телефону; обрати вікову категорію; написати коротке обґрунтування, чому саме таку назву пропонуєте; зазначити, чи унікальна вона; написати, як будуть називатись жителі міста та варіант цієї назви на англійській мові.

Процес збору пропозицій тривав протягом трьох годин: з 17:00 до 20:00 у фоє Палацу культури. Роботу з видачі анкет та роз’яснення щодо правильності їх заповнення здійснювали спеціалісти Южненської міськради. В перший день анкетування, 22 липня, свої пропозиції надали 36 южненців різної вікової категорії: від 14 до 75 років. Серед запропонованих ними назв міста в анкетах зокрема вказано:


Сонцесвіт (девіз нашого міста: «Сонце світить всім»);
Анненталь;
Олімп;
Південний/Південне;
Сонячне.

ВІДЕО

Деякі южненці всупереч правилам цієї анкети не вказувати в ній назву Южне чи Южний, все ж таки наполягали на тому, аби залишити назву міста незмінною і писали про це в анкеті. Зазначимо, що більшість людей, які відвідали пункт збору пропозицій в перший день його роботи, дізналися про анкетування випадково, йдучи в кафе, яке знаходиться в ПК «Дружба». Деякі южненці зазначили, що місце для анкетування в приміщені Палацу культури вважають невдалим, кажуть, що проводити таку роботу ефективніше було б на вулицях міста і не в вихідні дні, а в будні. Вони впевнені, що намет на вулиці привертав би більшу увагу серед містян і таким чином долучилося б більше людей.

В другий день роботи пункту заповнити анкету прийшло 47 южненців. Не всі з них зрозуміли, що проходить збір пропозицій нової назви міста, деякі вважали, що відбувається голосування і треба обрати одну з запропонованих варіантів назв. Однак, спеціалісти міськради вкотре нагадали, що наразі від южненців чекають саме пропозицій, збір триватиме до 7 вересня цього року. Їх можна надати шляхом анкетування; або надіславши листа за адресою: 65481, Одеська область, Одеський район, місто Южне, проспект Григорівського десанту, 18 (міськрада); або на електронну пошту [email protected]. Після збору пропозицій їх будуть відпрацьовувати члени робочої групи для подальшого проведення консультацій з громадськістю (з 8 вересня до 7 жовтня поточного року).

Збір пропозицій шляхом анкетування продовжиться. Пункт в Палаці культури «Дружба» буде працювати кожні вихідні до 7 вересня з 17:00 до 20:00. В разі, якщо в міськраді змінять графік його роботи або місце розташування, ми повідомимо про це окремо. Нагадаємо, що на цьому тижні планується розмістити в соцмережах електронний варіант анкети – в Google формі, аби южненці мали змогу заповнити її онлайн.

Раніше ми повідомляли, що в міськраду від підприємств, установ, організацій та жителів нашого міста надійшло більше 30 пропозицій щодо нової назви Южного. Серед таких: Портове, Юний, Анненталь, Південне/Південний, Мальдіви, Мадагаскар, Портофіно, Ріміні, Сардінія, Південноморськ, Сонячне, Надмор’є, Залужний, Ласкавий/Ласкавий берег, Юго, Южан, Джонсон, Південний берег, Рожеве, Прибережне, Приморськ, Причерноморськ, Берегове, Іліопіль, Чайка, Південноморське, Терзиул, Любомирськ, Володимир, Мирослав, Благодатне, Олімпійськ, Любомир, Нова Сичавка, Тилігул, Аджалик, Ольвія.

0 комментариев

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.