Последние новости

14:58
Із самого ранку на будівельному об’єкті біля магазину «Казка» триває робота. На місці співробітники підрядної організації, представники УКБ ЮМР, газової служби та секретар міської ради Ігор Чугунніков
14:59
🏆19-річний южненський байдарочник Владислав ВОЛОШИН (тренери – Сергій МАЛЬКОВ, Сергій ЧЕРНИШОВ) став переможцем Кубка України та відправиться на олімпійський відбір!🇺🇦
17:53
В Южненській громаді планують додати ще 1,2 мільйона гривень на виплати неповнолітніх дітей полеглих Героїв🇺🇦
14:27
Петиція про присвоєння звання Героя України южненцю МАЗУРОВУ СЕРГІЮ набрала необхідну кількість голосів.
09:14
🇺🇦🏆 ЗАВОДЧАНИН ВИБОРОВ ЗОЛОТО НА ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ ІЗ СУДНОМОДЕЛІЗМУ
09:58
💨🌳Сильний вітер повалив дерево в Южному
08:13
🚣🏻19-річний южненський веслувальник – один з головних претендентів на участь в олімпійському відборі
13:35
“Соціальний” автобус в Южному курсуватиме за новим графіком
20:58
Ракетний удар зруйнував ємності з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки, повідомили у Міністерстві відновлення України.
17:26
В Южному співробітники КП «Екосервіс» висадили 3000 квітів у різних локаціях нашого міста
15:17
Засідання комісії в Южненській громаді: результати обговорення плати за землю
08:17
Южненська громада отримала 140 ноутбуків від ЮНІСЕФ!
15:41
Сьогодні в Южному відбулося засідання атестаційної комісії
15:35
В Южному відбулася робоча зустріч з представниками центру зайнятості та КП “Южненське узбережжя”
09:14
АТ «ОПЗ» ЗАПРОШУЄ НА РОБОТУ
13:05
🚑В Южному працюватиме мобільна медична бригада: місцеві можуть отримати безкоштовні послуги
10:30
Южненські спортсмени посіли призові місця на Чемпіонаті України з вільної боротьби
09:43
В Южному провели інтелектуальну гру-вікторину (ФОТО)
09:18
🇺🇦 12 квітня у Чернівцях відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад, в якому взяв участь Президент України Володимир Зеленський.
19:34
Служба зайнятості Южного сприяє компанії«Робота для ВПО: ти потрібен!»
10:38
Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію. Що він передбачає?
11:43
Одеса відзначає 80-ту річницю звільнення від нацистських окупантів
08:04
🕯️ГРОМАДА ПРОЩАЄТЬСЯ З ЗАХИСНИКОМ УКРАЇНИ…
16:26
Благодійний фонд «Серце Южного» продовжує робити добрі справи
20:13
В Южненській громаді з’явився молодіжний простір
10:28
Южненська громада провела в останню путь загиблого військового Анатолія Пашали
08:33
Комітет Верховної Ради підтримав перейменування семи міст
09:29
В Одеській області викрили схему ухилення від служби шляхом довідок
18:53
Створення е-кабінету, “зникнення” обмежено придатних та зниження призовного віку: президент підписав низку законів
09:00
Дитячий садок в Южному відкриває набір дітей на наступний навчальний рік
Больше новостей

В Южному заклали символічний камінь на місці майбутнього меморіалу на честь Захисників України

Новости Южного
155
0

В центрі міста ввечері 23 лютого відбувся захід під назвою «За ніч до війни», який був приурочений другій річниці повномасштабного вторгнення РФ на територію України. В цей день було закладено символічний камінь на місці майбутнього меморіального комплексу на честь полеглих в російсько-українській війні наших земляків. Ідея та її реалізація належить рідним загиблих військових, волонтерам, працівникам культури, комунальникам. На цьому каменеві вказаний QR-код, який можна відсканувати і подивитися  візуалізацію, як саме виглядатиме цей меморіал.

Дружина 31-річного загиблого бійця Кирила Григоренка, Ірина Григоренко, зі сльозами на очах звернулась до ініціативної групи, яка втілила цей задум, висловивши їм подяку за це і наголосивши на важливості такого об’єкту в місті.

Ірина Григоренко: «Велика подяка всім причетним до закладання каменя для майбутнього меморіалу, цей об’єкт має бути створений, щоб всі майбутні покоління знали і пам’ятали наших Героїв, вшановували пам’ять всіх Захисників, які залишили свої сім’ї, пожертвували своїм життям задля того, щоб ми з вами жили у вільній країні. Вічна слава і пам’ять нашим Янголам, нашим полеглим Воїнам, навіки живим в наших серцях».

Дружина 50-річного полеглого Воїна Станіслава Годовенка, Ольга Годовенко, озвучила, що такі об’єкти пам’яті в нашому місті, в першу чергу – громадська ініціатива. Вона подякувала присутнім южненцям за те, що вони прийшли в цей день на закладання каменя разом з сім’ями загиблих бійців.

Ольга Годовенко: «Вас дуже багато і це дуже цінно для нас. Я від себе хочу подякувати волонтерам за те, що ми змогли створити Еспланаду пам’яті, всім людям, які допомогли встановити цей камінь. Здається, що це незначна робота, але насправді, щоб сьогодні відбулось символічне його закладання, напередодні попрацювало дуже багато людей. Такий меморіальний комплекс має бути в нашому місті. В майбутньому ми хочемо бачити тут європейську площу, де будуть гуляти діти, відпочивати дорослі, хочемо, щоб тут було багато зелені і світла, щоб була стіна, на якій будуть викарбувані імена тих людей, які віддали свої життя заради того, щоб в нас це майбутнє було. Ми віримо в перемогу! Я вірю, що, коли тут почнуться роботи, перемога наступить швидше, бо тут позитивна енергетика, це все символічно».

Южненський міський голова під час заходу пригадав, як в перші дні повномасштабної війни біля міськради зібралися десятки добровольців, які хотіли записатися в тероборону і стати на захист Батьківщини. Сьогодні 48 наших земляків поповнили небесне військо, віддали своє життя, захищаючи Україну від російських окупантів.

Володимир Новацький: «Прізвища наших полеглих земляків будуть викарбувані на граніті, щоб назавжди всі пам’ятали їх. Вони увійдуть в історію, впевнений, що кожен рік в цю дату ми будемо збиратись тут, на цій площі, вклонятись і дякувати цим Героям за їхній подвиг! Це найменше, що ми можемо зробити. Герої не вмирають, вони живі тоди, доки ми їх пам’ятаємо».

В пам’ять про кожного полеглого в російсько-українській війні бійця Южненської громади в небо випустили білі кульки. Ведуча заходу Ольга Лещенко під час акції зачитала імена кожного з наших Янголів, які поповнили небесне військо. Присутні запалили лампадки та поклали квіти до символічного каменя на знак скорботи та вдячності нашим загиблим військовослужбовцям за їхню жертовність, патріотизм та подвиг.

Нагадаємо, восени минулого року в міськраді ініціативна група вперше презентувала візуалізацію меморіального комплексу, який стане продовженням вже існуючої в місті Еспланади пам’яті полеглих в російсько-українській війні Захисників України. Тоді повідомлялось, що меморіальний комплекс представлятиме собою вже існуючий на плоші Перемоги пам’ятний об’єкт у вигляді стели, його планується реконструювати і додати декілька нових деталей, а також облаштувати поряд парк. Зі слів начальника управління архітектури Сергія Оришаки, територія нинішнього меморіалу після реконструкції збільшиться в декілька разів.

0 комментариев

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.