Последние новости

12:59
⚓️ 45 млн тонн вантажів експортовано Українським коридором до 44 країн світу.
20:28
🏦Програма «ВЛАСНА СПРАВА» – це реальність і вона працює!
12:39
До уваги споживачів м. Южне!
13:15
Сьогодні в Южному відбувся мітинг – реквієм, приурочений до Дня Пам’яті та примирення у МПК «Дружба».
12:39
🕯️Сьогодні на еспланаді памʼяті відкрили ще дві конструкції зі світлинами наших полеглих захисників.
22:11
Кабмін виділив Фонду державного майна 168 млн гривень на утримання аміакопроводу Тольятті-Одеса в належному стані.
15:47
19 квітня близько 15:00 години було завдано удару балістичною ракетою по сінгапурському агропромисловому підприємстві на Одещині, яке спеціалізується на виготовлені та перевалці рослинних олій
11:13
Благодійний Фонд «Серце Южного» роздав пасочки на святкування Великодня декільком бригадам
07:39
Інспектори Одеське районне управління ГУ ДСНС України в Одеській області провели заняття в Новобілярській гімназії Южненської міської ради Одеського району Одеської області.
13:27
ДП “МТП “Південний” вітає свою колегу, Олену САМУНЬ, із важливою подією у її житті – виходом першої поетичної збірки під назвою «Відблиски»!
10:24
💫 З Воскресінням Христовим щиро Вас вітаємо! Великдень 2024
15:31
Центром професійного розвитку педагогічних працівників було організовано проведення першого конкурсу VI обласного фестивалю «Педагогічна надія Одещини» на територіальному рівні
15:19
У травні 2024 року продовжать отримувати виплати на проживання ті внутрішньо переміщені особи (ВПО), кому вони призначені автоматично, і ті, хто писав заяву на їхнє продовження.
09:45
В одному так званому «ЗМІ» зʼявилося гарне політичне гасло «ЮЖНЕНСЬКІ ДЕПУТАТИ РАЗОМ ІЗ НАРДЕПОМ ВИБОРЮЮТЬ НАЗВУ «ПІВДЕННЕ». І хто ж ці депутати?
15:45
В Южному відкрився “дзеркальний туалет”
13:50
В ДП «МТП «Південний» провели масштабне навчання з ліквідації надзвичайної ситуації – гасіння пожежі внаслідок обстрілу
14:58
Із самого ранку на будівельному об’єкті біля магазину «Казка» триває робота. На місці співробітники підрядної організації, представники УКБ ЮМР, газової служби та секретар міської ради Ігор Чугунніков
14:59
🏆19-річний южненський байдарочник Владислав ВОЛОШИН (тренери – Сергій МАЛЬКОВ, Сергій ЧЕРНИШОВ) став переможцем Кубка України та відправиться на олімпійський відбір!🇺🇦
17:53
В Южненській громаді планують додати ще 1,2 мільйона гривень на виплати неповнолітніх дітей полеглих Героїв🇺🇦
14:27
Петиція про присвоєння звання Героя України южненцю МАЗУРОВУ СЕРГІЮ набрала необхідну кількість голосів.
09:14
🇺🇦🏆 ЗАВОДЧАНИН ВИБОРОВ ЗОЛОТО НА ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ ІЗ СУДНОМОДЕЛІЗМУ
09:58
💨🌳Сильний вітер повалив дерево в Южному
08:13
🚣🏻19-річний южненський веслувальник – один з головних претендентів на участь в олімпійському відборі
13:35
“Соціальний” автобус в Южному курсуватиме за новим графіком
20:58
Ракетний удар зруйнував ємності з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки, повідомили у Міністерстві відновлення України.
17:26
В Южному співробітники КП «Екосервіс» висадили 3000 квітів у різних локаціях нашого міста
15:17
Засідання комісії в Южненській громаді: результати обговорення плати за землю
08:17
Южненська громада отримала 140 ноутбуків від ЮНІСЕФ!
15:41
Сьогодні в Южному відбулося засідання атестаційної комісії
15:35
В Южному відбулася робоча зустріч з представниками центру зайнятості та КП “Южненське узбережжя”
Больше новостей

