Последние новости

22:11
Кабмін виділив Фонду державного майна 168 млн гривень на утримання аміакопроводу Тольятті-Одеса в належному стані.
15:47
19 квітня близько 15:00 години було завдано удару балістичною ракетою по сінгапурському агропромисловому підприємстві на Одещині, яке спеціалізується на виготовлені та перевалці рослинних олій
11:13
Благодійний Фонд «Серце Южного» роздав пасочки на святкування Великодня декільком бригадам
07:39
Інспектори Одеське районне управління ГУ ДСНС України в Одеській області провели заняття в Новобілярській гімназії Южненської міської ради Одеського району Одеської області.
13:27
ДП “МТП “Південний” вітає свою колегу, Олену САМУНЬ, із важливою подією у її житті – виходом першої поетичної збірки під назвою «Відблиски»!
10:24
💫 З Воскресінням Христовим щиро Вас вітаємо! Великдень 2024
15:31
Центром професійного розвитку педагогічних працівників було організовано проведення першого конкурсу VI обласного фестивалю «Педагогічна надія Одещини» на територіальному рівні
15:19
У травні 2024 року продовжать отримувати виплати на проживання ті внутрішньо переміщені особи (ВПО), кому вони призначені автоматично, і ті, хто писав заяву на їхнє продовження.
09:45
В одному так званому «ЗМІ» зʼявилося гарне політичне гасло «ЮЖНЕНСЬКІ ДЕПУТАТИ РАЗОМ ІЗ НАРДЕПОМ ВИБОРЮЮТЬ НАЗВУ «ПІВДЕННЕ». І хто ж ці депутати?
15:45
В Южному відкрився “дзеркальний туалет”
13:50
В ДП «МТП «Південний» провели масштабне навчання з ліквідації надзвичайної ситуації – гасіння пожежі внаслідок обстрілу
14:58
Із самого ранку на будівельному об’єкті біля магазину «Казка» триває робота. На місці співробітники підрядної організації, представники УКБ ЮМР, газової служби та секретар міської ради Ігор Чугунніков
14:59
🏆19-річний южненський байдарочник Владислав ВОЛОШИН (тренери – Сергій МАЛЬКОВ, Сергій ЧЕРНИШОВ) став переможцем Кубка України та відправиться на олімпійський відбір!🇺🇦
17:53
В Южненській громаді планують додати ще 1,2 мільйона гривень на виплати неповнолітніх дітей полеглих Героїв🇺🇦
14:27
Петиція про присвоєння звання Героя України южненцю МАЗУРОВУ СЕРГІЮ набрала необхідну кількість голосів.
09:14
🇺🇦🏆 ЗАВОДЧАНИН ВИБОРОВ ЗОЛОТО НА ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ ІЗ СУДНОМОДЕЛІЗМУ
09:58
💨🌳Сильний вітер повалив дерево в Южному
08:13
🚣🏻19-річний южненський веслувальник – один з головних претендентів на участь в олімпійському відборі
13:35
“Соціальний” автобус в Южному курсуватиме за новим графіком
20:58
Ракетний удар зруйнував ємності з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки, повідомили у Міністерстві відновлення України.
17:26
В Южному співробітники КП «Екосервіс» висадили 3000 квітів у різних локаціях нашого міста
15:17
Засідання комісії в Южненській громаді: результати обговорення плати за землю
08:17
Южненська громада отримала 140 ноутбуків від ЮНІСЕФ!
15:41
Сьогодні в Южному відбулося засідання атестаційної комісії
15:35
В Южному відбулася робоча зустріч з представниками центру зайнятості та КП “Южненське узбережжя”
09:14
АТ «ОПЗ» ЗАПРОШУЄ НА РОБОТУ
13:05
🚑В Южному працюватиме мобільна медична бригада: місцеві можуть отримати безкоштовні послуги
10:30
Южненські спортсмени посіли призові місця на Чемпіонаті України з вільної боротьби
09:43
В Южному провели інтелектуальну гру-вікторину (ФОТО)
09:18
🇺🇦 12 квітня у Чернівцях відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад, в якому взяв участь Президент України Володимир Зеленський.
Больше новостей

