Последние новости

13:50
В ДП «МТП «Південний» провели масштабне навчання з ліквідації надзвичайної ситуації – гасіння пожежі внаслідок обстрілу
14:58
Із самого ранку на будівельному об’єкті біля магазину «Казка» триває робота. На місці співробітники підрядної організації, представники УКБ ЮМР, газової служби та секретар міської ради Ігор Чугунніков
14:59
🏆19-річний южненський байдарочник Владислав ВОЛОШИН (тренери – Сергій МАЛЬКОВ, Сергій ЧЕРНИШОВ) став переможцем Кубка України та відправиться на олімпійський відбір!🇺🇦
17:53
В Южненській громаді планують додати ще 1,2 мільйона гривень на виплати неповнолітніх дітей полеглих Героїв🇺🇦
14:27
Петиція про присвоєння звання Героя України южненцю МАЗУРОВУ СЕРГІЮ набрала необхідну кількість голосів.
09:14
🇺🇦🏆 ЗАВОДЧАНИН ВИБОРОВ ЗОЛОТО НА ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ ІЗ СУДНОМОДЕЛІЗМУ
09:58
💨🌳Сильний вітер повалив дерево в Южному
08:13
🚣🏻19-річний южненський веслувальник – один з головних претендентів на участь в олімпійському відборі
13:35
“Соціальний” автобус в Южному курсуватиме за новим графіком
20:58
Ракетний удар зруйнував ємності з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки, повідомили у Міністерстві відновлення України.
17:26
В Южному співробітники КП «Екосервіс» висадили 3000 квітів у різних локаціях нашого міста
15:17
Засідання комісії в Южненській громаді: результати обговорення плати за землю
08:17
Южненська громада отримала 140 ноутбуків від ЮНІСЕФ!
15:41
Сьогодні в Южному відбулося засідання атестаційної комісії
15:35
В Южному відбулася робоча зустріч з представниками центру зайнятості та КП “Южненське узбережжя”
09:14
АТ «ОПЗ» ЗАПРОШУЄ НА РОБОТУ
13:05
🚑В Южному працюватиме мобільна медична бригада: місцеві можуть отримати безкоштовні послуги
10:30
Южненські спортсмени посіли призові місця на Чемпіонаті України з вільної боротьби
09:43
В Южному провели інтелектуальну гру-вікторину (ФОТО)
09:18
🇺🇦 12 квітня у Чернівцях відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад, в якому взяв участь Президент України Володимир Зеленський.
19:34
Служба зайнятості Южного сприяє компанії«Робота для ВПО: ти потрібен!»
10:38
Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію. Що він передбачає?
11:43
Одеса відзначає 80-ту річницю звільнення від нацистських окупантів
08:04
🕯️ГРОМАДА ПРОЩАЄТЬСЯ З ЗАХИСНИКОМ УКРАЇНИ…
16:26
Благодійний фонд «Серце Южного» продовжує робити добрі справи
20:13
В Южненській громаді з’явився молодіжний простір
10:28
Южненська громада провела в останню путь загиблого військового Анатолія Пашали
08:33
Комітет Верховної Ради підтримав перейменування семи міст
09:29
В Одеській області викрили схему ухилення від служби шляхом довідок
18:53
Створення е-кабінету, “зникнення” обмежено придатних та зниження призовного віку: президент підписав низку законів
Больше новостей

Южненська ОТГ була представлена на міжнародній конференції в Польщі

Новости Южного
198
0

У місті Варшава (Польща) 14-15 листопада відбулась Друга міжнародна виставка-конференція під назвою Rebuild Ukraine powered by Energy, куди з’їхались учасники з-понад 30 країн світу (545 компаній). З України участь в заході взяли більше сотні громад з різних областей. Южненську ОТГ представляв заступник міського голови-начальник управління житлово-комунального господарства міськради Дмитро Любівий. Головна мета цього заходу –  залучення міжнародного фінансування для відновлення та розвитку громад України, а також інвестицій у міста та регіони нашої країни, які сьогодні підтримують внутрішньо переміщених осіб та мають привабливі інвестиційні можливості. Зі слів Дмитра Любівого, на заході він був націлений на те, аби отримати якомога більше інформації щодо можливості вирішити в нашому місті дві проблеми: стосовно очисних споруд та переробки сміття. Посадовець зазначив, що вдалося налагодити необхідні зв’язки та ознайомитись з технологіями будівництва важливих для нашої громади об’єктів інфраструктури.