Підприємець з Южного про те, як досягти мільйонних продажів в Instagram

Новости Южного
216
0

В Україні з кожним роком зростає кількість блогерів. Цей вид діяльності стає дедалі популярнішим не лише серед молоді, а й людей старшого віку. Багато хто обирає для себе сферу блогерства перш за все, як один з інструментів для заробітку та реклами себе, як спеціаліста чи своєї продукції. Чимало підприємців «заходять» на це поле задля того, аби презентувати в соціальних мережах свій товар задля подальшого його продажу та збільшення клієнтської бази.

Нині серед платформ для просування свого продукту або послуг вже відомі багатьом соцмережі:


Google;
Instagram;
YouTube;
Facebook;
Telegram;
TikTok.

Зокрема в Южному з початку повномасштабної війни зросла кількість бізнес-акаунтів саме в Instagram. Можливо, це пов’язано з тим, що через воєнний стан багато містян залишилось без роботи, люди почали шукати для себе новий вид заробітку, створювати власну справу і пропонувати свої послуги через інтернет-майданчики. Серед таких:


послуги в сфері краси (косметологія, манікюр, засічки, депіляція, макіяж, нарощування вій);
репетиторство (зокрема підготовка до ЗНО/НМТ);
СММ (популяризація бренду, фірми в соцмережах);
послуги масажиста;
послуги кондитера;
продаж різних видів продукції: очищена вода, косметика, аксесуари, продукти із Європи, одяг і навіть овочі та фрукти.

Серед незвичних для Южного послуг, які ми знайшли в Instagram – консультації з астрології (в тому числі розклади на картах таро). Проте створити профіль в соцмережі, мати якісну продукцію та просто любити свою справу і бути в ній професіоналом – на жаль, недостатньо для того, аби ваша сторінка стрімко набирала підписників, а продукція ставала затребуваною серед великої кількості покупців. Адже в кожній соцмережі є безліч подібних сторінок. Як не загубитись на цьому ринку послуг і позиціювати свій продукт, як унікальний – ми дізнавалися в южненського підприємця Юрія Катюхи. Чому саме в нього? Навесні цього року його онлайн-магазин корейської косметики New Skin, який відкрився в місті в грудні 2020-го, сягнув мільйонних продажів. Як вдалося спромогтися такого результату та які основні помилки допускають інші підприємці-блогери – ми розкажемо в нашому матеріалі.



Реклама – це інструмент, який треба залучати постійно, а не тоді, коли справи йдуть кепсько

Підприємець зазначає, рекламу свого онлайн-магазину New Skin почав замовляти з перших днів роботи та продовжує це робити по сьогоднішній день. Мільйонні продажі лише стимулюють збільшувати витрати на рекламу та пошук нових її видів. Зі слів Юрія Катюхи, нещодавно вирішив спробувати рекламу в блогерів. Оскільки його сфера – це засоби косметики, то обирав акаунти серед косметологів, б’юті-майстрів, моделей, які б могли рекламувати косметику на свою багатотисячну аудиторію. В процесі пошуку таких профілів у нашому місті, почав аналізувати, на скільки аудиторія блогерів дійсно справжня і платоспроможня.

«В березні позначка продажів в нашому магазині перевалила за мільйон. Крем в середньому коштує 500-600 гривень, от два косметичні засоби приблизно вартуватимуть тисячу гривень. Тобто скільки позицій на місяць ми реалізовуємо? Дуже багато. І от після цієї цифри (мільйон) я вирішив спробувати новий вид реклами свого продукту – замовляти її в блогерів. Почав шукати місцевих, саме в Южному. Реклама ж потрібна не тоді, коли справи йдуть погано і треба щось робити, ні, реклама – це інструмент, який потрібно використовувати в роботі постійно. Є мільйонні продажі, а чому б їх не збільшити? Логічно, тому я вирішив спробувати дещо нове в просуванні нашої продукції. Я передивився безліч сторінок южненських блогерів, в яких від п’яти тисяч підписників, але, перш ніж замовити в них рекламу, треба було перевірити, чи дійсно їхня аудиторія «жива». Для цього придбав спеціальну програму, яка здатна аналізувати акаунти по декількох критеріях, в тому числі і на наявність справжньої аудиторії, її віку, адже важливо розуміти, чи ці підписники платоспроможні.

