Последние новости

10:24
💫 З Воскресінням Христовим щиро Вас вітаємо! Великдень 2024
15:31
Центром професійного розвитку педагогічних працівників було організовано проведення першого конкурсу VI обласного фестивалю «Педагогічна надія Одещини» на територіальному рівні
15:19
У травні 2024 року продовжать отримувати виплати на проживання ті внутрішньо переміщені особи (ВПО), кому вони призначені автоматично, і ті, хто писав заяву на їхнє продовження.
09:45
В одному так званому «ЗМІ» зʼявилося гарне політичне гасло «ЮЖНЕНСЬКІ ДЕПУТАТИ РАЗОМ ІЗ НАРДЕПОМ ВИБОРЮЮТЬ НАЗВУ «ПІВДЕННЕ». І хто ж ці депутати?
15:45
В Южному відкрився “дзеркальний туалет”
13:50
В ДП «МТП «Південний» провели масштабне навчання з ліквідації надзвичайної ситуації – гасіння пожежі внаслідок обстрілу
14:58
Із самого ранку на будівельному об’єкті біля магазину «Казка» триває робота. На місці співробітники підрядної організації, представники УКБ ЮМР, газової служби та секретар міської ради Ігор Чугунніков
14:59
🏆19-річний южненський байдарочник Владислав ВОЛОШИН (тренери – Сергій МАЛЬКОВ, Сергій ЧЕРНИШОВ) став переможцем Кубка України та відправиться на олімпійський відбір!🇺🇦
17:53
В Южненській громаді планують додати ще 1,2 мільйона гривень на виплати неповнолітніх дітей полеглих Героїв🇺🇦
14:27
Петиція про присвоєння звання Героя України южненцю МАЗУРОВУ СЕРГІЮ набрала необхідну кількість голосів.
09:14
🇺🇦🏆 ЗАВОДЧАНИН ВИБОРОВ ЗОЛОТО НА ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ ІЗ СУДНОМОДЕЛІЗМУ
09:58
💨🌳Сильний вітер повалив дерево в Южному
08:13
🚣🏻19-річний южненський веслувальник – один з головних претендентів на участь в олімпійському відборі
13:35
“Соціальний” автобус в Южному курсуватиме за новим графіком
20:58
Ракетний удар зруйнував ємності з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки, повідомили у Міністерстві відновлення України.
17:26
В Южному співробітники КП «Екосервіс» висадили 3000 квітів у різних локаціях нашого міста
15:17
Засідання комісії в Южненській громаді: результати обговорення плати за землю
08:17
Южненська громада отримала 140 ноутбуків від ЮНІСЕФ!
15:41
Сьогодні в Южному відбулося засідання атестаційної комісії
15:35
В Южному відбулася робоча зустріч з представниками центру зайнятості та КП “Южненське узбережжя”
09:14
АТ «ОПЗ» ЗАПРОШУЄ НА РОБОТУ
13:05
🚑В Южному працюватиме мобільна медична бригада: місцеві можуть отримати безкоштовні послуги
10:30
Южненські спортсмени посіли призові місця на Чемпіонаті України з вільної боротьби
09:43
В Южному провели інтелектуальну гру-вікторину (ФОТО)
09:18
🇺🇦 12 квітня у Чернівцях відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад, в якому взяв участь Президент України Володимир Зеленський.
19:34
Служба зайнятості Южного сприяє компанії«Робота для ВПО: ти потрібен!»
10:38
Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію. Що він передбачає?
11:43
Одеса відзначає 80-ту річницю звільнення від нацистських окупантів
08:04
🕯️ГРОМАДА ПРОЩАЄТЬСЯ З ЗАХИСНИКОМ УКРАЇНИ…
16:26
Благодійний фонд «Серце Южного» продовжує робити добрі справи
Больше новостей

Перейменування Южного: визначено дати голосування та затверджено бланки анкет (фото)

Фото / Новости Южного
132
0

На черговому засіданні робочої групи з питань перейменування міста, яке відбулось 5 жовтня, затверджено дати проведення громадських слухань, які проходитимуть в формі голосування. Зареєстровані в Южному містяни віком від 18 років зможуть прийти в Палац культури «Дружба» з 12 по 15 жовтня і віддати свій голос за одну з 12 відібраних комісією варіантів назв (з 10:00 до 20:00). Одночасно з цим буде відбуватись голосування на електронній платформі E-dem, однак період для участі в голосуванні в режимі онлайн буде більш тривалим, з 12 по 17 жовтня. Членкиня робочої групи та секретарка міськради Оксана Воротнікова висловила сумніви щодо ефективності цієї платформи, адже приклад громадського обговорення стосовно присвоєння міській лікарні імені Романа Лиманського, яке як раз проходило на E-dem, показав, що участь взяли всього десять користувачів. До того ж, чимала кількість южненців в соцмережах висловилась тоді, що просто не змогла зареєструватись, бо в процесі виникли труднощі. Тому було вирішено, що в ПК буде залучений експерт, який показуватиме людям, як зареєструватися і проголосувати онлайн. Також розглядається можливість, щоб такий фахівець проконсультував містян в прямому ефірі на каналі Южненського телебачення перед початком голосування.

