Последние новости

10:24
💫 З Воскресінням Христовим щиро Вас вітаємо! Великдень 2024
15:31
Центром професійного розвитку педагогічних працівників було організовано проведення першого конкурсу VI обласного фестивалю «Педагогічна надія Одещини» на територіальному рівні
15:19
У травні 2024 року продовжать отримувати виплати на проживання ті внутрішньо переміщені особи (ВПО), кому вони призначені автоматично, і ті, хто писав заяву на їхнє продовження.
09:45
В одному так званому «ЗМІ» зʼявилося гарне політичне гасло «ЮЖНЕНСЬКІ ДЕПУТАТИ РАЗОМ ІЗ НАРДЕПОМ ВИБОРЮЮТЬ НАЗВУ «ПІВДЕННЕ». І хто ж ці депутати?
15:45
В Южному відкрився “дзеркальний туалет”
13:50
В ДП «МТП «Південний» провели масштабне навчання з ліквідації надзвичайної ситуації – гасіння пожежі внаслідок обстрілу
14:58
Із самого ранку на будівельному об’єкті біля магазину «Казка» триває робота. На місці співробітники підрядної організації, представники УКБ ЮМР, газової служби та секретар міської ради Ігор Чугунніков
14:59
🏆19-річний южненський байдарочник Владислав ВОЛОШИН (тренери – Сергій МАЛЬКОВ, Сергій ЧЕРНИШОВ) став переможцем Кубка України та відправиться на олімпійський відбір!🇺🇦
17:53
В Южненській громаді планують додати ще 1,2 мільйона гривень на виплати неповнолітніх дітей полеглих Героїв🇺🇦
14:27
Петиція про присвоєння звання Героя України южненцю МАЗУРОВУ СЕРГІЮ набрала необхідну кількість голосів.
09:14
🇺🇦🏆 ЗАВОДЧАНИН ВИБОРОВ ЗОЛОТО НА ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ ІЗ СУДНОМОДЕЛІЗМУ
09:58
💨🌳Сильний вітер повалив дерево в Южному
08:13
🚣🏻19-річний южненський веслувальник – один з головних претендентів на участь в олімпійському відборі
13:35
“Соціальний” автобус в Южному курсуватиме за новим графіком
20:58
Ракетний удар зруйнував ємності з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки, повідомили у Міністерстві відновлення України.
17:26
В Южному співробітники КП «Екосервіс» висадили 3000 квітів у різних локаціях нашого міста
15:17
Засідання комісії в Южненській громаді: результати обговорення плати за землю
08:17
Южненська громада отримала 140 ноутбуків від ЮНІСЕФ!
15:41
Сьогодні в Южному відбулося засідання атестаційної комісії
15:35
В Южному відбулася робоча зустріч з представниками центру зайнятості та КП “Южненське узбережжя”
09:14
АТ «ОПЗ» ЗАПРОШУЄ НА РОБОТУ
13:05
🚑В Южному працюватиме мобільна медична бригада: місцеві можуть отримати безкоштовні послуги
10:30
Южненські спортсмени посіли призові місця на Чемпіонаті України з вільної боротьби
09:43
В Южному провели інтелектуальну гру-вікторину (ФОТО)
09:18
🇺🇦 12 квітня у Чернівцях відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад, в якому взяв участь Президент України Володимир Зеленський.
19:34
Служба зайнятості Южного сприяє компанії«Робота для ВПО: ти потрібен!»
10:38
Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію. Що він передбачає?
11:43
Одеса відзначає 80-ту річницю звільнення від нацистських окупантів
08:04
🕯️ГРОМАДА ПРОЩАЄТЬСЯ З ЗАХИСНИКОМ УКРАЇНИ…
16:26
Благодійний фонд «Серце Южного» продовжує робити добрі справи
Больше новостей

В Южному відбулось засідання ТВК в оновленому складі та з новопризначеною головою

Новости Южного
89
0

Без скандалів, спокійно і швидко. В приміщенні міськради 21 грудня відбулось засідання територіальної виборчої комісії, на якому склали присягу нові члени ТВК та її голова. Це згідно з процедурою треба було зробити, аби комісія мала законе право працювати далі і розглядати питання порядку денного. Нагадаємо, що 13 грудня за рішенням центральної виборчої комісії (ЦВК) було замінено сім членів Южненської ТВК і її голову. Відтепер ТВК очолює Вікторія Сандюк, її попередник Анатолій Мирончак виведений до складу комісії, як один з її членів.

Вікторія Сандюк попередила своїх колег, що той формат спілкування та проведення засідань, який був раніше, зокрема на минулому засіданні 1 грудня (на підвищених тонах, перебиваючи один одного), вона вважає недопустимим і закликала присутніх поважати одне одного. Після того, як нові члени ТВК (не всі з них були присутні 21 грудня), в тому числі й голова комісії, склали присягу і отримали посвідчення, планувалося перейти до розгляду порядку денного. Серед запрошених на засіданні були тільки троє депутатів Южненської міськради від заборонених партій Володимир Сівак, Світлана Дінул та Андрій Горівенко. Та, як виявилося, протокол минулого засідання вже був підписаний, а значить порядок денний розглянутий, а от новий ще не складено. Це вже буде в подальшому робити новий склад ТВК. Вікторія Сандюк озвучила колегам, що здивована і не розуміє, для чого комісія оголошувала технічну перерву аж на три тижні, якщо протокол засідання в результаті виявися підписаний.

