Последние новости

09:45
В одному так званому «ЗМІ» зʼявилося гарне політичне гасло «ЮЖНЕНСЬКІ ДЕПУТАТИ РАЗОМ ІЗ НАРДЕПОМ ВИБОРЮЮТЬ НАЗВУ «ПІВДЕННЕ». І хто ж ці депутати?
15:45
В Южному відкрився “дзеркальний туалет”
13:50
В ДП «МТП «Південний» провели масштабне навчання з ліквідації надзвичайної ситуації – гасіння пожежі внаслідок обстрілу
14:58
Із самого ранку на будівельному об’єкті біля магазину «Казка» триває робота. На місці співробітники підрядної організації, представники УКБ ЮМР, газової служби та секретар міської ради Ігор Чугунніков
14:59
🏆19-річний южненський байдарочник Владислав ВОЛОШИН (тренери – Сергій МАЛЬКОВ, Сергій ЧЕРНИШОВ) став переможцем Кубка України та відправиться на олімпійський відбір!🇺🇦
17:53
В Южненській громаді планують додати ще 1,2 мільйона гривень на виплати неповнолітніх дітей полеглих Героїв🇺🇦
14:27
Петиція про присвоєння звання Героя України южненцю МАЗУРОВУ СЕРГІЮ набрала необхідну кількість голосів.
09:14
🇺🇦🏆 ЗАВОДЧАНИН ВИБОРОВ ЗОЛОТО НА ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ ІЗ СУДНОМОДЕЛІЗМУ
09:58
💨🌳Сильний вітер повалив дерево в Южному
08:13
🚣🏻19-річний южненський веслувальник – один з головних претендентів на участь в олімпійському відборі
13:35
“Соціальний” автобус в Южному курсуватиме за новим графіком
20:58
Ракетний удар зруйнував ємності з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки, повідомили у Міністерстві відновлення України.
17:26
В Южному співробітники КП «Екосервіс» висадили 3000 квітів у різних локаціях нашого міста
15:17
Засідання комісії в Южненській громаді: результати обговорення плати за землю
08:17
Южненська громада отримала 140 ноутбуків від ЮНІСЕФ!
15:41
Сьогодні в Южному відбулося засідання атестаційної комісії
15:35
В Южному відбулася робоча зустріч з представниками центру зайнятості та КП “Южненське узбережжя”
09:14
АТ «ОПЗ» ЗАПРОШУЄ НА РОБОТУ
13:05
🚑В Южному працюватиме мобільна медична бригада: місцеві можуть отримати безкоштовні послуги
10:30
Южненські спортсмени посіли призові місця на Чемпіонаті України з вільної боротьби
09:43
В Южному провели інтелектуальну гру-вікторину (ФОТО)
09:18
🇺🇦 12 квітня у Чернівцях відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад, в якому взяв участь Президент України Володимир Зеленський.
19:34
Служба зайнятості Южного сприяє компанії«Робота для ВПО: ти потрібен!»
10:38
Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію. Що він передбачає?
11:43
Одеса відзначає 80-ту річницю звільнення від нацистських окупантів
08:04
🕯️ГРОМАДА ПРОЩАЄТЬСЯ З ЗАХИСНИКОМ УКРАЇНИ…
16:26
Благодійний фонд «Серце Южного» продовжує робити добрі справи
20:13
В Южненській громаді з’явився молодіжний простір
10:28
Южненська громада провела в останню путь загиблого військового Анатолія Пашали
08:33
Комітет Верховної Ради підтримав перейменування семи міст
Больше новостей

В Южному обговорили питання щодо стану та утримання очисних споруд

Новости Южного
161
0

Під час засідання виконкому 25 жовтня голова профспілкового комітету Одеського припортового заводу Володимир Дрібноход повідомив, що термін експлуатації обладнання очисних споруд (належать ОПЗ) завершується, вже зараз керівництво підприємства і громади Южного мають провести перемовини та вирішити, як діяти далі, адже скоро зима і ймовірні блекаути. Потрібна заміна деяких деталей обладнання, закупівля реагентів і генераторів.

«Я хотів би, щоб ми заздалегідь провели перемовини і щоб в них взяли участь відповідні особи з ОПЗ, тому що термін експлуатації обладнання очисних споруд закінчується. Зараз всі знають, в якому становищі Одеський припортовий завод. Коли буде знову відключення електроенергії, тоді і кинемося щось робити? Чому не можна до цього моменту передбачити вирішення проблемних питань. Потрібні дизельгенератори відповідної потужності, запчастини. Я прошу в робочому порядку в найближчий період часу відпрацювати це питання, щоб місто увійшло в зиму з надійно функціонуючими очисними спорудами», – озвучив Володимир Дрібноход.

Ще одна нагальна проблема стосується договору, який досі не підписаний між ОПЗ і КП «Южводоканал» щодо послуги очистки стічних вод, яку надає місту завод. Южне вважає, що тариф, який пропонувався з боку ОПЗ (70 гривень) – завищений. Міський голова Володимир Новацький озвучив, що неодноразово їздив до керівництва заводу і обговорював питання щодо необхідності підписати договір і встановити «адекватну» вартість послуги. І завод, і «Южводоканал» декілька років вирішують це питання через суд і ці судові тяжби тривають досі. Як повідомив директор вказаного комунального підприємства Андрій Шестов, суд поки що не ухвалив рішення щодо можливості підписати договір в тій формі, яка пропонується ОПЗ, тому що вона, з його слів, не відповідає формі, затвердженій Кабміном.

Володимир Новацький озвучив, що останнього разу була озвучена цифра – 12 гривень і в такому випадку місто готове підписати договір, про що очільник громади вже озвучував керівництву заводу.

«Є питання щодо договору. Завод не хоче його підписувати. Одні суди… Ми врешті досудимось до того, що не буде куди подавати стічні води. Хай собі суди йдуть паралельно, а ми б з заводом підписали вже той договір. Одні вперлися в суд, інші – також, а результат плачевний. Ми вносили пропозицію на розгляд ОПЗ, аби нам віддали очисні споруди, якщо самі не можуть утримувати, але місту не хочуть їх віддавати. Я в директора ОПЗ вже був разів десять, а він тут у нас один раз, я пропоную провести зустріч в Южному (в міськраді) та зібратися всім нам для вирішення цього нагального питання. Вони нам зараз (ОПЗ) виставляють рахунки на мільйони, але ж є визначений порядок, треба діяти і підписувати договір в межах чинного законодавства. І думати про громаду Южного, а не встановлювати нам 70 гривень, ще плюс додатково тариф «Южводоканалу» 14 гривень і в результаті 84 гривні, та таких тарифів немає ні в одній громаді! Потім зійшлися, що буде 12 гривень, але ж завод договір не підписує з такими цифрами… Коли я їздив на ОПЗ до керівництва, мені сказали, що все добре і що договір підпишуть, але вже минуло два тижні, результату немає. Треба думати і про громаду Южного, тарифи сплачує не місцевий бюджет, а жителі міста», – озвучив Володимир Новацький.

Цього тижня запланована зустріч представників Одеського припортового заводу та Южненської міськради задля вирішення проблемних питань щодо очисних споруд.

0 комментариев

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.