Последние новости

09:45
В одному так званому «ЗМІ» зʼявилося гарне політичне гасло «ЮЖНЕНСЬКІ ДЕПУТАТИ РАЗОМ ІЗ НАРДЕПОМ ВИБОРЮЮТЬ НАЗВУ «ПІВДЕННЕ». І хто ж ці депутати?
15:45
В Южному відкрився “дзеркальний туалет”
13:50
В ДП «МТП «Південний» провели масштабне навчання з ліквідації надзвичайної ситуації – гасіння пожежі внаслідок обстрілу
14:58
Із самого ранку на будівельному об’єкті біля магазину «Казка» триває робота. На місці співробітники підрядної організації, представники УКБ ЮМР, газової служби та секретар міської ради Ігор Чугунніков
14:59
🏆19-річний южненський байдарочник Владислав ВОЛОШИН (тренери – Сергій МАЛЬКОВ, Сергій ЧЕРНИШОВ) став переможцем Кубка України та відправиться на олімпійський відбір!🇺🇦
17:53
В Южненській громаді планують додати ще 1,2 мільйона гривень на виплати неповнолітніх дітей полеглих Героїв🇺🇦
14:27
Петиція про присвоєння звання Героя України южненцю МАЗУРОВУ СЕРГІЮ набрала необхідну кількість голосів.
09:14
🇺🇦🏆 ЗАВОДЧАНИН ВИБОРОВ ЗОЛОТО НА ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ ІЗ СУДНОМОДЕЛІЗМУ
09:58
💨🌳Сильний вітер повалив дерево в Южному
08:13
🚣🏻19-річний южненський веслувальник – один з головних претендентів на участь в олімпійському відборі
13:35
“Соціальний” автобус в Южному курсуватиме за новим графіком
20:58
Ракетний удар зруйнував ємності з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки, повідомили у Міністерстві відновлення України.
17:26
В Южному співробітники КП «Екосервіс» висадили 3000 квітів у різних локаціях нашого міста
15:17
Засідання комісії в Южненській громаді: результати обговорення плати за землю
08:17
Южненська громада отримала 140 ноутбуків від ЮНІСЕФ!
15:41
Сьогодні в Южному відбулося засідання атестаційної комісії
15:35
В Южному відбулася робоча зустріч з представниками центру зайнятості та КП “Южненське узбережжя”
09:14
АТ «ОПЗ» ЗАПРОШУЄ НА РОБОТУ
13:05
🚑В Южному працюватиме мобільна медична бригада: місцеві можуть отримати безкоштовні послуги
10:30
Южненські спортсмени посіли призові місця на Чемпіонаті України з вільної боротьби
09:43
В Южному провели інтелектуальну гру-вікторину (ФОТО)
09:18
🇺🇦 12 квітня у Чернівцях відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад, в якому взяв участь Президент України Володимир Зеленський.
19:34
Служба зайнятості Южного сприяє компанії«Робота для ВПО: ти потрібен!»
10:38
Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію. Що він передбачає?
11:43
Одеса відзначає 80-ту річницю звільнення від нацистських окупантів
08:04
🕯️ГРОМАДА ПРОЩАЄТЬСЯ З ЗАХИСНИКОМ УКРАЇНИ…
16:26
Благодійний фонд «Серце Южного» продовжує робити добрі справи
20:13
В Южненській громаді з’явився молодіжний простір
10:28
Южненська громада провела в останню путь загиблого військового Анатолія Пашали
08:33
Комітет Верховної Ради підтримав перейменування семи міст
Больше новостей

Проїзд та мережі: в Южному благодійники зголосилися допомогти АТОвцям

Новости Южного
150
0

В Южному на території мікрорайону 1.7 (по вулиці Терзиула), де декілька років тому місцева влада виділила землі учасникам АТО для індивідуальної забудови, 2 листопада зустрілися власники цих ділянок, представники міськради та благодійного фонду «Серце Южного». Мета зустрічі – обговорити подальші дії з облаштування дороги для проїзду транспорту в цьому мікрорайоні та можливості підключити ті будинки, які люди вже звели там – до інженерних мереж (водопостачання, каналізація, електропостачання). Вирішити наболілі питання зголосилися благодійники вказаного фонду. Власники ділянок тривалий період часу звертаються до посадовців та депутатів з проханням передбачити там нормальні умови для життя, більше того – і умови для будівництва, адже через відсутність дороги заїхати на ділянку спецтехніці вкрай важко. Перший крок, який вже зробили благодійники – облаштували проїзд, наступного тижня будуть прокладати тимчасову дорогу.