На жаль, в Южному серед тих акаунтів, на які я потрапив, у більшості аудиторія виявилась неактивна, підписники «накручені», тільки три сторінки відповідали вимогам, дві з яких – це не блогери, а новинні інформаційні, але ж я здебільшого був націлений саме на косметологів та майстрів б’юті-сфери. Тоді я вирішив шукати блогерів за межами нашого міста. Знову ж таки, тут важливо розуміти, що навіть у випадку, коли підприємець замовить рекламу в блогера, це не дає ніяких гарантій, що вона принесе очікуваний результат або ж взагалі якийсь результат. Це завжди ризик. Але, якщо цього не робити, то інакше і не перевіриш, який інструмент дійсно «робочий». Наприклад, я замовляв рекламу в Google, з 1 січня по 1 липня витратив 142 тисячі гривень, а люди купили товар в нашому магазині на 500 тисяч. Тобто, я розумію, що цей інструмент дієвий і починаю шукати ще інші додаткові, перевіряти, на скільки вони теж будуть ефективні.

Щодо YouTube, там ситуація інша, ця соцмережа сплачує нам, а не ми їй, бо відеоогляди косметики, які ми записуємо, набирають велику кількість переглядів, за останні 90 днів було 310 тисяч переглядів – це 162 долари, але тут справа не в цих коштах, а в рекламі. Відео, де консультант роз’яснює про компоненти, які містить крем чи сироватка, які саме проблеми шкіри покликані вирішити ці засоби, як правильно ними користуватися – все це відіграє важливу роль. Якщо консультант професійний, відео корисне, то замовивши декілька разів рекламу, далі відеоогляди ширяться і потім вже сам YouTube сплачує тобі, а не ти йому. У Facebook на рекламу витрачаю щомісяця по шість тисяч доларів (це таргетована реклама). Звісно, краще «заходити» на декілька платформ і вже потім аналізувати, яка з них ефективніша», – зазначив Юрій Катюха, підприємець.


Найтиповіші помилки бізнес-акаунтів

Створити профіль в соцмережі, наповнити сторінку гарними фотографіями, написати до них тексти – хіба цього недостатньо? Ні. Для того, аби акаунт став популярним, а продажі росли щомісяця, треба розробити власну «робочу» схему. Зі слів Юрія Катюхи, який у 2020 році також починав свій бізнес (з продажу корейської косметики) з нуля, є низка помилок, які найчастіше допускають підприємці, які хочуть реалізовувати свій товар чи послуги онлайн (через соцмережі).

«Я бачу, як багато людей в Южному намагаються просувати свої послуги, продукцію. Створюють сторінки, пишуть тексти, роблять фото і контент в них, дійсно, непоганий. Тобто людина старається, роками наповнює сторінку, але підписників мало (від п’ятисот до тисячі). Коли я шукав блогерів для того, аби замовити в них рекламу, зокрема у блогерів-косметологів, то мені Instagram рекомендував багато акаунтів саме серед южненців, але тисяча підписників – це дуже мало. Як мінімум, аби замовляти рекламу, в блогера має бути десять тисяч, інакше мені просто нерентабельно це робити. Я почав аналізувати ці сторінки, вони доволі активні, в когось по десять story на день, але ці блогери допускають дуже багато типових помилок. Найпростіший приклад, який помітив – дівчина рекламує крем, записує відео, як користується ним і розповідає, який він ефективний і що такий треба замовити саме в її магазині, при цьому в неї на обличчі є висипання. Інший приклад – на відео, де рекламується антивікова косметика, консультант віком 20 років. Не може ця дівчина на собі показувати ефективність такого крему, бо в такому віці, звісно, що шкіра в неї виглядатиме молодою і еластичною. Ще один приклад, людина рекомендує свої послуги, як спеціаліста СММ, розповідає, що вміє упакувати ваш блог (профіль сторінки) так, щоб було багато підписників, відповідно, щоб ваш продукт чи послуги стали популярними серед покупців, але одночасно з цим, в неї самої не налічується навіть тисячі підписників. Є таке поняття, як соціальний доказ, він має бути в кожного, хто починає свою справу в онлайн», – розповів підприємець.


