Последние новости

10:24
💫 З Воскресінням Христовим щиро Вас вітаємо! Великдень 2024
15:31
Центром професійного розвитку педагогічних працівників було організовано проведення першого конкурсу VI обласного фестивалю «Педагогічна надія Одещини» на територіальному рівні
15:19
У травні 2024 року продовжать отримувати виплати на проживання ті внутрішньо переміщені особи (ВПО), кому вони призначені автоматично, і ті, хто писав заяву на їхнє продовження.
09:45
В одному так званому «ЗМІ» зʼявилося гарне політичне гасло «ЮЖНЕНСЬКІ ДЕПУТАТИ РАЗОМ ІЗ НАРДЕПОМ ВИБОРЮЮТЬ НАЗВУ «ПІВДЕННЕ». І хто ж ці депутати?
15:45
В Южному відкрився “дзеркальний туалет”
13:50
В ДП «МТП «Південний» провели масштабне навчання з ліквідації надзвичайної ситуації – гасіння пожежі внаслідок обстрілу
14:58
Із самого ранку на будівельному об’єкті біля магазину «Казка» триває робота. На місці співробітники підрядної організації, представники УКБ ЮМР, газової служби та секретар міської ради Ігор Чугунніков
14:59
🏆19-річний южненський байдарочник Владислав ВОЛОШИН (тренери – Сергій МАЛЬКОВ, Сергій ЧЕРНИШОВ) став переможцем Кубка України та відправиться на олімпійський відбір!🇺🇦
17:53
В Южненській громаді планують додати ще 1,2 мільйона гривень на виплати неповнолітніх дітей полеглих Героїв🇺🇦
14:27
Петиція про присвоєння звання Героя України южненцю МАЗУРОВУ СЕРГІЮ набрала необхідну кількість голосів.
09:14
🇺🇦🏆 ЗАВОДЧАНИН ВИБОРОВ ЗОЛОТО НА ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ ІЗ СУДНОМОДЕЛІЗМУ
09:58
💨🌳Сильний вітер повалив дерево в Южному
08:13
🚣🏻19-річний южненський веслувальник – один з головних претендентів на участь в олімпійському відборі
13:35
“Соціальний” автобус в Южному курсуватиме за новим графіком
20:58
Ракетний удар зруйнував ємності з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки, повідомили у Міністерстві відновлення України.
17:26
В Южному співробітники КП «Екосервіс» висадили 3000 квітів у різних локаціях нашого міста
15:17
Засідання комісії в Южненській громаді: результати обговорення плати за землю
08:17
Южненська громада отримала 140 ноутбуків від ЮНІСЕФ!
15:41
Сьогодні в Южному відбулося засідання атестаційної комісії
15:35
В Южному відбулася робоча зустріч з представниками центру зайнятості та КП “Южненське узбережжя”
09:14
АТ «ОПЗ» ЗАПРОШУЄ НА РОБОТУ
13:05
🚑В Южному працюватиме мобільна медична бригада: місцеві можуть отримати безкоштовні послуги
10:30
Южненські спортсмени посіли призові місця на Чемпіонаті України з вільної боротьби
09:43
В Южному провели інтелектуальну гру-вікторину (ФОТО)
09:18
🇺🇦 12 квітня у Чернівцях відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад, в якому взяв участь Президент України Володимир Зеленський.
19:34
Служба зайнятості Южного сприяє компанії«Робота для ВПО: ти потрібен!»
10:38
Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію. Що він передбачає?
11:43
Одеса відзначає 80-ту річницю звільнення від нацистських окупантів
08:04
🕯️ГРОМАДА ПРОЩАЄТЬСЯ З ЗАХИСНИКОМ УКРАЇНИ…
16:26
Благодійний фонд «Серце Южного» продовжує робити добрі справи
Больше новостей

В Южному виконком зобов’язав управління архітектури розірвати договір на розроблення просторового плану

Новости Южного
131
0

Розглянувши листа Одеської обласної військової адміністрації щодо доцільності проведення закупівлі послуги з розроблення комплексного плану просторового розвитку території Южненської ОТГ, більшість членів виконкому на засіданні 20 грудня проголосували за те, аби визнати недоцільним проведений управлінням архітектури (очолює Сергій Оришака) тендер з надання цієї послуги та зобов’язати вказане управління розірвати договір, який був підписаний з консорціумом «Бюро землевпорядних послуг» (переможець тендеру) в зв’язку з відсутністю фінансування наступних етапів робіт у 2024 році, що зумовлює втрату потреби у проведенні І етапу робіт.