Тим, хто захоче проголосувати очно в Палаці культури, треба буде заповнити анкету, бланк якої сьогодні затвердили. Це питання викликало тривалу дискусію, адже заступниця голови робочої групи Олена Баранецька озвучила, що буде 12 варіантів анкет у відповідності з кількістю відібраних назв, проте ішні членкині, Інна Яблонська та Оксана Воротнікова, висловили думку, що необхідно дати людям можливість обрати 13-й варіант під час голосування, де була б вказана відповідь: «Не подобається жодна з назв». Підтримав їх і начальник юридичного відділу міськради Григорій Денов.

Григорій Денов: «Так як листа з офіційною відповіддю зі столиці стосовно нашого запиту щодо відповідності стандартам державної мови назви «Південне/Південий» поки що немає, я теж за те, щоб дати людям варіант: «Проти жодної з 12 пропозицій».

Інна Яблонська: «13-й варіант дасть можливість зрозуміти, скільки людей в місті не підтримують ніяку з цих 12-ти назв. Бо якщо не дати можливість людям висловитись проти всіх пропозицій, тоді ця категорія людей взагалі не прийде на голосування, але ж є на сьогодні містяни, які хочуть висловити таку думку стосовно того, що жодна з 12-ти пропозицій їм не до вподоби. В кожній з анкет вказана конкретна назва на вибір, але треба передбачити ще один варіант анкети – 13-й».

Ініціативу зазначених вище членів робочої групи не підтримали. Було вирішено, що для голосування буде тільки 12 варіантів анкет. На думку членкині комісії та директорки студії телебачення «МИГ» Ольги Годовенко, додаючи 13-ту анкету, серед населення Южного тим самим буде створено протистояння.

Ольга Годовенко: «В такий спосіб в суспільстві буде створено штучне протистояння. Треба всім нагадати, що голосування має консультативний характер, воно націлене саме на те, аби дізнатися, які тенденції є в місті, щоб депутати Южненської міськради побачили думку людей і їм було легше визначатись під час голосування на сесії. В громадських слуханнях можуть брати участь ті, хто хоче долучитися і хто активний, а не ті, хто проти всіх варіантів. В цьому разі я вважаю, що недоцільно вносити 13-й варіант «Проти всіх», бо він ні на що не впливає».

Під час проведення голосування в Палаці культури будуть присутні 2 працівника Южненської міськради та 1 представник робочої групи з питань перейменування, вони чергуватимуть в дві зміни. Про це доповіла Олена Баранецька. Можливість віддати свій голос у южненців буде з 10:00 до 20:00. Слід нагадати, що остаточне рішення щодо нової назви міста прийматимуть депутати. Адже за результатами голосування серед містян буде підготовлений відповідний проект рішення, в якому буде вказана пропозиція нової назви, яка набере більшу кількість голосів южненців (або ж декілька). Якщо більшість представників депутатського корпусу підтримає такий проект рішення, він буде надісланий на розгляд в столицю. Проте може бути таке, що депутати не підтримають цей проект рішення. Про це вкотре нагадав начальник юридичного відділу Григорій Денов, зазначивши, що тоді вся діяльність робочої групи зійде нанівець…

Зазначимо, 19 вересня робоча група затвердила остаточний перелік пропозицій нової назви міста, який буде винесений на голосування:


Аджалик
Аненталь
Оріяна
Порт-Аненталь
Порт-Оріяна
Доброморськ
Мореслав
Портовськ
Причорноморськ
Сонячноморськ
Тилігул
Аксинськ

Після завершення громадського обговорення відбудеться зустріч представників Южненської міськради, зокрема робочої групи, та жителів міста. Планується, що вона пройде в Палаці культури, де містянам озвучать ті назви, які будуть обрані за результатами громадського обговорення, тобто ті, як наберуть найбільшу кількість голосів серед населення. Саме ці варіанти нової назви будуть вказані в проекті рішення, який згідно з процедурою мають розглянути депутати.

0 комментариев

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.