Присутній на місці депутат міськради Андрій Горівенко озвучив, що три роки тому на замовлення місцевої влади був розроблений проект, яким передбачалось будівництво в цьому мікрорайоні інженерних мереж, але роботи з того часу не проводились. Наразі, аби їх все-таки розпочати і скористатись вже готовим проектом, його треба відкоригувати, враховуючи нинішні ціни на будівельні матеріали. Планувалося, що цей захід буде здійснено цьогоріч, але за рішенням депутатського корпусу фінансування цього заходу в бюджет на поточний рік не внесли.

Андрій Горівенко, депутат Южненської міськради: «Цей проїзд тут з самого початку передбачався в проекті, а коли вже підписувались документи по велодоріжці, то він дивним чином «загубився». Ми розуміємо, що питання нормальних умов в цьому мікрорайоні вже треба зрушити з мертвої точки і почати щось робити. Було прийнято рішення звернутись по допомогу до одного з южненських фондів – «Серце Южного», його представники відгукнулися і своїми силами зробили тут вже проїзд, далі допоможуть облаштувати тимчасову дорогу по цій вулиці. Але все це неправильно робити силами благодійників, адже цей мікрорайон в межах міста, і роботи тут мають проводитись за кошти бюджету. Це такий же мікрорайон, як і всі інші, і люди заслуговують, аби їм провели тут інженерні мережі та проклали дорогу до їхніх будинків. Моя особиста позиція, що наразі, аби реанімувати той готовий проект (був зроблений три роки тому), треба сьогодні зробити його коригування, перерахувати ціни тих років на теперішні. Вартість цих робіт – 1 млн гривень. На жаль, цей захід не увійшов за рішенням депутатів в перелік тих, які будуть фінансуватися з бюджету в цьому році. Мої колеги сказали, що будуть цей проект реалізовувати в 2024-му, але я вважаю, що це неправильно, бо питання знову «зависне» на невизначений час».

Заступник міського голови-начальник управління правового забезпечення та взаємодії з держорганами Леонід Нейков, який також був присутній на зустрічі, повідомив власникам ділянок, що вирішив питання щодо забезпечення водопостачанням та в подальшому – електроенергією будинки, які розташовані в мікрорайоні 1.7.

Тетяна, дружина військовослужбовця, який в свій час також отримав тут землю, розповіла, що на території цього мікрорайона знаходиться 65 ділянок, які шість років тому були розподілені між учасниками АТО задля того, аби вони мали змогу збудувати тут житло:

«За ці роки питання мереж та дороги не вирішувалось, дев’ятьох військових, які отримали тут землю – вже немає в живих. Ні дороги, ні комунікацій – немає, сьогодні вже хоч зробили нам заїзд».

Нагадаємо, на початку жовтня цього року після чергового звернення власників ділянок до депутатів та управлінців, члени виконкому розглянули питання щодо внесення змін до Програми реформування та розвитку ЖКГ. До Програми планувалося внести нові заходи, один з яких стосувався коригування проектно-кошторисної документації, яка була виконана в 2020 році. Коригування цього проекту дозволило б нарешті розпочати будівництво мереж водопроводу, зливової та господарсько-побутової каналізації в цьому мікрорайоні. Проект був виконаний три роки тому, але роботи не проводилися. Тепер, аби розпочати будівництво мереж, треба відкоригувати його, щоб розуміти, яку суму коштів на проведення будівельних робіт закладати на 2024 рік. Проте на сесії міськради депутати не підтримали це і коригування проекту в цьому році проводитись не буде, а значить – і будівництво мереж знову відтерміновується.

Дмитро Любівий, заступник міського голови-начальник управління ЖКГ: «Дійсно, в 2020 році  був готовий проект, але йому вже три роки, він не відповідає сьогоднішнім вимогам, треба коригувати цінові показники. Ми пояснили людям, що цей захід можемо повернути до Програми, він в нас і був, цей план мереж був розроблений, але з початком повномасштабної війни ці роботи урядом заборонялось фінансувати, зараз це стало можливим. За пропозицією депутатів цей захід тоді був знятий з Програми, бо вважалось, що ці заходи не будуть виконуватись. Зараз це питання стало гострим, бо, знову ж таки, наголошую, до нас нещодавно звернулись власники ділянок і ми людям дали відповідь, що відкоригуємо до кінця 2023 року проект, тоді будемо розуміти вартість робіт і на 2024-й передбачимо цю суму. Але депутати не погодили це на минулій сесії».

Зазначимо, згідно з процедурою, виконком тільки попередньо розглядає питання, а от кінцевий результат – залежить від рішення сесії (депутатів), тому у випадку з коригуванням проекту задля подальшого будівництва виконком це погодив, а депутатський корпус ні.

0 комментариев

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.