Проте не всі члени виконкому підтримали таке рішення. Утримались під час голосування Оксана Воротнікова, Інна Яблонська, Євген Черней. Секретарка міськради Воротнікова вважає, що фірма, яка виграла тендер, після сьогоднішнього рішення виконкому ймовірно звернеться до суду і в такому випадку Южненська громада залишиться і без просторового плану, і без грошей, оскільки вимушена буде сплатити компенсацію підряднику за моральну шкоду.

Оксана Воротнікова: «В нас був проведений тендер згідно з рішенням Южненської міськради. Зміни до цього рішення були внесені 27 липня 2023 року. Хочу нагадати, що тоді всі проголосували «за», ні один з депутатів тоді не висловився проти. Ми провели процедуру, є висновок Антимонопольного комітету, що процедура законна, ми підписали договір. Так, я знаю, що сьогодні трішечки змінилась політика, бо ми повинні працювати на нашу перемогу, але ж в договорі, який ми підписали, немає всіх форс-мажорних обставин. Фірма виконала 25 відсотків своєї роботи, на жаль, ми не приймаємо платіжки і листи від цієї організації для оплати за їхню виконану роботу. Своїм рішенням, спираючись тільки на лист голови ОВА, ми повинні розуміти, що ця фірма звернеться до суду і він не матиме законних підстав, щоб не задовольнити їхній позов. Ми з бюджету за рішенням суду витратимо 15 млн гривень, ще й компенсацію за моральну шкоду. Ми залишимось і без просторового плану, і без грошей».

Міський голова Володимир Новацький повідомив, що питання недоцільності фінансування такого заходу в нашій громаді обговорювалось на рівні області під час засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність», яке відбулось минулого тижня в обладміністрації. З жовтня члени робочої групи на Одещині запобігли проведенню ненагальних тендерів на загальну суму понад 169 млн гривень.

Володимир Новацький: «Нарада проводилась в прямому ефірі, участь в засіданні брали представники всіх правоохоронних структур. Багато питань обговорювалось, одне з них – це наш просторовий план, виділення на це коштів в розмірі 15 млн гривень. Я там звітував з цього питання. Все внесено в протокол. Було прийнято рішення, що на 2024 рік наша громада ці кошти не закладатиме і роботи ці проводити не буде. Саме за просторовий план точиться така дискусія, бо тут є в деяких своя особиста зацікавленість. Ми під час війни зможемо обійтись і без цього плану».

На засіданні виконкому начальник юридичного відділу Григорій Денов озвучив, що суттєво змінилась державна політика, вимоги ОВА і силових структур, крім того, в наступному році в бюджеті нашої ОТГ не закладено кошти на основний етап робіт з розроблення просторового плану.

Григорій Денов: «Закон дозволяє розірвання договору через істотну зміну обставин. Управління архітектури повинне надіслати пропозицію про розірвання договору до виконавця послуги (організації, яка виграла тендер), якщо він погоджується в добровільному порядку це зробити – договір буде розірваний за згодою сторін. Якщо виконавець відмовиться – ми повинні будемо подати позов до суду на управління архітектури, яке є замовником послуги, щодо розірвання цього договору в зв’язку з істотною зміною обставин».

Депутат Олександр Гречкін, який очолює «земельну» комісію, звернувся в міськраду, а також до ЗМІ з листом, де зокрема зазначив про наслідки для нашої громади в разі, якщо комплексний план просторового розвитку території ОТГ не буде зроблений.