Южненська ОТГ перерахує до обласного бюджету 32,9 млн гривень на потреби ЗСУ

Новости Южного
163
0

Южненська громада отримала листа від Одеської обласної військової адміністрації, де зазначається, що всі ОТГ області мають провести сесії та прийняти рішення про передачу з місцевих бюджетів субвенції до обласного в межах відповідних місцевих програм підтримки ТРО та ЗСУ за рахунок вільного фінансового ресурсу з урахуванням перерозподілу непершочергових видатків. Для кожної громади ОВА визначила окрему суму коштів, зокрема для Южненської – 41 млн гривень. Загальна сума, яку громади мають передати Одеській обласній військовій адміністрації, складає майже мільярд гривень.

Южненський міський голова Володимир Новацький під час засідання виконкому 17 серпня озвучив, що не згоден зі встановленим розміром внеску для нашої громади і на сесію буде виноситись менша сума – 32,9 млн гривень.

Зазначимо, паралельно з проханням ОВА передбачити кошти для допомоги ЗСУ, сьогодні члени виконкому погодили внесення змін до двох міських програм: підготовки тероборони та місцевого населення до участі в русі національного спротиву, посилення заходів громадської безпеки (підтримка ТРО); підвищення ефективності діяльності підрозділів Одеського прикордонного загону. Зміни передбачають виділення коштів з місцевого бюджету на підтримку таких формувань та структур:


військової частини А2238 (сприяння покращенню забезпечення військової частини матеріальними засобами, необхідними для збереження життя та здоров’я військовослужбовців);
територіального управління ДБР (сприяння створенню належних умов функціонування державних правоохоронних органів);
військової частини А0515 (сприяння покращенню матеріально-технічної бази);
26 прикордонного загону Державної прикордонної служби (покращення матеріально-технічної бази).

Володимир Новацький: «Надійшов лист від ОВА з підписом начальника (Олега Кіпера) про те, що всі громади області (91 ОТГ) повинні перерахувати 20 відсотків коштів, які є в залишку станом на 1 серпня. Ми вважаємо, що там була допущена помилка, ми на сесії 27 липня прийняли низку рішень, а ці розрахунки відбувались з 1 серпня. Я вчора їздив в Одесу, там тривали дискусії, я озвучив, що ми будемо робити власні розрахунки, мова йде про 32,9 млн гривень. Крім того, з цих майже 33 млн ми пропонуємо вилучити 6,3 млн гривень на підтримку інших структур (мова йде про фінансування в межах двох програм, зміни до яких сьогодні виконком затвердив), тоді вийде, що на область ми відправимо 26,6 млн гривень (це питання обговорюється з ОВА).

З сумою, яку визначила ОВА я не погоджуюсь, а от з принципом таким – згоден. Бо нам регулярно надходять листи від різних формувань з проханням виділити їм кошти, зазначаються різні суми, комусь 2 млн, комусь більше, а тепер з нас буде знято цю відповідальність, наша громада перерахує кошти на область, а там вже військова адміністрація разом з військовим командуванням будуть самостійно вирішувати і розподіляти фінансування. От сьогодні ми отримали чергового листа, батальйон просить екскаватор, бо військові вручну копають окопи. Ну як це не підтримати? Якщо буде дозвіл від ОВА окремо нашій громаді погоджувати такі питання і виділення коштів, буде добре, а якщо ні? Тоді треба буде їхати в адміністрацію і пропонувати, щоб з цих перерахованих нашою громадою на область коштів, ОВА задовольнила ось такі потреби, як в цьому випадку – щодо закупки спецтехніки», – озвучив Володимир Новацький.

0 комментариев

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.