Соціальний доказ – дієвий інструмент, про який не можна забувати

Переваги вашого продукту чи послуги, вас, як професіонала своєї справи – це те, що на думку, експертів, треба першочергово демонструвати аудиторії. Робити це треба не один раз на початку створення акаунту, а постійно впродовж своєї діяльності.

«Якщо блогер починає знімати відео, вони мають бути в першу чергу покликані на те, аби довести аудиторії всі плюси себе, як професіонала чи своєї продукції, як унікальної та якісної. Кожен легко може стверджувати, що його крамниця найкраща, а що далі? Ці слова обов’язково треба підкріпити доказами! От ми нещодавно знімали відео отримання косметики прямо зі складу, щоб людина бачила процес «зсередини». Консультант говорить на відео, що магазин отримав сто кілограмів косметики, і одразу це показує, всі ці величезні коробки з засобами, на яких є спеціальне маркування, де видно, що вони дійсно надійшли з заводу. Другий момент – доводити свою експертність. Не просто взяти крем, розказати, який він ефективний і приємний по консистенції, цього замало, консультант повинен детально познайомити потенційного покупця з цим засобом, перелічивши всі його компоненти і про кожен розповісти окремо, на що саме він впливатиме, які проблеми шкіри покликаний вирішувати і т.д. Як варіант, гарний приклад соціального доказу – це показати на своїй сторінці фото дипломів консультанта, якщо вони є. Це найпростіший та перший спосіб презентувати себе, як професійну людину, яка знається на своїй справі. В нашому магазині консультант – це професійний косметолог і людина, яка має медичну освіту і досвід роботи медиком. Це той плюс, який треба «підсвічувати» і ми це робимо. Ще одна складова – комфортний офіс або кабінет, де спеціаліст надає послуги. Наприклад, масажист-реабілітолог. Якщо він створює сторінку в соцмережах і має на меті прорекламувати свої послуги, збільшити клієнтський потік, то першочергово йому треба презентувати людям свої плюси: показати дипломи, свій облаштований кабінет, результати своєї роботи (фото в стилі «до» та «після»), розмістити на сторінці позитивні відгуки від своїх пацієнтів. Але знову ж таки, таких сторінок на ринку багато, тому треба продумати, в чому саме ваша особливість. Це дуже важливий момент. Але всі ці кроки мають одночасно підкріплюватися замовленням реклами, щоб якомога більша кількість людей дізналась про ваш товар чи послуги. Наприклад, витрачаєш сто доларів на рекламу, отримуєш в результаті продажів на двісті доларів, значить, в тебе вже є робоча схема і далі треба збільшувати витрати на рекламу, відповідно, зростатиме і прибуток від неї. Але тут ми повертаємось до першого кроку, замовляючи рекламу, треба вже мати контент, який ви будете рекламувати і він має бути якісним, зі всіма вашими перевагами», – підсумував Юрій Катюха.

Зі слів южненського підприємця, необхідно самому собі поставити запитання, чому саме у вас мають замовити продукцію чи послуги. Тобто, важливо виокремити себе з-поміж всіх інших, презентувавши свою особливість і не забувати про просування на рекламних платформах. А головне – вірити в себе і не боятися пробувати нове й незвичне, адже не виключено, що новий шлях приведе саме туди, про що ви давно мріяли, але зволікали. 

0 комментариев

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.