Дмитро Любівий: «Близько місяця тому ми дізналися про проведення такого заходу, надіслали заявку на участь і були запрошені. Місцем проведення було обрано Варшаву, тому що сьогодні, на жаль, немає можливості запрошувати велику кількість іноземних компаній в нашу країну, бо логістика і ті ризики, які наразі є – не дали б змогу забезпечити такий високий рівень учасників. Були представлені компанії зі всього світу, в тому числі з США, Канади, Британії. На конференцію-виставку були запрошені різні громади України, зокрема і Южненська. Цей захід цікавий тим, що є змога залучити в нашу ОТГ додаткові можливості, в тому числі європейські технології у сфері енергоефективності. Одна з важливих задач на сьогодні пов’язана з поводженням з побутовими відходами. В той момент, коли я був у Варшаві, Южненський міський голова Володимир Новацький як раз підписав меморандум про намір збудувати на території нашої ОТГ сміттєпереробний завод. Він буде знаходитись біля очисних споруд, за межами міста. Це попередній варіант його місцезнаходження, який ми запропонували Одеській районній адміністрації півтора місяці тому. Мені було важливо поспілкуватись в Польщі саме на цю тему, ознайомитись з технологіями, які там пропонували. Крім того, одна з важливих проблем в нашому місті – відсутність власних очисних споруд. Ось на конференції як раз була можливість подивитися, які зараз є технології будівництва такого об’єкту».


Зі слів заступника міського голови, суть заходу, який проходив у Варшаві, полягла і в тому, що можна було не лише запозичити якусь технологію, а й паралельно відпрацьовувати варіанти співфінансування проектів за рахунок міжнародних фондів, держбюджету.

Дмитро Любівий: «Зараз задача – знайти партнера, який може запропонувати громаді технологію і одночасно можна домовлятися щодо співфінансування, бо ми розуміємо, що такі великі проекти сьогодні наше місто самостійно не в змозі за рахунок місцевого бюджету реалізувати. Сміттєпереробне підприємство будуватиметься за інвестиційні кошти, наша громада надаватиме територію, а інвестиції надходитимуть з приватних фондів. Щодо очисних споруд, у Варшаві я спілкувався з представником французької компанії, яка запропонувала проект модульної системи таких споруд. Вони компактні, тобто займають невелику територію. Ми домовились з представниками цієї фірми, що в подальшому продовжимо діалог, вони надішлють нам опитувальний лист, в якому треба буде вказати технічні дані щодо нашого міста, після чого вони нададуть нам декілька варіантів проектів очисних локальних споруд. Цілком реально, що за умов співфінансування Южне зможе збудувати такий об’єкт. Таким чином ми відійдемо від тих труднощів у взаємовідносинах, які в нас склалися з ОПЗ навколо вартості послуг з очищення стоків, а також зменшимо витрати, бо сьогодні відстань перекачування стоків складає 8 км. В нас вартість перекачування близько 10 гривень на 1 кубічний метр. Тому, якщо ці споруди будуть розташовані в безпосередній близькості до міста (зараз технології дозволяють розміщувати їх в 100 метрах від житлової забудови), це дозволить заощаджувати. Переваги модульних конструкцій в тому, що в подальшому можна буде нарощувати ту потужність, яка нам знадобиться в майбутньому в разі, якщо в місті збільшуватиметься кількість населення. Маю надію, що цей проект має шанси на реалізацію, будемо працювати в цьому напрямку. Хочу зазначити, що представники компанії нам запропонували, враховуючи воєнний стан, коли об’єкт інфраструктури знаходиться перед загрозою пошкодження, розташовувати ці конструкції в різних мікрорайонах міста. В разі, якщо вийде з ладу одна споруда, можуть функціонувати інші, місто не буде «паралізоване». Цю пропозицію треба буде окремо вивчити разом з тими будівельними нормами, які запроваджені в Україні. Була також цікава інформація щодо переробки побутових відходів, а також тих, які виникають в процесі обрізки дерев, переробки шин, потім з цього виробляється гранулят, який використовується як покриття для дитячих та спортивних майданчиків. Було безліч корисних технологій, вдалося налагодити зв’язки, тепер необхідно в робочому режимі продовжити більш предметно спілкування з потенційними партнерами і спробувати реалізувати корисні проекти в Южному».

Міжнародна виставка-конференція Rebuild Ukraine powered by Energy організовувалась під патронатом Міністерства енергетики України та за підтримки Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України, Міністерства економічного розвитку і технологій Польщі, Американської торгово-промислової палати в Україні та профільних міністерств країн-партнерів ЄС.

В матеріалі використані фото зі сторінки rebuildukraine.

0 комментариев

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.