Последние новости

16:04
12-15 вересня 2024 року, м.Тернопіль відбувся Чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед ДЮСШ та спортивних клубів 🇺🇦
18:47
🏐14-го вересня на спортивному майданчику ліцею №1 відбулися змагання з волейболу мікси до Дня фізичної культури та спорту.
14:40
🏆🤼🤾🏻⚽️🏀🚣🏻У Южному до Дня фізичної культури і спорту нагородили тренерів та спортсменів.
17:31
ОПЗ виробив перші 9 тисяч тон аміаку, але бракує транспорту
12:57
З 5 по 8 вересня в Одесі пройшов турнір пам’яті Героя України Бориса Літвака
14:01
В Южному відбувся благодійний концерт
21:22
Сьогодні, 6 вересня, Южненський міський голова Володимир Новацький та керуючий справами виконавчого комітету Владислав Терещенко урочисто привітали працівників відділу надання адміністративних послуг з нагоди їхнього професійного свята — Дня адміністратор
10:51
Южненський «Олімп» відзначає 20 років: символ спортивної потужності міста
20:08
На підставі розпорядження Южненської міської ради щодо виконання оперативних завдань з посилення оборони в Донецькій області працівників ЮКП «Муніципальна варта» було відряджено для виконання покладених завдань.
09:16
Перший концерт осені!
13:06
В Южному запустять «Студентський автобус»
13:23
Сьогодні відбулося чергове засідання виконавчого комітету Южненської міської ради. У ході засідання було розглянуто низку важливих питань
13:07
24-25 серпня в м. Южне, на базі фізкультурно-спортивного клубу «ХІМІК» відбувся Чемпіонат України з веслування на ялах🚣‍♂️
13:05
🇺🇦З 24-26 серпня 2024 року у м.Хмельницький проходив Чемпіонат України з пляжної боротьби серед кадетів U17 (2007-2009 р.н.) та юніорів U20 (2004-2006 р.н.)
15:59
🇺🇦 День Державного Прапора України!
20:15
МПК “Дружба” запрошує на святковий концерт до Дня Незалежності України🇺🇦
19:34
Сьогодні, в рамках робочої поїздки до Южненської громади Одеського району, начальник Одеської районної військової адміністрації Олександр Гринчак перевірив стан готовності укриттів у закладах освіти перед початком нового навчального року.
17:01
В художній галереї відкрилась персональна виставка учениці Южненської школи мистецтв Поліни Тіткової.
16:41
🤝За ініціативи фахівців служби зайнятості Южного відбулась робоча зустріч начальника Южненського відділу Ірини ЧЕРЕПАЩУК та заступника начальника відділу Оксани СЛІДЗЮК з керівництвом КНП “СПОРТИВНО-ОЗДОРОВЧОГО КОМПЛЕКСУ “ОЛІМП”.
23:51
«Одеський припортовий завод» відновлює роботу: підприємство закупає газ на мільярди гривень
16:15
В Южному пройшов квест “Молодь змінює країну” до Міжнародного дня молоді, який відзначається 12-го серпня.
11:43
Щочетверга у Южненському відділі Одеської філії Одеського обласного центру зайнятості проходять інформаційні семінари для шукачів роботи.
16:40
В Южному відбувся семінар з психологічної підтримки людей з інвалідністю
12:42
Рятувальники ліквідували масштабну пожежу на підприємстві
13:41
Компенсація витрат роботодавця на оплату праці працевлаштованої особи з числа внутрішньо переміщених осіб
09:03
Вітаємо будівельників з професійним святом!
15:20
В Южному вирішують проблеми мешканців міста
13:47
СБУ затримала чиновницю Южненської міської ради, яка виявилася агенткою фсб
13:44
В Южному провели в останню путь навідника Дмитра Стружевського
13:43
Южненська громада провела в останню путь воїна Андрія Березенчука
Больше новостей

В Южному попрощалися з 28-річним військовим Артемом Садовським (фоторепортаж)

Новости Южного
353
0

Вкотре южненська громада зібралася в центрі міста, аби проститися зі своїм Захисником, який віддав життя за Україну та вільне майбутнє її народу. Зі сльозами на очах та пекучим болем в серці містяни проводжали в останню путь 28-річного Воїна Артема Андрійовича Садовського. Його молоде життя обірвалося 6 жовтня на полі бою неподалік населеного пункту Білогорівка Сєвєродонецького району Луганської області. Прощання з військовослужбовцем відбулось 12 жовтня біля пам’ятника Захисникам Вітчизни на площі Перемоги. Тут лунав довгий пронизливий крик матері, яка втратила свого сина і вимушена була сьогодні побачити свою дитину в труні… Світлий, усміхнений, доброзичливий, надійний, життєрадісний, завзятий, хоробрий: таким Артема описують його вчителі, колеги, друзі. Він був стрільцем-помічником гранатометника аеромобільного батальйону військової частини А2120, солдатом ЗСУ.

Володимир Новацький, Южненський міський голова: «Молодий гарний хлопець, йому ще жити і жити, але прокляті рашисти забрали в нього життя. Важкою ціною нам дається перемога, втрачаємо дуже багато наших людей. Наша громада втратила вже з 35 Героїв… І надходять нові трагічні звістки, ми отримали інформацію про чергові втрати. Хотілося б, що це закінчилося, щоб настала перемога. Наша центральна площа була передбачена зовсім для інших заходів, ми збиралися тут з вами і відзначали наші міські та загальнодержавні свята, а зараз ця площа перетворилась на місце болю, сліз, прощання з нашими Воїнами…».

Ксенія Ворожбит-Лукаш, вчителька загиблого: «Сьогодні ми прощаємося з Тьомою. Це дуже важко. Він був в сьомому класі, коли я прийшла до 4 школи і стала його класним керівником. Я пам’ятаю його завжди усміхненим, він завжди був позитивною дитиною, не пам’ятаю, щоб він колись хоч з кимось конфліктував чи був чимось незадоволений. Він ніколи не створював проблем, дуже хороший хлопчик! Я хочу запам’ятати його саме таким. Те, що нам сьогодні всім тут болить – це добре, бо ми не повинні звикати до таких прощань. Нам кожного разу має бути боляче, бо, коли нам перестане боліти – ми втратимо в собі щось людське. Тьома Герой! В кіно Герої завжди залишаються живими, вони завжди переможці, а в житті буває по-різному. Для мене він переможець!»

Надія Гузик, директорка Ліцею №3: «Так сталося, що життя вчителів постійно пов’язане з життям їхніх учнів. Батько Артема, Андрій Садовський – це людина, з якою пов’язане моє життя, так як він був моїм учнем, потім вчителем нашої школи, а в 2011 році він привів свого сина в наш навчальний заклад, щоб Артем отримав фахову освіту. Він навчався в нашому коледжі та в 2013 році закінчив його. Це п’ятий випускник нашого Ліцею, який загинув за Україну. Я пам’ятаю випускний Артема, бо це був останній випускний, де Микола Петрович Гузик був в якості директора школи, тоді він, звертаючись до учнів, сказав: «Головною у вашому житті повинна бути любов: до Бога, до Батьківщини, до сім’ї». Артем довів, що він зробив все, аби його родина та Батьківщина були захищені. Він віддав життя і ми вдячні йому … Це героїзм! Він не поїхав за кордон, не сховався, він виконав свій обов’язок».

Після панахиди присутні проводжали в останню путь свого Героя, стоячи на колінах. Живий коридор для Артема Садовського утворили і южненські школярі. В загиблого військовослужбовця залишилися батьки, сестра, дружина та неповнолітня донечка.

0 комментариев

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.