Вікторія Сандюк: «Ніде в законодавстві немає такого поняття, як технічна перерва, так, люди можуть вийти в туалет, якщо засідання триває декілька годин, але її зробили аж на три тижні… Для того, щоб все було правомочно, нам треба було сьогодні привести до присяги тих людей, які увійшли до складу ТВК під час цієї так званої техперерви. Сьогодні присягу склали Артем Родіонов, Єлизавета Мітєва, Олександр Лавренко, Юлія Глухова, Анатолій Мирончак і я. Засідання було коротким, бо виявилося, що протокол минулого зібрання був підписаний, тобто завершений, я навіть не можу зараз пояснити, для чого була оголошена перерва, якщо вони (минулий склад ТВК) вичерпали порядок денний. Найголовнішим питанням на першому засіданні вже нового складу – це приведення нових членів до присяги, бо законом передбачено, що без проходження цієї процедури людина не може значитись членом ТВК і брати участь в розгляді питань. Всі голосування, які відбувалися людьми, які не склали присягу – вважаються незаконними. На наступне засідання будемо готувати новий порядок денний. Зараз дуже важливо вивчити всі документи, ми їх отримали вчора пізно ввечері (20 грудня), важко було встигнути ознайомитись. Мене запросили очолити ТВК люди, яких я дуже поважаю (з Києва), з проханням працювати так, щоб це було законно!».

Нагадаємо, що минуле засідання Южненської ТВК супроводжувалось скандалом та викликом до міськради правоохоронців. Засідання ТВК відкрили не одразу, а після тривалого протистояння. Депутат Володимир Сівак акцентував увагу присутніх та представників ЗМІ на тому, що у комісії не було кворуму для того, аби розпочати роботу. Тому у випадку відкриття засідання – це буде вважатися порушенням закону. Він також повідомив, що введені нові члени ТВК, в тому числі секретарка комісії, не складали, як це передбачено процедурою, присягу, а значить, не мали права брати участь в зібранні. Депутат в той день закликав ТВК, а зокрема й Анатолія Мирончака, не порушувати закон і дотримуватись визначеної законодавством процедури. Але засідання Мирончак все ж відкрив і воно відбулось. Тоді позаштатний радник Южненського міського голови Олександр Георгієв викликав поліцію.

Темою зібрання ТВК тоді мав стати розгляд протоколів щодо відкликання южненських депутатів, які в свій час представляли заборонені партії: «ОПЗЖ» та «НАШІ». Нагадаємо, що 11 листопада цього року в нежитловому приміщенні по вулиці Шевченка, 12 (ЖК «Кокос») відбувся збір підписів виборців, яку організувала «ініціативна група» южненців. Люди, як прозвучало під час засідання це 10% від населення міста, підписувалися в той день за те, аби виключити з депутатського корпусу дев’ятьох міських обранців: Олександра Гречкіна, Сергія Козака, Світлану Дінул, Володимира Сівака, Вадима Яблунівського, Олега Тростяна, Андрія Горівенка, Валентину Дешко (перебуває за кордоном і участь в сесіях не бере) та Дениса Щамбуру. Проте, як виявилося під час засідання ТВК 1 грудня, на столі тодішнього голови комісії Анатолія Мирончака було лише чотири протоколи, які стосувалися не всіх вищезазначених депутатів, а тільки декількох: Володимира Сівака, Світлани Дінул, Андрія Горівенка та Дениса Щамбури. Зі слів міського голови Володимира Новацького, це ті депутати, які вийшли з «бізнесової» коаліції або ж в ній ніколи не значились, тому наразі стали незручними. Саме тому був організований процес відкликання цих міських обранців, які відмовляються підтримувати і голосувати за ті «земельні» та «бюджетні» питання, які «протягує» інша частина депутатського корпусу.

Часткове відкликання депутатів від заборонених партій спровокувало деяких виборців відмовитися від своїх підписів, адже люди підписувалися за відкликання всіх депутатів від заборонених партій, а не лише проти чотирьох. Тодішній голова ТВК Анатолій Мирончак підтвердив журналістам, що, дійсно, мав на руках тільки чотири протоколи (по депутатам Сіваку, Дінул, Щамбурі та Горівенку), які він надав членам комісії на розгляд. Але він запевнив, що інші п’ять протоколів по Гречкіну, Тростяну, Козаку, Яблунівському, Дешко – станом на 1 грудня просто не надійшли. З яких причин – не озвучив, проте повідомив, що ініціативній групі територіальна комісія дала термін надати їх до 4 грудня. Він також запевнив ЗМІ, що буде проведена перевірка зібраних 11 листопада підписів. Чи буде на столі вже нового голови ТВК Вікторії Сандюк протоколи по всім дев’ятьом депутатам від заборонених партій – дізнаємося на наступному засіданні територіальної виборчої комісії.

0 комментариев

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.