Последние новости

14:58
Із самого ранку на будівельному об’єкті біля магазину «Казка» триває робота. На місці співробітники підрядної організації, представники УКБ ЮМР, газової служби та секретар міської ради Ігор Чугунніков
14:59
🏆19-річний южненський байдарочник Владислав ВОЛОШИН (тренери – Сергій МАЛЬКОВ, Сергій ЧЕРНИШОВ) став переможцем Кубка України та відправиться на олімпійський відбір!🇺🇦
17:53
В Южненській громаді планують додати ще 1,2 мільйона гривень на виплати неповнолітніх дітей полеглих Героїв🇺🇦
14:27
Петиція про присвоєння звання Героя України южненцю МАЗУРОВУ СЕРГІЮ набрала необхідну кількість голосів.
09:14
🇺🇦🏆 ЗАВОДЧАНИН ВИБОРОВ ЗОЛОТО НА ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ ІЗ СУДНОМОДЕЛІЗМУ
09:58
💨🌳Сильний вітер повалив дерево в Южному
08:13
🚣🏻19-річний южненський веслувальник – один з головних претендентів на участь в олімпійському відборі
13:35
“Соціальний” автобус в Южному курсуватиме за новим графіком
20:58
Ракетний удар зруйнував ємності з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки, повідомили у Міністерстві відновлення України.
17:26
В Южному співробітники КП «Екосервіс» висадили 3000 квітів у різних локаціях нашого міста
15:17
Засідання комісії в Южненській громаді: результати обговорення плати за землю
08:17
Южненська громада отримала 140 ноутбуків від ЮНІСЕФ!
15:41
Сьогодні в Южному відбулося засідання атестаційної комісії
15:35
В Южному відбулася робоча зустріч з представниками центру зайнятості та КП “Южненське узбережжя”
09:14
АТ «ОПЗ» ЗАПРОШУЄ НА РОБОТУ
13:05
🚑В Южному працюватиме мобільна медична бригада: місцеві можуть отримати безкоштовні послуги
10:30
Южненські спортсмени посіли призові місця на Чемпіонаті України з вільної боротьби
09:43
В Южному провели інтелектуальну гру-вікторину (ФОТО)
09:18
🇺🇦 12 квітня у Чернівцях відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад, в якому взяв участь Президент України Володимир Зеленський.
19:34
Служба зайнятості Южного сприяє компанії«Робота для ВПО: ти потрібен!»
10:38
Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію. Що він передбачає?
11:43
Одеса відзначає 80-ту річницю звільнення від нацистських окупантів
08:04
🕯️ГРОМАДА ПРОЩАЄТЬСЯ З ЗАХИСНИКОМ УКРАЇНИ…
16:26
Благодійний фонд «Серце Южного» продовжує робити добрі справи
20:13
В Южненській громаді з’явився молодіжний простір
10:28
Южненська громада провела в останню путь загиблого військового Анатолія Пашали
08:33
Комітет Верховної Ради підтримав перейменування семи міст
09:29
В Одеській області викрили схему ухилення від служби шляхом довідок
18:53
Створення е-кабінету, “зникнення” обмежено придатних та зниження призовного віку: президент підписав низку законів
09:00
Дитячий садок в Южному відкриває набір дітей на наступний навчальний рік
Больше новостей

Бюджет Южного втрачає доходи через війну, але 10 млн виділять за рішенням депутатів на просторовий план

Новости Южного
87
0

Депутати на засіданні сесії 1 листопада одноголосно підтримали внесення змін до бюджету громади на цей рік, затвердивши низку заходів, які будуть фінансуватися з місцевої казни. Раніше вже було прийнято рішення, аби виділити кошти на розроблення просторового плану території Южненської ОТГ, в цілому це 17 млн гривень, в поточному році планується витратити з бюджету 10 млн. На минулому засіданні сесії 26 жовтня правка депутата Іллі Юрченка, який запропонував зняти з переліку фінансування саме цей захід – не набрала необхідної кількості голосів депутатів. На сьогоднішньому засіданні він цю правку повторно на розгляд колег не виносив і прокоментував ситуацію так:

«Враховуючи історію вже після завершення минулого засідання, з’ясувалась нова інформація про те, що фактично договір на виконання цих робіт вже підписаний, були б негативні юридичні наслідки для громади. Навіть, якщо б депутати підтримали в той день мою правку, ми б понесли певні витрати через суд. Однак я все одно вважаю, що розроблення комплексного плану під час воєнного стану – це неправильно. Його треба розбити, але після війни».

Договір з підрядною фірмою (консорціум «Бюро землевпорядних послуг»), яка була єдиним учасником тендеру і стала в результаті переможцем, був підписаний 23 жовтня, за декілька днів до сесії (відбулась 26 жовтня). Нагадаємо, тендер на вибір підрядника, який виконає роботи з розроблення комплексного плану просторового розвитку території Южненської ОТГ, був оголошений управлінням архітектури (очолює Сергій Оришака) на початку вересня цього року. Вартість робіт вказана 15,4 млн гривень. Цьогоріч планується виділити 10 млн гривень, інші кошти – в наступному році. Ця сума (15,4) не є остаточною, зі слів Сергія Оришаки, ще 1,5 млн потрібно буде виділи додатково.

Южненський міський голова Володимир Новацький в інтерв’ю Yuzhny.info повідомив, що бюджет нашої громади в наступному році, згідно з розрахунками спеціалістів міськради, недобиратиме близько 60 млн гривень по захищеним статтям. Через повномасштабну війну і простій головних бюджетоутворюючих підприємств, місцева казна втрачає певний відсоток доходів. Враховуючи таку ситуацію, Володимир Новацький вважає, що витрачати мільйони на розроблення плану розвитку території ОТГ в теперішній час – недоречно. Він зазначив, що хоче звернутись з відповідним листом до представників підрядної організації, яка виграла тендер. Новацький також акцентував увагу, що начальник управління архітектури його попередньо не інформував про намір підписати договір на виконання цих робіт, а дізнався вже після того, як це було ним зроблено.

Володимир Новацький: «В нас 26 жовтня була оголошена перерва в сесії. Сьогодні, 1 листопада, ми зібралися знову, аби розглянути і затвердити зміни до бюджету на цей рік. Щодо комплексного плану просторового розвитку, депутат Юрченко на минулому засіданні вносив правку, аби зняти з переліку заходів, які підлягають фінансуванню – розроблення цього документу. Сьогодні він цю правку зняв, але в нас буде звернення до тієї підрядної організації, яка виграла тендер на розроблення комплексного плану розвитку ОТГ. В нас є низка аргументів, в тому числі посилаючись на правоохоронні органи та на стан нашого бюджету. Нас обласна військова адміністрація попередила, що залишки коштів місцевої казни ми можемо витрачати на конкретний перелік заходів і в нього не входить перерахування грошей на розроблення просторового плану. Більшість депутатів сьогодні вважає, що треба виділити в нинішній час 15 млн гривень цьому підряднику, який виграв тендер. Ми порахували, що по захищеним статтям (зокрема це зарплати бюджетникам) ми в наступному році недобираємо 60 млн гривень. Якщо ще звідти виділити 15 млн на просторовий план – важко буде…».

Южненська ОТГ – єдина в області (це пілотний проект), яка хоче в цьому році розпочати розроблення комплексного плану просторового розвитку своєї території. Сергій Оришака раніше повідомляв, що зі всіх громад в Одеській області лише наша у 2021 році зробила всі вихідні дані, тому ми єдина ОТГ, яка може цю документацію зараз робити.

0 комментариев

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.