Олександр Гречкін: «Жодна земельна ділянка, починаючи з 2025 року, не буде передана в користування або власність. І це стосується не лише підприємств, які могли б розбудовувати на території громади свої потужності та створювати нові робочі місця, але й кожного користувача в місті, селах, садових товариствах, в яких ще не сформовані земельні ділянки. Крім того, звертаю увагу на такі обставини: в Нових Білярах план зонування не відповідає генеральному плану; в Сичавці діє генплан 1964 року, тобто він потребує нового розроблення з планом зонування; в Кошарах взагалі відсутній генплан з планом зонування. В цих населених пунктах на даний час неможливо формувати нові земельні ділянки під забудову, а в Кошарах надати вихідні дані на проектування та оформити дачні ділянки багатьом жителям Южненської громади. Щодо вартості на виконання робіт, з метою економії бюджетних коштів, в межах ЗУ «Про публічні закупівлі» договір на виконання робіт було укладено за результатом відкритих торгів. Вартість розраховувалась, опираючись на технічне завдання, яке формувалось комісією у складі представників депутатського корпусу, працівників виконавчої влади із залученням громадськості, шляхом публічного обговорення та затверджено на сесії 27 липня цього року. За наявності порушень, таких наприклад, як завищення вартості або необґрунтованість витрат, саме виконавчою владою на чолі з міським головою мають бути вжиті чіткі управлінські рішення. Мною, як депутатом, на ім’я Володимира Новацького був надісланий депутатський запит з вимогою належного виконання повноважень у сфері містобудування…».

Нагадаємо, що навколо розробки плану розвитку нашої громади вже декілька місяців точиться дискусія. Южненські депутати на засіданні сесії 1 листопада одноголосно підтримали внесення змін до бюджету громади на 2023 рік, затвердивши низку заходів, які планувалось фінансувати з місцевої казни. Раніше вже було прийнято рішення, аби виділити кошти на розроблення просторового плану території Южненської ОТГ, в цілому це 17 млн гривень, в поточному році планувалося витратити з бюджету 10 млн. На засіданні сесії 26 жовтня правка депутата Іллі Юрченка, який запропонував зняти з переліку фінансування саме цей захід – не набрала необхідної кількості голосів депутатів.

Договір з підрядною фірмою (консорціум «Бюро землевпорядних послуг»), яка була єдиним учасником тендеру і стала в результаті переможцем, був підписаний 23 жовтня, за декілька днів до сесії (відбулась 26 жовтня). Нагадаємо, тендер на вибір підрядника, який виконає роботи з розроблення комплексного плану просторового розвитку території Южненської ОТГ, був оголошений управлінням архітектури (очолює Сергій Оришака) на початку вересня цього року. Вартість робіт вказана 15,4 млн гривень. Цьогоріч планувалося виділити 10 млн гривень, інші кошти – в наступному році. Ця сума (15,4) не є остаточною, зі слів Сергія Оришаки, ще 1,5 млн потрібно буде виділи додатково.

Южненський міський голова Володимир Новацький раніше наголошував, що бюджет нашої громади в наступному році, згідно з розрахунками спеціалістів міськради, недобиратиме близько 60 млн гривень по захищеним статтям. Через повномасштабну війну і простій головних бюджетоутворюючих підприємств, місцева казна втрачає певний відсоток доходів. Враховуючи таку ситуацію, Володимир Новацький вважає, що витрачати мільйони на розроблення плану розвитку території ОТГ в теперішній час – недоречно. Новацький також акцентував увагу, що начальник управління архітектури його попередньо не інформував про намір підписати договір на виконання цих робіт, а дізнався вже після того, як це було ним зроблено.

Южненська ОТГ – єдина в області (це пілотний проект), де захотіли в цьому році розпочати розроблення комплексного плану просторового розвитку своєї території. Сергій Оришака раніше повідомляв, що зі всіх громад в Одеській області лише наша у 2021 році зробила всі вихідні дані, тому ми єдина ОТГ, яка може цю документацію зараз робити.

0 комментариев

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.